Шойгу: Ако трябва, ще бъде използвана "ядрената триада"

300 хил. войници ще бъдат мобилизирани в Русия
Обновена: 21 сеп 2022 10:37 | 21 сеп 2022 10:11, Нели Христова
242
Шойгу: Ако трябва, ще бъде използвана "ядрената триада"
Снимка: БГНЕС

След речта на Владимир Путин, в която той обяви частична военна мобилизация в Русия, започна предварително записано интервю с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

"Ние сме във война не конкретно с Украйна, а с колективния Запад", заяви той и потвърди, че частичната мобилизация ще включва тези, които имат военен опит. Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле.

Още по темата

По думите му, военнослужещите смело изпълняват своя дълг. Същевременно той изтъкна работата на медиците. "Повече от 90% от ранените се върнаха в строя", добави той.

"Около 70 военни и повече от 200 граждански сателита, цялата група на НАТО, работят в интерес на Украйна", каза още той.

За първи път директно бе адресиран и въпросът със загубите на бойното поле, въпреки че данните, които Шойгу представи, звучат смехотворно. По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници.

Подобно на Путин, Шойгу също спомена използването на ядрени оръжия: "Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 208 ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СА 100000 ВОЙНИКА? ЖИВОТ Е ТОВА. КОЙТО ИЗПРАЩА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ НА ВОЙНА Е ПРЕСТЪПНИК. АМИ СЕМЕЙСТВАТА ИМ? ЖЕНИ ДЕЦА МАЙКИ БАЩИ СЕСТРИ ТЕ СЪЩО СТРАДАТ МНОГО. ЗАГРАБВАНЕТО НА ЗЕМЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И ПО ЧОВЕШКИТЕ И ПО БОЖИТЕ ЗАКОНИ. КАКВА ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА. УНИЩОЖАВАНЕ НА ЖИВОТА НА ПЛАНЕТАТА ?
194
1
 
12
 
! Отговори
фашистите преди 1 година
натикани в ъгъла се чудят накъде да хапят, кат бесни кучета
193
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че вие имате ли работещи ядрени ракети? Като виждаме колко често ракетите ви падат още при излитането, май ще си вкарате автогол с толкова ненадеждно оръжие. Затова окупирахте АЕЦ Запорожие, че поне да имате сигурна атомна бомба, която със сигурност може да използвате против Украйна, като я взривите.
192
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината излиза наяве, окрайна скоро ще загуби 100 хиляди войници, докато англоамериканската пропаганда промива мозъците на простолюдието.
191
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя как е министър на отбраната пък даже не минал задължителната военна служба в СССР и РоZZия? МАЙ СЕ Е СКАТАЛ миличкия!!!!
190
6
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Лудите в рушия ще свършат,когато пууутин бъде свален от власт или убит. А на сигурна смърт в Украйна ще бъдат изпратени насила само руснаци от най -низшите слоеве на населението или безнадеждно влюбените във величието на се си се ре (ссср)фашизирани рушнаци-националисти,а не сина на песков и подобни на него. каузата на пууутин е мъртва кауза и е обречена на провал.
189
0
 
0
 
! Отговори
Офис Служител преди 1 година
И да не знае някой не е трудно да се досети, малко като помисли; самите войски са сухопътни, морски и въздушни
188
6
 
9
 
! Отговори
ОВЧАРИНА НА ЕЛЕНИ... преди 1 година
....ДАЛИ РАЗБИРА , КВИ ГИ ДРЪНКА....ХА,ХА,ХААА....
187
12
 
21
 
! Отговори
Офис Служител преди 1 година
след обявената от Путин частична мобилизация руснаците са обхванати от патриотична треска, стотици хиляди изкупуват самолетни билети за полети към Русия, пред сухопътните граници на страната има километрични опашки от хора, предимно мъже, бързащи да се приберат навреме в Русия, за да не изтърват шанса да бъдат мобилизирани. Синът на Песков е дал личен пример с изявление, че той пръв ще се яви на мобилизационния пункт в Москва и призовава всички патриоти да го последват
186
15
 
15
 
! Отговори
Офис Служител преди 1 година
Озверелите натовци вече месеци наред безчинстват в Украйна, унищожават градове и села, грабят имущество и покъщнина. Русия се опитва да спре агресията, като помага на нападнатите. Тя (Русия) вече е приела над 4 милиона бежанци от Украйна и даже от Западния свят, хора бягащи обезумели от терорските режими на Запад. За пръв път в Русия те имат правото да се почувстват свободни, да се насладят на плодовете на човешкия напредък, изобилие от стоки, услуги, всичко плод на
185
8
 
11
 
! Отговори
Офис Служител преди 1 година
плод на научния и стопански прогрес в свободна Русия. На всеки бежанец от Запада Русия предлага подслон, храна и полага неимоверни усилия да интегрира изстрадалите западняци в проспериращото руско общество. Милиони хора по света кандидатстват за РУСКА КАРТА, даваща правото да се живее и работи в Русия. Хората на Запад масово учат руски с надеждата един ден да успеят да се доберат до обетованата земя, наречена Русия. Другите напреднали свободни страни, на първо място Беларус и Северна Корея безко
184
6
 
18
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Аве товарищ,сигурен ли си,че не си разпродал макетите от силозите на ТРИАДАТА?!Да не земе да наредиш да ги изстрелват,а то да се окаже,че варелите са пълни с мармалад от диви чушки?!Чичо САМ ви дръжи на мушка и ще ви изпрати набързо и безплатно в Адът,където ви чака вашият началник Дяволът!!Какво да очакваш от безпросветни в,атенки,които се държат като м,аймуни в ръцете на които по случайност са попаднали пехотни гранати!!Всичко изсмукахте,което ви беше оставил СССР!Остава да изпушите и ТРИАДАТА
183
6
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
рашистите лъжат яко !!!___Това означава, че са разбрали , че губят в тази война !!!___И след акто видяхме палчевното състояние на редовната им армия, то качеството на резервистите им очкаваме да е още по-плачевно !!!___А относно ядрените заплахи - могат да плашат само бабите, но не всички !!!
182
2
 
14
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Няма как да звучи смехотворно разликата в загубите. Има реална причина-превъзходството на Русия в артилерия 20 към 1. И тактиката на огнения вал от Първата световна. Факт е, сещу Украйна и НАТО воюват 8 пъти по малко военни от руска страна.
181
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мушморок не е служил в армията а се накиприл с генералска униформа.
180
7
 
25
 
! Отговори
CCCP преди 1 година
Тоя вече съвсем изтърва козите...
179
25
 
16
 
! Отговори
Ъдри преди 1 година
Удри по евроаталнтиците за да оцеле България.
178
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една бомба и София ще капитулира.
177
29
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Шойгу стига сте заплашвали .Ударете евроаталтиеските бактерии по целият свят . В България Америка за България е добър кандидат . Ударете и Англия ,Фрнция ,Полша .Милиони хора по света ще ви поздравят.
176
3
 
21
 
! Отговори
Туй нещо преди 1 година
ядрената триада като Военно космическите сили ли е ?Ако е така - няма проблем.