Протестите в Русия съпроводени от бой и арести

Над 1300 души са арестувани
22 сеп 2022 18:00, Йоана Цонева
71
Протестите в Русия съпроводени от бой и арести
Снимка: БГНЕС

Най-малко 1332-ма са арестуваните на снощните протести в Русия след обявената от президента Владимир Путин частична мобилизация, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Това са най-големите протести в страната след тези, последвали обявяването на началото на офанзивата в Украйна. Най-много излязоха в Санкт Петербуг и Москва, като в социалните мрежи се появи информация за пребита до смърт от милицията млада жена.

Петиция, публикувана на сайта Change.org срещу мобилизацията в интернет, вече събра над 337 000 подписа. Сайтовете на компании за въздушен превоз бяха залети от заявки след речта на Путин, показвайки притесненията на много руснаци.

Още по темата
"Всички се страхуват. Аз съм за мира и не искам да ми се налага да стрелям. Но в момента е много опасно да се излиза, иначе щеше да има много повече хора", обясни Василий Федоров, участващ в протест в Санкт Петербург. Студентът носи пацифистка емблема на гърдите си.

По данни на руската правозащитна организация OВД-Инфо, само в Москва са били задържани най-малко 538 души, а в в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в протестите. В 15 полицейски участъка в Москва на задържани мъже са били връчени повиквателни за военния комисариат.

Задържани има и при протести в Екатеринбург, Перм, Уфа, Челябинск, Красноярск, Воронеж, Краснодар, Твер, Саратов, Калининград, Рязан, Петрозаводск, Иркутск, Архангелск, Тула, Новосибирск, Королев, Улан-Уде, Железногорск, Ижевск, Самара, Салават, Волгоград, Вологда, Якутск, Томск, Тюмен, Казан, Иваново, Сиктивкар, Сургут, Нижни Новгород, Калуга, Вятски поляни, Смоленск и Белгород, сочат данните на OВД-Инфо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Рашист преди 1 година
Надали има по задръстени кроманьони от съветските славяни. Думата "слав" е еквивалент на 'slave', което означава "роб". В мн.ч. - "роби". Въстанията сред робите са много рядко явление. За пример, виж "българските славяни".
43
0
 
1
 
! Отговори
ВОСР преди 1 година
Изтърваха честването през 2017. Следващото ще се състои през 3017. Голямо ядене на пуклив кукуруз ще падне, ако от Русията е останало нещо. Радостният факт е, че червените тролеи от ден на ден дават фира.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре, тея руснаци значи са настигнали нивото на протести в Австралия, Канада и ЕС. Жива да не бях! 😀
41
8
 
3
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Фейк нюз.
40
0
 
2
 
! Отговори
гуем смею преди 1 година
0,0000001% безтръш и колилета веднаго на фронта и да ги видим смелити??
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги кефеше руснаците да ядът в макдоналдс, да зяпат нетфликс и да ходят на почивка в Европа. Предпочетоха окопите и смъртта. Еми ще си го получат.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРЯЗНАЯ АРМИЯ МОСКОВСКИХ БАРОН СНОВА ГОТОВИТ НАС ЦАРСКИЙ ТРОН, НО ОТОЙДИС ОТ БРИТАНСКИХ МОРЕЙ КРАСНАЯ АРМИЕ ВСЕХ СИЛНЕЙ...ВСЯ ВЛАСТ РАБОЧИХ И КРИСТЯНСКИХ СОВЕТОВ !!!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците изведнъж станаха миролюбиви и против войната. Ама до сега нямаха против убийствата, изнасилванията, мародерствата. Нищо, сега ще им се наложи да се сблъскат с реалността, която е в Украйна вече половин година и повече.
36
9
 
9
 
! Отговори
Джо Блек преди 1 година
По време на виетнамската война Чичо Сам мобилизираше и пращаше 19 год. момчета да се бият в джунглите срещу виетнамците и имаше масови протести в САЩ срещу войната и също имаше арестувани и бити от полицията ама това много удобно го забравихте....!!!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УУУДРИ, УДРИ, УДРИ!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хора като напускат Русия мислят ли как ще се върнат в нея и дали ще ги пуснат? След началото на войната с Украйна около 10 хиляди руснака избягаха от нея, но след три месеца 90% от тях се върнаха. И с тези ще стане така. На запад никой не ги чака с букет и предложение за работа.
33
2
 
14
 
! Отговори
Зъл Глобалист преди 1 година
Е за тоя рай мечтаят местните русoрoби, опасни са за България и на втори октомври масово гласуване против ***.
32
15
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДА СИ ПРИПОМНИМ !!! ТОВА Е ПЪРВАТА МОБИЛИЗАЦИЯ В РУСИЯ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА !! АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ СА ЗАПОВЯДВАЛИ .... ДЕВЕТ !!! САЩ СА ВОДИЛИ ВОЙНИ СРЕЩУ СЪСЕДНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ : СИРИЯ , ИРАК , АФГАНИСТАН ...ВИЕТНАМ !!! ВСЕ СЪСЕДИ С МНОГО АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ В ТЯХ !!! МОХАМЕД АЛИ (КАСИУС КЛЕЙ ) Е ХВЪРЛЕН В ЗАТВОРА ЗА ОТКАЗ ОТ МОБИЛИЗАЦИЯ !!! СЛАВА НА КРАВАРИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ПОДОЛОГИ !!!
31
12
 
9
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Ще има много хаос, но Русия сама ще се очисти от всякакви глупости и ще очисти целия свят. Победата ще бъде наша. Победа или смърт!
30
1
 
6
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Дават призовки за армията на арестуваните на протестите
29
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
АБЕ ДРУГО СИ Е ДА ОТИДЕШ НА МАЛДИВИТЕ, ДРУГО СИ Е НА ФРОНТА.
28
6
 
2
 
! Отговори
До Германец преди 1 година
Знаем те кой си, от къде драскаш и кой ти плаща. Малко ти остана.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,не зависеше от тебе,льольо. Ади ходи сега да те пляскат.
26
5
 
4
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Абе то и тук в Германия имаше бой миналата година,ама мълчахте. И то за игла." -- Малко ви беше. Ако беше на мене щях да ви правя трудни за рисуване :)
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малее, натовските либерали хипер изнервени тука:)