Украинската АЕЦ "Запорожие" без ток, обстановката е опасна

Причината - новият ракетен обстрел около съоръжението
20 сеп 2022 14:06, Петя Славова
41

Нов обстрел около украинската атомна електроцентрала "Запорожие". Украйна обвини за това Русия. Поради това, захранването на аварийната линия, снабдяваща съоръжението с ток, е прекъснато. Това съобщи Международната агенция за атомна енергия, а ръководителят ѝ определи като стъпка назад след напредъка, за който беше съобщено миналата седмица.
Още по темата

Запорожката атомна електроцентрала беше включена отново към електропреносната мрежа едва миналата седмица, след като в продължение на 5 дни към нея не достигаше никакъв ток. Рано тази сутрин украинските власти съобщиха за нов ракетен обстрел.

Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия определи новината за прекъсването на аварийната линия като стъпка назад, предаде Bulgaria ON AIR.

"Ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала остава крехка и опасна. Състоянието на електрозахранването ѝ далеч не е безопасно. Поради това там спешно трябва да бъде създадена защитна зона за ядрената безопасност и сигурност", заяви Рафаел Гроси.

Въпреки прекъсването на аварийната линия, централата остава свързана към украинската електропреносна мрежа по една от основните линии, възстановени миналата седмица.

Междувременно, вътрешното министерство на Полша започна да разпределя хапчета с йод на пожарникарите в страната. Мярката е именно заради сраженията около Запорожката атомна електроцентрала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Бате Иво преди 1 година
До Пловдивчанин 5Майна америте платиха ли нещо на Виетнам Либия Ирак да не говорим за ЮгославияАма ти там във филибето си далече от българоюгославската границаПа може и да си бил в Ташкент когато над главата ми са падали американски ракетиНищо че живея в БългарияИ свален американски пилот съм виждал как се спасяваЕстествено отново на българска територияТе америте и западняците само това знаят -санкцииАма сега ще им приседнеПросто да забравят клоуна който назначиха в свой интерес
30
3
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Да не би да искате да кажете,че украинците не знаят географията на собствената си страна и какви важни икономически обекти има там? Руснаците завладяха ЗАЕЦ на 4- ти март,а обстрелите започнаха през август.Ако руснаците я обстрелват каква е причината за обстрел с толкова закъснение?Остава трета неизвестна страна да обстрелва централата,тъй като МААЕ се въздържа да посочи виновника.Който и да е той ,това е ядрен шантаж за населението на много по - голяма територия от тази на военните действия.
29
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите не им се получава вече в Изюм станаха за смях с масовите гробе където обвинихо Русия.Който е разгледал снимковите матерали знае за какво става въпрос. На кръстовете има дата на раждане и кога са умрели. Ей тука глупавите Украинци станаха за смях дата на смърта е 09.03.2022 което значи, че самите Украинци са избивали тези хора. Руските сили влизат в Изюм април месец. В Буча френски екипи ги разсконпирипаха, че е постановка. С АЕЦ е същото затова всички мълчат защото знаят кой обстрелва.
28
0
 
6
 
! Отговори
Па колко близко да е преди 1 година
тая украинска бойна част? Не съм много в час, с това колко прецизни са стандартните артилерийски снаряди, но съм убеден, че максимума отклонение от целта, не се измерва в километри. В противен случай, никой нямаше да ползва конвенционална артилерия.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема ток!
26
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално много малко хора знаят кой стреля и дали този който стреля изобщо знае, че в посоката по която летят снарядите им има АЕЦ.... Ако между централата и руснаците има украинска бойна част... като нищо част от руските снаряди може да паднат близо до реакторите... Руснаците колко пъти вече свалиха свои самолети...?
25
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я сега пишещите тука без грам мозък обвиняващи Русия е как така Руснаците ше обстрелват Запорожката АЕЦ като я владеят ? Един вид сами се обстрелват вместо да обстрелят останалите 3 АЕЦ които се контролират от Украинците. Също така там имаше инспекция преди 2 седмици от МААЕ. Вярвате ли, че ако бяха установили, че Русия обстрелва АЕЦ нямаше да нададат вой до небесата? А те се измъкнаха тихомълком без да данат обеснения.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както казваме у нас - спряха им тока.
23
7
 
24
 
! Отговори
Декомунизация преди 1 година
Споко - просто тази станция е строена от кървавия съветски режим и токът от нея е комунистически и тоталитарен. Срамота е за осрайнските европоборници да го ползват. Сигурен съм, че американският чорбаджия ще в също толкова щедър като простите комунисти на времето и съвсем безплатно ще построи на укретата свободни демократични електростанции, от които те да цуцат общочовешки евроатлантически ток.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следете украинските или западните медии. Ако има теч на радиация те веднага ще съобщят. Българските и другите медии на постсъветските държави ще ви държат в неведение няколко дена и когато ви кажат, ще е вече късно да се затваряте и да не излизате. Радиационния облак, вече ще е преминал през държавата.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пловдивчанин.. Защо Германия не плати , НИЩО , на толкова много държави , или това не се брои ???
20
18
 
8
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
Антихристът Путин осми месец пали и граби православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки !Анатема!
19
18
 
6
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Руската армия падна до дъното с вербуването на пандизчии.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалността.. "Реалността'' май е по-друга , защото Брендо не е в Русия , а ФЪФ Украйна ,... налЕ!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РеалносттаА има ли някой да иска да ходи на фронта и да докаже любовта си към Зеленски и НАТО???
16
21
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
По вестниците е пълно с наркомани,подкрепящи безумията на Путин,но никой не иска да ходи на фронта и да докаже любовта си към вожда.
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 Аз ще ти отговоря в Русия трябва да се бачка яко мой човек.На запад е меката на търтеите корупцията и финансовите помощи 80% от българите бягат на там най вече заради тези неща да не говорим че в Англия всеки 3 българин е студент за пари изобщо не ходят на университета не знаят грам английски и от първия ден са с ясната мисъл че няма да върнат парите на държавата
14
14
 
6
 
! Отговори
До плевенчанин преди 1 година
Пocepko ти откъде знаеш кой реално стреля при положение, че там е пълно с руски oткачaлки?
13
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО търси повод да се включи във войната официално. Като гръмне АЕЦ-а и на същия ден войските влизат. Стойте и гледайте как ще стане. И гледайте да не ви падне носа от радиацията.
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Последно, продажнатаРуснаците обстрелвата защото това им остана, ядрено изнудване и тероризиране на населението на украйна и европа. Дано да се спрат, преди да са направили голяма беля. Надяваме се на умните руснаци, както и на младите умни руснаци.