Референдуми в Донбас за присъединяване към Русия 23 - 27 септември

Това може да доведе до значителна ескалация на конфликта
Обновена: 20 сеп 2022 15:53 | 20 сеп 2022 15:50, Елка Василева
91
Референдуми в Донбас за присъединяване към Русия 23 - 27 септември
Снимка: архив, БГНЕС

Проруските сепаратистки територии в района на Донбас, Източна Украйна, ще проведат референдуми за присъединяване към Русия от 23 до 27 септември, съобщи Франс прес, като цитира властите и новинарските агенции на сепаратистите.

Още по темата
Гласуване ще се състои в Донецка и в Луганска област, чиято независимост руският президент Владимир Путин призна малко преди да започне офанзивата си срещу Украйна.

Евентуално присъединяване на двата района към Русия би представлявало значителна ескалация на конфликта, отбелязва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХА ХА ХА ХА, ми то вдругиден бря! Колко ли ще "участват"? Под дулата на автоматите...я съберат 20-30 000...
34
10
 
17
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Започнаха да губят битката на фронта и се рязбързаха да организират референдуми, докато още могат.
33
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, сигурен съм че насочените към главите им автомати ще накарат хората свободно да изразят мнение. Напълно демократично ще бъде, без съмнение. Ратифицирана активност от 107% с 167% подкрепа за присъединяване към федерацията. Резултатите са вече прошнуровани. Демокрация по руски.
32
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само нашите русофилски мър.щл.яци още не искат да разберат , че опитите да се проведат референдуми са в резултат на тоталното падение на руската армия по всички фронтове.Очаквайте скоро!
31
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така. После идва редовната руска армия. И в Запорожие и Херсон да действат така. Станат ли част от територията на Руската федерация простите укри ще бъдат строго наказвани при всеки опит за на нарушение на новата граница.
30
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците да гледат старите атласи отпреди 2014та, щото тогавашната украйна вече я няма и няма и да я има.... Да благодарят на Поришенко,зеленския евреин и братята кличко за тази национална катастрофа.... Аааа и на краварите специални благодарности.
29
2
 
5
 
! Отговори
Селтака преди 1 година
Ако Цветан Цветанов брои гласовете ГЕРБ ще победи ;) Ако нас ни нападне езерния народ от Танганайка и организира референдум в България какви ще са резултатите? Според мен всички ще сме Танганайци ...
28
11
 
19
 
! Отговори
asd преди 1 година
Наглост! Нападаш изненадващо, окупираш, избиваш, рушиш, прогонваш голяма част от населението. Виждаш, че губиш на бойното поле. Бързаш да правиш фалщиф референдум преди да си загубил тотално на бойното поле. Това ли е днешна русия? Позор!
27
17
 
15
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ!
26
10
 
13
 
! Отговори
asd преди 1 година
Бързат да спасят положението с тоя изродски референдум преди да ги премазали и изгонили позорно. После ще плашат света с атоми и какви ли не гнусотии.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало добър вечер Зеленски се обажда събери нацистите, че Путин досажда.
24
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Донбас стане част от Русия - това означава, че укърите атакуват руска територия. Ако укърите атакуват руска територия - значи може да се използва оръжие за масово поразяване, включително химическо и ядрено... хахахах. Укърите ядат кaкaлaшката!
23
3
 
1
 
! Отговори
ЦИК на донбаса преди 1 година
До Анонимен начи недей така колега, кой щял да гласува. Нашто безгранично в мъдростта си джудже е виден демократ, пацифист и радетел за човешките права, ако няма кой да гласува или не знае как ТОЙ ще гласува вместо тях, за тяхно собствено добро де.
22
8
 
7
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 1 година
Референдум няма да има за присъеднияване към Украйна няма да има. След като ВСУ изрита окупантите, просто се слагат украински управници и готово.
21
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напразни надежди на Путин че така ще задържи Донбас за себе си като заплаши Украйна с ядрено оръжие за нападение на "руска" територия. Руснака до там докара безизходицата от войната да сеспасява с фалшиви референдуми от днес за утре. То до 27 септември Донбас може да бъде освободен от Украйна и тогава кремълската шайка сама ще си прави референдум в Кремъл.
20
6
 
7
 
! Отговори
Молоносов преди 1 година
Целта на референдума е само една, да наберат официално пушечно месо чрез частична мобилизация,която за ЛНР и ДНР ще бъда пълна, в резултат на което ще станат ЖНР. Ще бъдат притегателна дестинация за по грозните ергени, които поради липса на конкуренция ще могат да се уредят с шавливи хубавици.
19
0
 
12
 
! Отговори
До Атомни Бомби преди 1 година
Атомни бомби вече гърмят в празната ти глава. Коефициента на интелигентност на маймуните като теб е право-пропорционален на образованието ти, професията ти и заплатата, която получаваш.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдумът е, за да обяви путин, че Украйна нахлува на руска територия и съответно мобилизация. Ако и това не помогне (защото има голяма вероятност да НЕ помогне), следва ядрено оръжие.
17
8
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Украинската героична армия напредва да освободи украинската земя от руските окупанти.. това не е края. После ще има референдум за присъединяването към Украйна и на Крим.
16
0
 
2
 
! Отговори
и аз ша гласувам преди 1 година
за негу, за референдумаа, той хубаф чуек