Песков: Много страни са готови да купуват руска енергия

Очаква да има нови потребители
15 сеп 2022 09:30, Росен Стойчев
72
Песков: Много страни са готови да купуват руска енергия
Снимка: БГНЕС/EPA

Много страни са готови да купуват руска енергия.

Още по темата
Това обяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Дипломатът обяви, че има региони, които напредват с много бързи темпове. Очаква те да компенсират търсенето на руски доставки.

"Други потребители могат да компенсират търсенето от Европа. Това не е единственият потребител на енергия и единственият, който се нуждае от тези доставки", коментира Песков.

ЕС се ангажира да намали обема на руските доставки, като се работи се по план, който да реализира идеята.

Русия намали своите доставки към европейските държави и се търсят алтернативни клиенти.

Голямо повишение има в износа към азиатските държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Русиядържавидоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31, колективният запад векове наред бе намерил формулата за добрата икономика - евтини или напълно безплатни ресурси.
31
10
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тогава защо изгаряте огромни количества газ до Санкт Петербург, вместо да го продавате на тези страни? Както винаги рашките на приказки са блестящи,на практика трагични.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През месец август Япония увеличи покупките на руско СПГ с 211%.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да има,...важното е какво количество ще закупят...,защото Европа купуваше много...много....
28
8
 
18
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 31 "Нали е ясно,че Америка е добре, защото краде от цял свят?!!" Май само на тебе ти е ясно. На мен пък ми е ясно, че в Америка бачкат, и то много яко, за разлика от тебе тука в хубавата България, където можеш да си киснеш в интернет по цял ден, че и заплата да получаваш! Случайно съм бил в Америка. Там хората работят, но наистина, а не наужким!!!И затова са богати.... Как да ти го обясня по-добре че да вденеш???Крадем ние, българите. Но само добрите крадци са богати!
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре човек САМ като се хвали :) Такъв клоун като тоя не съм виждал . Вече е късно Европа се осъзна най после. Че неможенда вярва на бандата червенопитеции
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма проблем, българските чебурашки ще направят жива верига, за да го пренасят с туби. Така ще бъдат в крак с без-аналаговата руССка техника
25
4
 
18
 
! Отговори
... преди 1 година
Вижте ся, много добре ше направите ако се научите да миете стъклата на китайските коли! Не за друго ами това ви е бъдещето! Колкото до цената която китайците ще ви плащат, еми те не са като европейците! Там ще сте на това колкото ви платят и ако ви платят! Нема да се плашите и войната ще загубите и пазари щше загубите и още години години години наред ще ви наричат рашистан! Ама кото сам си направиш и цело село не може да ти направи!!!
24
6
 
14
 
! Отговори
Песков преди 1 година
вижте го само този симпатичен руски чич..ка алко..холик. Какви весели приказки ни разказва докато ни гледа лукаво изпод мустак :D На кого ще продават газ като нямат тръбопроводи?? На Марсиянците ли?
23
5
 
11
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Пецков, кажи сега ще помагате ли на Армения, или военния ви пакт не струва и стотинка? Ето такаяха и нас да ни пазят във вършавския пакт, ако Турция ни беше нападнала
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно! Колкото по-далеч от кочииината Русия толкова по-добре :)
21
7
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Нека си я повтарят тази мантра, ако им помага да заспят вечер. Реалността е друга - Матушка ще стане ресурсен придатък на Китай. Чайнийз бич.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - о руския газ, винаги е влизал евтино в България ! Виж обаче на какви цени ти го дават българските посредници е съвсем друго нещо !
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То може и така да е, само че нямате нужната инфраструктура за пренос на енергията до тези страни, а изграждането й ще отнеме десетки години! До тогава войната отдавна ще е свършила, Путин ще е в мавзолея, а темите за разговор ще са съвсем други
18
8
 
8
 
! Отговори
до ЕС преди 1 година
Така де, то има от къде ама ти го рече - на каква цена ? И какво правиме, когато цената на продукцията ти е прекалено висока , поради високите цени на тока и газта ? Къде ще я продаваш ?
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 Кога точно руския газ е бил евтин за България
16
4
 
24
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Пропуска да спомене, че Индия е отказала да плаща в рубли, а Китай едно, че си направи устата, че ще плаща на 50% от сегашната цена друго парите не ги дава ами остават в китайска банка и ще се ползват за пазаруване от Китай... ако се вдигнат санкциите, така че много му поздрави на НаПлясков
15
6
 
18
 
! Отговори
сс преди 1 година
Путинофилите кога ще съберат 3 млрд. лева за тръбата на газпром и да ги върнат в бюджета на България
14
5
 
21
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Има откъде да купува газ. Норвегия, Азербайджан, Алжир, Катар, Нигерия и още много други. До сега се купуваше от Раша защото е най-евтино а не защото няма от къде. Каквото и да става европейците винаги ще живеят много по-добре от руските крепостни селяни.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей песковчо тие измишлотини ги ядът само рошавелите а и не ни интересува вашия газ няма да умреме от студ нито от глад от много години живея в чужбина почти не пускам парно имаме си всичко живеме много добре не ни мисли нас гледай си ваща *** дето никой не иска да стъпва там едни приятели бяха преди 2 години в русия що годе москва тук таме си я бива излезнеш ли от москва буквално се връщаш в 19 век