Руският 127-ми полк в Херсон отказа да се бие, нямали вода, храна, нито заплати

Това не са първите първите войници, които отказват да воюват
7 сеп 2022 15:01, Нели Христова
524
Руският 127-ми полк в Херсон отказа да се бие, нямали вода, храна, нито заплати
Снимка: БГНЕС

Заради тежките условия на фронта, войници от руската армия отказват да се бият. Според информация на украинското разузнаване, 127-ми полк от 1-ви армейски корпус е пренебрегнал заповедите да се включи в битка близо до южния град Херсон.

Войниците, започнали бунта, са заявили на висшестоящите, че не могат да се бият, защото вече седмици наред търпят недостиг на вода и оскъдни дажби, а и не получават заплатите си.

Руските разузнавателни агенции ГРУ и ФСБ са "разследвали" лицата, отговорни за ръководенето на бунта, и са ги "отстранили" от длъжностите им, според украинската армия.

Бунтовниците вероятно ще бъдат изправени пред мъчителна съдба - много така наречени "отказници" са изпратени в центрове за задържане в окупираната от Русия територия, където са тормозени и принуждавани да се върнат на фронтовата линия или са държани в ужасни условия и измъчвани.

Това се случва, след като служители на местната власт в Херсон, поставени от Кремъл, казаха, че са били принудени да преустановят "референдума" за това дали градът трябва да се присъедини към Руската федерация поради опасения за безопасността на фона на украинските контраофанзиви в региона.

127-ми полк е само една от няколкото руски части, които избраха да игнорират заповеди
на фона на продължаващия конфликт в Украйна. Въпреки риска да попаднат в лагер за изтезания или да бъдат екзекутирани, десетки войници на Путин масово се оттеглят от задълженията си, след като са научили истината за конфликта.

Други сложиха оръжие, след като издържаха седмици на битка, без да бъдат снабдявани с храна, вода и боеприпаси.

Една част от 113-ти стрелкови полк на така наречената Донецка народна република през юни публикува видео чрез приложението за съобщения Telegram, в което обявява, че войниците вече не могат да се бият поради пълна липса на оборудване и разпространение на болести и наранявания, но че техните началници "тълкуват нашите оплаквания като саботаж".

На кадрите се чува как командирът казва: "Нашата рота преодоля студа и глада и в продължение на значителен период от време без материална подкрепа, медикаменти и храна. Мобилизацията на нашето подразделение се проведе без никакви медицински прегледи и има такива сред нашето подразделение, които в съответствие със законите на Донецката народна република не трябва да бъдат мобилизирани. Възникват много въпроси, които се пренебрегват от командването. Покажете уважение към вашите офицери – какво можете да спечелите от изпращането на вашите войници да умрат?"

Междувременно през юли бащата на един руски войник заяви, че когато войските се опитват да подадат молби за оставка или да напуснат постовете си, те биват задържани и изпратени във импровизиран център за задържане в Брянка в окупираната област Луганск. Там те или са тормозени, за да се присъединят отново към фронтовата линия, или се разделят на малки групи, след което са хвърляни в тесни пространства с ужасяващи условия и различни форми на мъчения.

"Те държат хора там, защото са искали да напуснат, отказали са да се бият", каза мъжът пред The ​​Insider. "Държат ги в ями, измъчват ги. Това казват хората, завърнали се от там", добави той, твърдейки, че сигурността на подобни лагери се ръководи от наемници от скандалната група Вагнер – известна още като частната армия на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
37
 
30
 
! Отговори
тя преди 1 година
Добре работи украинската пропаганда !
396
8
 
21
 
! Отговори
Сол женицин преди 1 година
Стига глупости
395
20
 
62
 
! Отговори
999 преди 1 година
Радев:" Крим е руски, къф да е?" . А сега какво мисли? Май точно обратното!
394
53
 
20
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 1 година
За на неизпълнение на заповед от командир, наказанието е... до стената...
393
24
 
16
 
! Отговори
бай путьо преди 1 година
До weewДАЙ БОЖЕ МРЪСНКО ВСИЧКИ СОРОСЧЕТА И ДОЛАРЧЕТА ДА ГИ СТИГНЕ ТВОЕТО ПОЖЕЛАНИЕ!
392
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полага им се военен полеви съд и растрели. Командира на полка ги осъжда и сина на полка ги гърми.
391
35
 
28
 
! Отговори
weew преди 1 година
Този сайт е руски ....рубладжии за нищо не ставате!Всеки продал родината си за пари да го застигне възмездие!Казах ...ХАУ
390
13
 
19
 
! Отговори
Очакване преди 1 година
Цялата 2023 година ще премине в очакване края на войната в Украйна, но краят няма да дойде. А иначе, първото заседание на Хагския трибунал по повод тази война вероятно ще бъде през януари 2024 г.
389
34
 
75
 
! Отговори
и преди преди 1 година
го казах...Колкото и да е ужасно и егоистично...Срамната война на путин срещу горда Украйна е най-големият ни шанс, да лъснат руските четирихилядници в България и донякъде да намалее зависимостта ни от Русия. Защото статистиката е безмилостна: Колкото си по обвързан с Русия, толкова си по - беден, живееш по-зле и по-малко, с повече ксенофобия и омраза към другите. Действително РУСИЯ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО , А путин Е НОВИЯТ АНТИХРИСТ.
388
25
 
75
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Те не знаят за какво се бият .Тръгнаха на парад в Киев , а каква стана . За да не се гръмне Путин и да свърши мача , ще загинат хиляди .
387
26
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До PG: днес е руска маша много отдавна ! Защо мислиш,че коментарите са анонимни :) Виж колко плюса имат някои .... (автоматично добавени). Предложих им регистрация на коментарите, но отказаха. Защото просто ще лъсне истината ! 5 трола цъкат плюсове за руските бандюги през проксита това е :)
386
30
 
29
 
! Отговори
Слава Кокаине!!! преди 1 година
Сигурно Люсинка Арестович предостави тази "достоверна" информация.
385
17
 
52
 
! Отговори
Партизанин преди 1 година
Радев още ли твърди, че "Крим е наш"?
384
28
 
61
 
! Отговори
Издател преди 1 година
Защо да е предателска статията? Защото казва истината за рашистката пасмина ли?
383
19
 
56
 
! Отговори
бау преди 1 година
Руските тро лове и глуnаците които им кълват на пропагандата, скоро ще се сблъскат с реалността като с товарен влак. За жалост БГ политиците не гледат националния интерес и се кланят на държава терорист!
382
29
 
27
 
! Отговори
PG преди 1 година
А поне един път напишете нещо което да е истина,защото се превърнахте в поредната медия маша на някого,стига глупости
381
27
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз много им вярвам на украинските спец служби. По-честни от тях са само английските... хахахаха.
380
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой пак манипулирал ,но това няма да помогне на братския украински народ, ако той сам не се осъзнае. Не го казвам иронично а искренно.
379
24
 
27
 
! Отговори
Мяу преди 1 година
Щом хората на Зельонски го казват, значи е истина :))))))))
378
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 400 до 400 .Не съм в Русия в Европа съм.Това са постановки дори и в Югославия са били постановки само че тогава бяхме млади и повярвахме, но вече няма кой да им вярва на глобалистичните лъжи и инсинуации.