Експерт за мобилизацията: Вървим към глобален конфликт

Русия прави сериозна стъпка към рязка ескалация
23 сеп 2022 14:01, Елка Василева
58
Експерт за мобилизацията: Вървим към глобален конфликт
Снимка: архив, БГНЕС

„Мобилизацията значи ескалация на ситуацията и намаляване на възможностите за мирен диалог. След референдумите пък Русия ще третира бойните действия в областите, които счете за присъединени, като атака срещу самата себе си. Русия прави сериозна стъпка към рязка ескалация“. Това коментира пред Nova News дипломатът Любомир Кючуков.

Още по темата
По думите му в продължение на години украинците ще живеят в полувоенна обстановка без сигурност и бъдеще.

Според него Русия се опитва да контролира териториите с преобладаващо руско население и да осигури сухопътен коридор в Крим.

"Санкциите посочват виновника, но не спират войната. Неотклонно вървим към глобален конфликт. Войната продължава не до победата, а до поражението, а именно то би означавало глобален конфликт. Най-страшното в момента е, че руснаците не могат да изразят нормалното си човешко отношение, без да се страхуват от репресии", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
6
 
! Отговори
kingsize преди 1 година
Ловецът не се страхува от пъдпъдъци: 300000 повече чебу-Рашки за отстрел!
48
7
 
5
 
! Отговори
До динев преди 1 година
На какъв концентрат, с какви гъби за мезе си, селски!? Или на някакъв долнопробен укросамагон!
47
18
 
14
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Тук последния русофил ,се ***,Сигорно не знае че и преди руснаците плашеха света като СССР,пъчеха се ядрени ракети по парадите,имаха и повече марионетки и НРБ беше с тях ,но целия свят видя как СССР се сгромоляса за кратко време,и сега ще е така,само гледайте,сега Русия бе много по слаба а съюзниците на Сталин от войната сега са поддръжници на украйнa,разпада на РФ е в кърпа вързано,колкото по висока е тревата по добре коси косата,крал Гензерих вожд на вандалите
46
22
 
16
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Няма ескалация.Има отговор който не са очаквали. До сега бяхме непобедими,и в момента които на Русия и писна от наглост на Зеленски и великия отбор от слабоумни европейски политици сега ще се стигне до безпрецедентно и бързо приключване на военните действия.От тук нататък ЕС трябва да направи крачка назад ако желаят конфликта да остане между Русия и Украйна,която ще си получи това което сама с надроби. Ако се намесят Путин категорично каза за последствията.Вече не шегува Подчерта го за всички .
45
19
 
27
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Вървим към приключване на войната. Няма ескалация. Времето за преговори приключи! След натиска на САЩ и слугите им от европейската корумпирана бюрокрация към Клоуна, Украйна прекрати процеса на преговори. Изходът е един: Референдуми, Русия си взима 1/3 от територията на Украйна, стоварва техника и жива сила за охрана на новите й граници и обявява приключване на военната операция.
44
11
 
28
 
! Отговори
Петър преди 1 година
До 29:Кой ще посреща "с радост" Руската армия,ве, путинофил? Вие имате ли нещо в главата,или само бръмбари се въдят там? Май сте забравили,или въобще не помните как бе до 1989-а?!
43
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПолковникАбе "полковник", ти като толкова я обичаш тази "велика" армия що не идеш да станеш доброволец в нея а?? *** - и никога нема да имаш хемороиди. Ей, аман от тлъсти шkembaci бивши шапкари дето само красная армия им е в празната глава.
42
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
16 хаймарса обърнаха в бяг прехвалената руска армия. Ако им дадат още 16 парчета руснаците ще избягат и от русия :)
41
14
 
21
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Какъв глобален конфликт?! Такъв не е в ничий интерес и никой няма да го позволи. Ако диктаторът се опита да предприеме нещо, само след минути ще има червена точка на челото, било то от свой или чужд.
40
9
 
13
 
! Отговори
Оптимист преди 1 година
Вървим към Хага (:
39
6
 
5
 
! Отговори
ако преди 1 година
изперкалите експерти и най вече тези, в чиято услуга ръсят "експертиза" не си седнат на дътата ще има нещо като "Ама защо ме биеш, какво съм ти направил?".
38
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАЙНА И ДА ЗАГУБИ ВОЙНАТА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. НАЙ МНОГО КАТО ГЕРМАНИЯ ДА СИ ОПРАВИ СТАНДАРТА. А РУСИЯ ЩЕ СИ БЪДЕ ЕДНА АЗИАТСКА ДУПКА.
37
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА, ЩЕ СТАНЕ КАТО СЛЕД ВСВ - 80- 100Г. В ИЗОЛАЦИЯ И МИЗЕРИЯ. КАТО СЕ СЪБУДЯТ. ЩЕ БЪДАТ 100 Г. СЛЕД МАЙЙМУНИТЕ. НИЕ ГО ЖИВЯХМЕ ТОВА В 1989.
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Z хайл камаради.За родину За Пу За светлото бъдеще
35
2
 
13
 
! Отговори
Чуков&Кючуков преди 1 година
Ай сиктииир ве!
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧОВЕЧЕСТВОТО Е БЕЗУМНО И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ - САМО ВИЖТЕ В ЧИИ РЪЦЕ СА ЯДРЕНИТЕ КУФАРЧЕТА - ИЗРАЕЛСКИЯ ПРЕМИЕР, ПАКИСТАНСКИЯ ДИКТАТОР, ИНДИЙЦИТЕ, СИ ДЗИН ПИН, ПУТИН, ПРАДЯДО ВИ ДЖО, ОНАЯ ОТ АНГЛИЯ, МАКРОН... ЧЕ СВЕТА В СИГУРНИ РЪЦИ ЛИ СА ГО ПОВЕРИЛИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ...ПРОСТО КИРО НИ БЕШЕ ПРЕМИЕР, БОЙКО ТРИ ПЪТИ И ПАК СА ПЪРВИ И ВТОРИ...СВЕТЪТ Е НА РЪБА НА ИЗЧЕЗВАНЕ...
33
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каква глобализация искаш, оттолкова повече накъде - глобално от нея България губи и се източва от запада.
32
2
 
7
 
! Отговори
двоен цирк преди 1 година
робски сайтеццц плурализма на мненията по конституция погезен от задграничната петоколонна медийност...
31
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като е милиони какво? Те САЩ още дори не са им пратили танковете Абрамс от 80те години, да не говорим за последното поколение, но първо че са на бензин имат турбини и харчат много гориво, второ почвата в Украйна е тънка и има опасения че ще затънат, къде са Ф-ките в небето да направят на решето руснаците.. въобще Украйна до момента на бавни обороти ги прегази, тея си мислят че това ще е като при Сталинград ще изчакат зимата и готово да да то така става.
30
23
 
30
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Добрата новина е че започнаха референдумите за присъединяване на Източна Украйна към федерацията.Путин е обещал бързо присъединяване на новите територии към Русия и там да започне да действа конституцията на федерацията.