Захарова: Да не се покани Русия на погребението на кралицата е кощунство

Москва осъди този опит за разчистване на сметки
15 сеп 2022 22:00, Петя Славова
132
Захарова: Да не се покани Русия на погребението на кралицата е кощунство
Снимка: БГНЕС

Москва разкритикува решението да не се покани Русия на погребението на кралица Елизабет II. Отношенията между двете страни са в критична точка от началото на офанзивата в Украйна.

"Виждаме в това опит от страна на Великобритания да се използва националната трагедия, докоснала сърцата на милиони хора по света, за геополитически цели.

Осъждаме този опит за разчистване на сметките с нашата страна като дълбоко неморален", се казва в изявление на говорителката на външното министерство Мария Захарова. "Това е изключително кощунство спрямо паметта на Елизабет II", заключи тя, цитирана от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
19
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Марче ***, ми то там се канят цивилизовани ора ***, не варвари като вас.Вас ще ви поканят на погребението на Си Дзинпин или на вожда на Еритрея.Като станете цивилизак тогава ша ви княт у Европата.Засега си стоите у азиатските блата.
73
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Великобритания е загнила вражеска страна, чий ще го дирите там?
72
15
 
5
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Аз и на поглебенията на Шолц, Макрон, Драги, Фон Дер Лигляйнен, Просто Киро и сие няма да дойда, а те са скоро. Начало на отброяване 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 ПУСК......до свидания!
71
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами това сте заслужили, още малко и ще искате да ви поканим на 24 май у нас.
70
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сценария го знаем вече. Сега чакаме да изпълзи първо розовия рогач и да заплаши с ответни действия, а после медведев с атомните бомби.
69
11
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тони защо не вземеш да отпътуваш към Брюксел а ние в България да затворим границите и никакво гласуване за " Българи" от чужбина, никакъв вот от чужбина. Омръзна ми разни атлантици дето са идвали на две години един път тук да ми определят моя живот тук в България. Не гласуваите вие чужденците от Български произход, вие които зарязахте майките и бащите си да умрат сами като кучета в България.
68
4
 
13
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Да, сценария описан от теб е много по-вероятен, отколкото Путин да дочака нормален ковчег. Но хипотетично ако се гътне от нормална смърт, само приятелчетата от КНДР, Венецуела, Никарагуа, Еритрея и Сирия ще са наоколо.
67
8
 
1
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Ну я только захотел помочь! Хи хи хи. Колкото по дълбока дупка, толкова по-спокойни хората, че вещицата няма да се върне от Ада със "смъртоносния вирус" мужът и (цитирую его)!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англия и Русия никога винаги са били на двата полюса, по-скоро е нормално да няма поканен представител на Русия
65
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сигурен съм, че когато Путин умре, никой западен лидер няма да отиде на погребението му." Бе ти мислиш ли изобщо че Путин ще "доживее" до погребение???Ще му хвърлят телесата на кучетата да го разкъсат! Или пък ще се самоубие в бункера си с капсула "Новичок" зашита в ревера на сакото му, плюс изстрел от личния му пистолет.И да подражава докрай на своя кумир Хитлер, до него ще се самоубие и метресата му, Алина Кабаева!
64
4
 
12
 
! Отговори
До 65 Путин преди 1 година
Ето точно заради написаното от теб няма да ги поканят. Защото същите дeбилщини ги редят и по официалната телевизия. Диавци.
63
7
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кощунство е да нападнете вероломно чужда суверенна държава, след като месеци наред подигравахте се на Запада и САЩ, че ги гони параноята относно вашата възможна агресия. Кощунство е да избивате там рускоезичното население, което иска да живее в Украйна. Никой не ви е канил там, не ви посрещнаха с цветя и духов оркестър и наистина много искат и чакат да се махнете от там час по-скоро.
62
6
 
12
 
! Отговори
нЕкой преди 1 година
Как ще поканят смрадливи в.атници. Че те вонят на бояришник и путлеразтка краста
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И французите са избили кралските си особи. То се вижда какъв простакес е Камила още като млада, с каквато се хванеш такъв ставаш за съжаление.
60
13
 
3
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Нищо, няма проблем. Мога и да не ходя. Ще им пратя една ракета Сармат да им помогна дупката за ковчега да стане по-дълбока, че "колежката" току виж станала отново, а ние всички не искаме това! Нали?
59
3
 
3
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До Анонимен 62Има два типа хора-едните разбират че са мааалк частица от механизма,и други които си мислят че механизма е малка частица от тях.Тези са от втория.И не е жалкото че са такива а че не го разбират.
58
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм, че когато Путин умре, никой западен лидер няма да отиде на погребението му. Защо Русия се ръгат да ходят на погребението на западен монарх? Те са избили царското си семейство, а в момента избиват хора в Европа. По каква причина да ги канят на погребението на кралицата? Те са преьряна държава и има защо.
57
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо трябва да бъдат канени? Поради каква причина? Руснаците многократно са заявявали, че мразят запада и искат да го унищожат. Защо искат да бъдат на място което според тях не трябва да съществува?
56
8
 
2
 
! Отговори
Z преди 1 година
На маикъ ти във поткътъ саЕлизабет и Чарлс и Камила бе Тони
55
4
 
9
 
! Отговори
Господ вижда! преди 1 година
"В Изюме обнаружили массовое захоронение на 440 тел полиция" ЦЪ-ЦЪ-ЦЪ, покай се другарко Шекерова, ЦЪ-ЦЪ-ЦЪ, покай се!!! Не че ще ти бъде простено...