Путин: Украйна стои зад взривяването на Кримския мост

Ще промени ли това хода на войната?
Обновена: 9 окт 2022 22:29 | 9 окт 2022 21:45, Нели Христова
358
Путин: Украйна стои зад взривяването на Кримския мост
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини Украйна в атаката срещу моста към анексирания от Русия Крим, като каза, че това е "терористичен акт".

Путин заяви, че разузнавателните сили на Украйна са имали за цел да унищожат критично важна част от гражданската инфраструктура на Русия. Той говори на среща с ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин.

Още по темата
"Авторите, извършителите и поръчителите са украинските тайни служби", категоричен бе Путин."Няма съмнение, че това е терористичен акт, насочен към унищожаване на критична руска гражданска инфраструктура."

Властите съобщиха, че трима души са загинали при взрива на моста. Жертвите са били в близката кола, когато се е взривил камион, твърдят руски служители.

Железопътният и пътният прелез беше открит през 2018 г. и е ключов маршрут за доставки за руската армия в Украйна.

Бастрикин заяви, че граждани на Русия и някои чужди държави са помогнали в подготовката за атаката.

Въпреки че Украйна не е поела отговорност за нападението, хардлайнерите в Москва незабавно призоваха Путин да обяви "контратерористична операция" като отмъщение, премахвайки термина "специална военна операция", който той използва, за да омаловажи обхвата на войната пред руския народ .

Подобен ход може да бъде използван от Кремъл за допълнително разширяване на правомощията на агенциите за сигурност, забрана на митинги, затягане на цензурата, въвеждане на ограничения за пътуване и разширяване на частичната военна мобилизация, която Путин нареди миналия месец – което предизвика изселване на руснаци в наборна възраст .

Генадий Зюганов, ръководителят на Руската комунистическа партия, настоя, че "терористичната атака" трябва да послужи като сигнал за събуждане, като каза в събота: "Дългоочакваните мерки все още не са взети, специалната операция трябва да бъде прекратена в антитерористична операция."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
11
 
! Отговори
През 2014 преди 1 година
руските окупатори нахлуха в Крим. Путин поръча строителството на Кримския мост като плацдарм за тазгодишната окупация на Запорожие и Херсон. Сега се случи инцидент на Кримския мост. И в Кремъл са като ощипани ? МОЗЪЦИТЕ СИ ЛИ ТЪРСЯТ В КРИМ ? НЯКОЙ ДА ГИ Е КАНИЛ ? Я ДА СЕ ПРЪЖДОСВАТ, ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ОКУПАТОРИ !
229
6
 
8
 
! Отговори
Бляд преди 1 година
Той моста си е в украинска територия. Не виждам какъв е проблема. Украинците не им трябва и си го взривяват контролирано. Тази земя си е тяхна. Нали другаре?
228
4
 
14
 
! Отговори
Е га ти наглия преди 1 година
Тоя разсипа суверенна Украйна, тука за някакво си мостче още малко ше ревне.
227
1
 
9
 
! Отговори
Кво се палиш таварищ преди 1 година
Няма повод за притеснение. То малко пожарче. Горяла някаква си цистерна там. Нали така казахте по новините?
226
2
 
4
 
! Отговори
Кви са тия работи преди 1 година
Шушука се, че съвета за сигурност, който путин е свикал, се провежда в момента и на база на взетите решения, утре сабалем можело да ни изненадат с тактическо ядрено оружие - до 1 килотон, колкото за предупреждение. Ако не било утре, щяло да бъде края на Октомври, началото на Ноември. Кви са тия работи? НАТО е бесен.
225
3
 
7
 
! Отговори
Една русалка преди 1 година
ПОДСКОЧИ НА КРИМСКИЯ МОСТ, ПО НЕВНИМАНИЕ СИ ИЗТРЪСКА ЦИГАРАТА ВЪРХУ ЦИСТЕРНА С ВОДКА ЗА КРИМ ПО СЛУЧАЙ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ДРУГАРЯ ПУТИН. ПО НАТАТЪК ВИ Е ИЗВЕСТНО...
224
4
 
7
 
! Отговори
Радио Ереван преди 1 година
А зад ,,взривяването" на Украйна кой стои? Ще питам Батко.
223
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малко им е за зверствата, които причиниха на народа и на цивилните на Украйна без всякаква причина. Трибунал за Путл3р и хунтата му!
222
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите са го фърлили мосто и край. Бей чи дей ми фръкаш Бай дън, твоите.
221
3
 
5
 
! Отговори
ФСБ причини преди 1 година
бомбените атентати през 1999 г. в Москва, Буйнакск и Волгодонск. Те дадоха претекст на Путинза втората чеченска война и катапултираха Путин в президентския пост. Федерална служба за сигурност (ФСБ). През 1999 г. ФСБ премахна журналиста заминал за село Метехи в Грузия при майката на Путин. Путин не е роден в Ленинград, а е от Урал. ФСБ е замесена в инцидента на Кримския мост.
220
2
 
10
 
! Отговори
монголоидната блядка преди 1 година
от пасольството не смее да се обади.
219
3
 
9
 
! Отговори
Не съм ви карал преди 1 година
да го строите тоя мост. Ха сега чукайте си го в *** кратуни.
218
4
 
10
 
! Отговори
Избивай руските фаша преди 1 година
ги и слугите им в България без милост.
217
3
 
5
 
! Отговори
до 264 преди 1 година
Лъжеш, камиони има в празната ти глава. Ти знаеш защо.
216
0
 
8
 
! Отговори
до 261 Анонимен преди 1 година
КАК МОЖЕ ДА ВЯРВАШ НА ПОЛИТИК ? ПОЛИТИЦИТЕ СА ПАТОЛОГИЧНИ ЛЪЖЦИ ! ПОЛИТИЦИТЕ РАЗПАЛВАТ ВОЙНИ И ПРАЩАТ НА ФРОНТА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И МЕНЕ !ТАКИВА ЗАСЛУЖАВАТ ДА СЕ ПОСТЪПИ С ТЯХ КАТО С БЯСНО КУЧЕ !
215
2
 
8
 
! Отговори
Сега в Крим преди 1 година
скоро и на краснаяСволоч.
214
2
 
8
 
! Отговори
Сами си взривихте преди 1 година
моста, за да няма къде да отстъпват руските войски. ЗА ДА СПРЕТЕ РУСКИЯ ЛЕНДЛИЗ ЗА УКРАЙНА ! За 1 месец отстъпление изоставихте за украинците повече годна бойна техника, отколкото Украйна получи за 7 месеца от НАТО.
213
1
 
10
 
! Отговори
По здрав преди 1 година
за атентата в Света Неделя...и това е само началото.
212
4
 
10
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 1 година
След 9 месеца на избиване, измъчване и изнасилване на цивилни, руснаците наричат взривяването на мост "тероризъм".
211
2
 
5
 
! Отговори
смърди на ФСБ преди 1 година
бомбените атентати през 1999 г. в Москва, Буйнакск и Волгодонск дадоха претекст за втората чеченска война и катапултираха Путин в президентския пост, бяха извършени от руската Федерална служба за сигурност (ФСБ). ФСБ са замесени в инцидента на Кримския мост.