Русия уволни още един висш военен командир

Александър Чайко вече не е командир на Източния военен окръг
41
Русия уволни още един висш военен командир
Снимка: БГНЕС

Русия е уволнила командира на своя Източен военен окръг генерал-полковник Александър Чайко, съобщи руският новинарски сайт РБК, цитиран от Ройтерс.

Руската медия се позовава на публично достъпни държавни регистри, според които генерал-лейтенант Рустам Мурадов е назначен да оглавява Източния военен окръг. Този окръг обхваща военните подразделения на Русия в Далечния изток, въпреки че голяма част от неговите сили са понастоящем дислоцирани в Украйна.

Мурадов, който от февруари е под санкции на ЕС, е служил преди това в украинския регион Донбас и е командвал руските мироопазващи сили в Нагорни Карабах.

Ръководителят на Дагестан, откъдето е родом Мурадов, го поздрави за новото назначение, но досега нито Кремъл, нито военното министерство в Москва са потвърдили тази поредна промяна по военните върхове на Русия след поредица неуспехи по бойното поле в Украйна.

В понеделник РБК съобщи, че командирът на Западния военен окръг генерал-полковник Александър Журавльов е отстранен. Няколко дни преди това руската армия понесе тежки загуби в Североизточна Украйна, а украинските сили си възвърнаха стратегическия логистичен възел Лиман в Донецката област.

През септември ген. Дмитрий Булгаков, заместник-министър на обраната, отговарящ за тила, бе заменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, известен от ранната фаза на войната като стратег на обсадата на Мариупол, където загинаха хиляди цивилни. А през август държавната агенция РИА Новости предаде за промяна в командването на руския Черноморски флот след няколкото унизителни провала, включително потопяването на флагмана на флота и загубата на осем самолета след ракетна атака срещу военна база в окупирания Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо пишете, че според публично достъпни държавни регистри, генерал-лейтенант Рустам Мурадов е назначен да оглавява Източния военен окръг. После пишете, че досега нито Кремъл, нито военното министерство в Москва са потвърдили тази поредна промяна по военните върхове на Русия. Не вярвате на държавните регистри ли? Как искате Кремъл да потвърди? Чрез глашатай ли?
9
0
 
29
 
! Отговори
SS преди 1 година
Мислите ли ,че в Бг ако (не дай боже ) стане война ще бъде по различно ? И че нашите дебелогъзи генерали нямащи и два часа реален боен опит стават за нещо ?
8
13
 
8
 
! Отговори
Вангел преди 1 година
Разбутването на властта на толкова високо ниво ще породи недоволство сред тези толкова влиятелни хора и ше доведе до преврат в крайна сметка. Путин ще бъде сменен с друг президент. А този нов президент вече ще разкаже играта на всичко.
7
9
 
25
 
! Отговори
Е то преди 1 година
Както е почнало, скоро няма да остане кого да назначават !
6
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да уволнява то други няма по умни. Самите Украйнци осъзнаха, че руснаците са слаби военно. Скоро даваха един Украинец който каза.... ами те просто немогат да се бият. Най после осъзнахте всички, за лъжливите им пропаганди и паради след ВСВ...
5
2
 
14
 
! Отговори
Много здраве преди 1 година
Мечтите са безплатни.
4
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая ситуация по добре да те уволнят отколкото след няколко месеца да се налага да "пандеш" от висока сграда или да се самоубиеш с 6 коршума в гърба.
3
11
 
40
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Ситуацията напомня на 1945 когато Хитлер е сменял генералите на 2 седмици но без особен резултат. А колкото до така наречената частична мобилизация, фолкщурма и хитлюргенд поне са имали оръжие и каски за разлика отБашибозука на Путин.
2
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма никакво значение... И Господ не може да помогне на руските фашисти в Украйна. Ще следват поражение след поражение.
1
6
 
38
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Всичко върви по план :)