Съветват наборниците да си носят женски превръзки и тампони

Руски военни се появиха на границата с Грузия
27 сеп 2022 12:03, Нели Христова
224
Съветват наборниците да си носят женски превръзки и тампони
Снимка: Twitter

Руските войски пристигнаха на ГКПП Верхни Ларс на границата с Грузия, където са се струпали хиляди млади руснаци, опитващи се да избягат от Русия заради обявената от Путин мобилизация.

Очевидци разказват, че поставят блокада, пише в Twitter беларуският журналист Тадеуш Гичан.

ФСБ (на която докладват граничарите в Русия) е потвърдила, че на границата са изпратени военни, но само "като резерв в случай, че резервистите се опитат да нарушат границата и да напуснат страната със сила".

Някои отчаяни руснаци вече са се опитали да преминат нелегално границата. Казахстанските граничари публикуваха снимки на трима задържани руснаци на руско-казахстанската граница в Костанайска област.

Гичан пише също, че в някои части на Русия наборниците получават списък с нещата, които трябва да купят, заедно с документите си за повикване. Той включва абсолютно всичко - от комплект за първа помощ до ботуши и спален чувал. Единствените незадължителни елементи са бронирана жилетка и каска.

На видео, публикувано от друг потребител в социалната мрежа, се вижда как жена, която изглежда има дългогодишен военен опит, дава указания на мобилизираните какво да вземат със себе си. Това включва турникети, лекарства и дори женски превръзки и тампони.

След като получава въпрос от страна на войниците: "Значи нищо от това няма да ни бъде дадено?", жената гневно отговаря: "Тези неща трябва да са ваши! Дават ви се униформа и оръжие, всичко, което е свързано с армията."

След това жената продължава да изброява нещата, които наборниците трябва да намерят - лекарства и турникети, тъй като там нямало за всички тях. Войниците казват, че няма турникети в аптеките, а тя ги призовава да претършуват аптечките в автомобилите си.

"Не се смейте, попитайте жените, майките, приятелките си за превръзки и тампони. Най-евтините женски превръзки и най-евтините тампони. Знаете ли за какво са ви? Когато ви застрелят, поставяте тампона в раната, той се разширява и притиска страните. Научих това в Чечения", заявява жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците да ходят да си се бият в Украйна или да сменят властта, руснак бежанец в момента няма как да има!!
71
6
 
2
 
! Отговори
6пъти бягам в чужбин преди 1 година
МВР служители изнасят Тероризъм в целият Европейският Съюз преследват жертвите до смърт!От МВР защо мълчат?.......................Мирослав Германов
70
1
 
11
 
! Отговори
До 71 преди 1 година
Достатъчна за какво? Подготвена за какво? Дано не се налага да се бият. Повечето ни военни са чиновници и шофьори. Ми те дори не могат да стрелят като хората. Летците ни не могат да пилотират като хората - нямат достатъчно часове. Колко пъти са изкарвали танковете за учение? Нищо не ни е наред. Не ми ги хвали. Имам комшии и ги виждам що за стока са.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами права е жената - дамските тампони и превръзки са превързочни материали. Могат да се използват при наранявани за ограничаване на кръвозагубата.---Тъй, тъй, взимаш си едни такива, че си ги купуваш и сам и беж из калта на Украйна. Прайлно, мноу прайлно.
68
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка Русия. Местните и трубадури са в потрес, читава опорка не остана, с която да се мятат на амбразурата.
67
1
 
31
 
! Отговори
Факт преди 1 година
За първи път в историята имаме бежанска вълна защото страната на бежанците е нападнала някой, а не обратното.
66
2
 
17
 
! Отговори
Артелчик преди 1 година
Спакойна таварищи, руският тампон е най-разширяващият се тампон в света, това се налага, поради специфичната душевност на женщини!
65
0
 
1
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
Ти как ще действаш..
64
6
 
20
 
! Отговори
Костя Копейката преди 1 година
Ни *** вервам - това е западна пропаганда. Такива работи не могат да се случват в най-великата армия на света. Не ни вкарвайте във войната, трябва да слушкаме Путин и да си трайкаме. Рассия, Рассия! НАТО вън, НАТО вън!
63
2
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
Па много ясно че ще бягам , който иска война да отива да се бие
62
0
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе навремето като служех в БНА, после БА, пак само тюфлеци. Добре, че бяхме трима четирима да си направим импровизирана фитнес зала на поляната и да се подготвяме. Идва ротния и казва, който не изпълни норматива за коремни и на ирания, няма ПИГО. Само аз го изпълних да се еа, ротния се завъртя един път на лоста и се отказа.Естествено, разбра каква простотия бе разпоредил. Ама тогава бяха гладни години-1990-91-92. Пак си носехме от вкъщи , хаха.
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомбираните от пропагандната машина на Путин руснаци изтрезняват бързо. Диваните турбо патриоти се втурнаха към съседните страни да бягат от прехвалена си рай, включително и към джендърската Европа. Не се колебаят да прескачат границата дори на Казахстан, който трябваше да се вразуми и дори да си изпати като украинците според заканите на един руски пропагандист, само защото отмени парада си на 9 май. Жалка картина от рашкопитеци.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената ги е посъветвала да си купят тампони по една проста причина - не им раздават аптечки и трябва да си ги купуват сами. Прочети статията - тя реално ги съветва какво да си купят, защото им се дават само оръжие и униформа и дотам.
59
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е много смешно като започне мобилизацията в България. Как разни смели форумни коментатори ще се юрнат да бягата от страната.
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам каква армия е нашата, българската, със сигурност не е по натовски стандарт, ама съм сигурен, че при мобилизация няма да те оставят сам да си купуваш бронежилетка, каска, ботуши, спален чувал и подобни. Да ме прощаваш, но да тръгнеш към онези с хаймарсите с оборудване, което сам трябва да си купиш - това е висш цинизъм.
57
14
 
3
 
! Отговори
Iv преди 1 година
34ти, аз ти говоря за подръчни средства. Ти ако излезеш с група 10-15 човека в Рила спринцовки от НАТО ли си носиш? Хората са тръгнали да се забавляват, не да мъкнат военна екипировка. Въобще не ми пука за армиите им, нито на едните нито на другите. Колкото да тази статия - сигурен съм, че е изопачена и предупрежденията са били към жени.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 54, да аз сериозно! Като брой армията ни е достатъчна и добре подготвена, доколкото може да се подготвиш със съветския скрап, който е на въоръжение. Проблема са мазниците като Борисов, заради когото сме останали без качествено въоръжение! И пак казвам, български войник не краде перални и тоалетни чинии!
55
0
 
7
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Що ти как се опълчи на Бойко? Утре и тиквата да е на власт и стане война ще си същия шошляк като тия
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе никой не ги кара да си купуват тампони. Четете внимателно- една жена ги е посъветвала.
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички фашисти ще бъдат ликвидирани, вкл. тези в ЕК