Децата в Русия ще учат, че патриотизъм е да "носиш оръжие" в опасни времена

Родители и учители призовават за бойкот на часовете
1 сеп 2022 19:30, Нели Христова
267
Децата в Русия ще учат, че патриотизъм е да "носиш оръжие" в опасни времена
Снимка: БГНЕС

Когато руските училища отворят врати в четвъртък, учениците ще имат нов час в графика си: "разговори за важни неща" - мистериозен клас, за който критиците смятат, че ще се използва за пропаганда, оправдаваща руското нахлуване в Украйна.

Руските активисти призовават родителите и учителите да бойкотират задължителните "патриотични" уроци в руските училища, за които мнозина се опасяват, че ще се стремят да индоктринират ученици на възраст от шест години.

"Много директори от страх лъжат родителите, като им казват, че тези пропагандни часове са задължителни", заяви в сряда Алиансът на руските учители. "Още веднъж казваме, че не сте длъжни да пускате децата си в тези часове."

Вероятността е интерпретацията на часовете да падне върху десетките хиляди руски учители, които се очаква да водят уроците по патриотизъм от следващата седмица, сигнализирайки важна стъпка в усилията на Русия да оформи образованието, за да се опита да оправдае войната си в Украйна и 22-годишното управление на Владимир Путин.

Часовете бяха обявени през юни. Но едва наскоро бяха публикувани методически документи, които показват, че от руските учители се очаква да обсъждат "ценностите на руското общество".

Според независимото руско издание iStories те включват необходимостта учениците на осемгодишна възраст да разберат, че да обичаш родината означава готовност да "носиш оръжие в нейната защита" в опасни времена.

Учениците до 10 години могат да бъдат образовани за "специалната военна операция" на Русия, предпочитания от Кремъл термин за войната му в Украйна и значението на "завръщането на източните украинци в Русия". В по-късните класове учениците трябва да бъдат научени, че патриотизмът включва готовност да се запишат да се бият за Русия в армията, се посочва в документите.

Всичко това прикрива обвиненията във военни престъпления, отправени срещу руските войски от Украйна.

В отговор редица руски независими медии призоваха родителите да разберат учителите какво ще преподават в часовете. "Сигурни сме, че истинският патриотизъм не се възпитава в атмосфера на омраза, страх и задължение", пише Алиансът на учителите, като казва, че уроците могат да бъдат възприети, за да се преподават други ценности.

"Патриотизмът може да се възпитава само с пример: чрез благотворителност, опазване на природата, изучаване и опазване на историческото наследство. Родителите трябва да направят това, и училището трябва да помогне."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен16...Да проблем,защото Израел е постоянно под натиск и нападения от арабеска.....Русия някой да я е нападал .....да ни светнеш...
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в ЕС учат децата, че е нормално да не си знаеш пола или да го смениш.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички конфликти в човешката история са се решили с оръжие. Или както казва Дон Кихот: Свободата е на върха на копието.
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А европейските деца (вкл. и нашите) ще учат колко е хубаво да те б0оцкат възрастни чичковци и как думата ***....фил вече не може да бъде използвана понеже е обидна.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Израел е същото! Проблем?
14
5
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Абсолютно вярно. Трябва винаги да защитиш родината си!
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ още от ранна детска възраст ги учат да стрелят и да се позовават на петата поправка, обаче стопаните ви не ви позволяват да пишете критика за това, нали така?
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест, ще заприличат на американчетата.
11
12
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Както и са притежаваш бункер,имаш право да си вземеш чуждата къща, просто - влизаш и взимаш. Ясщдреното оръжие е задължително за всяко хлапе. Между 7 и 18 - рашка младеж. Лагери за обучение на носене на оръжие и защита на фюрера ( аа. вова тоест )
10
6
 
10
 
! Отговори
Т Шак преди 1 година
Руски НПО активисти, финансирани от Джордж С. ...Ама естествено , че готовността да защитиш страната си с оръжие е висш акт на патриотизъм. Нека руските деца се гордеят с родителите си патриоти, защитаващи родината си!И у нас трябва да ги възпитават в патриотични ценности. Има нужда.
9
7
 
14
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Същите неща ги учат във всяка суверенна и независима държава. Например, Швейцария е най-милитаризираната държава в света, където всеки мъж съхранява бойното си оръжие в къщи, всеки швейцарец участва най-малко 20 дена в годината на запасни учения. И въпреки, че оръжията са по къщите, аз не съм чел новини швейцарците да стрелят в детски градини, училища и университети както правят изперкалите в САЩ.
8
9
 
23
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тук в Бг патриотизъм и национализъм са мръсни думи ! На мода са Европейските ценности, гей парадите, смяната на пола ! Ей едни такива дребни работи !
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за Русия е продиктувано от историята и.
6
10
 
14
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
ДЪРЖАВА СЕ БРАНИ С КРЪВ И ОРЪЖИЕ! Така се и Създава де. Другото жендър алабализъм. Тва е Закон, откакто има Свят. Кое е лошото, че не разбрах?
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промивка още от детската градина....няма такава Държава....
4
7
 
9
 
! Отговори
Робъ преди 1 година
А тука децата патриотично се учат да бъдат професионални роби - я ***, я американороби и тн и тн.
3
8
 
15
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Я напишете как през април е щяло да се подпише примирие между Русия и Украйна и под влияние на Борис Джонсън се е провалило? Или НЕ Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ ПИШЕ за това?
2
12
 
13
 
! Отговори
путлерЮнгер преди 1 година
И Хитлер така едно време учеше децата. Накрая прати 12-13 годишни момчета на фронта преди да налапа люгера в бункера.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша поискала официално репарации от Германия за ВСВ в размер от 1,32 трилиона долара . Англия и САЩ са я посаветвали ;) Това не е ли новина за вас ? Гледам в нета това се коментира.