След атаките: Украйна обяви за издирване Шойгу, Захарова и Медведев

Те са обявени в посегателство върху териториалната цялост на страната
Обновена: 11 окт 2022 09:17 | 11 окт 2022 07:13, Нели Христова
170
След атаките: Украйна обяви за издирване Шойгу, Захарова и Медведев
Снимка: БГНЕС

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обяви за издирване редица високопоставени руски служители. Съответната информация се появи в базата данни на украинското вътрешно министерство.

Сред издирваните са директорът на ФСБ Александър Бортников, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев и председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. Издирват се също председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, ръководителят на СВР Сергей Наришкин, министърът на отбраната Сергей Шойгу, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов.

По-рано СБУ обяви за издирване и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова и заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Срещу тях са повдигнати обвинения по член от украинския Наказателен кодекс "за посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интерпол да им пусне червена бюлетина за издирване. Така всяка държава ще е длъжна да ги задържи и да ги предаде на Украйна.
84
17
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Е ОБАЧЕ ЧЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЛЮБИМАТА ИГРАЧКА НА ПУТИН ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА Е КАТО НОВА. НЕЩО КАТО ДА ИМАШ ЧИСТО НОВА КОЛА КОЯТО ДА Е БЛЪСНАТА И ОПРАВЕНА, А И ФАКТ Е ЧЕ ТАКАВ ТШК НИКОЙ НЕ СИ Е ПРАВИЛ С ПУН ДИН,КАКТО Е И ФАКТ ЧЕ ЗАСЛУЖАВАТ ЗА ТОВА ГОЛЯМО БРАВОООО.
83
2
 
20
 
! Отговори
в списъка си укр преди 1 година
да включат и Путин и да се отправят запитване до цру и фбр да им обяснят къде се намират
82
5
 
37
 
! Отговори
Намерихме ги преди 1 година
Шойгу, Захарова и Медведев са в Москва в Русия. Да иде зеленски да ги арестува. ***.
81
17
 
9
 
! Отговори
Юда преди 1 година
До 86 на *** атель. Путин няма кво да го търсят.За него неговите:) ще се погрижат. Теее знаят
80
6
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Украинците много мразят Путин, затова търсят тези тримата на тях да се предадат.
79
14
 
12
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Лелеее. Като гледаме кви дребни и злобни душичи се подвизават на този форум, нещастници които се радват от това че загиват хора.Много жалко за което.Радвайте се защото радоста ще е мнооого кратка а следваща такава възможност на дали ще има:) Знаейки какво пристигна в Украйна снощи предполагаме че много скоро ще има пресни за вас новини с които да можете да задоволите дребните си и нищожни душички:)ххх
78
6
 
7
 
! Отговори
Ставри от Ставрос преди 1 година
Жената на Песков е на Миконос и играе сиртаки .Чака пощенски запис,ако не дойде се мести на Аспровалта там е по тънко .
77
31
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нашмъркани или не, са "марионетките в Киев", обаче се държат мъжки от началото на войната и защитават родината си!
76
11
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
А Путин ?
75
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излишни напъни на урките. Няма нужда да ги издирват. Те идват.
74
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента отново има въздушна тревога в цяла Украйна.Вовата явно е много ядосан заради любимият му мост.Явно няма да спре да наказва непослушните бандеровци с въздушни удари.
73
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко и ще избяга от Украйна, точно както Саакашвили избяга от Грузия в щатите. Колко е г-р-о-з-н-о всичко това, но за жалост играта на американците е такава. Затова ги ненавиждам, както и по-голямата част от света ни.
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахах
71
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато нашмърканата марионетка и кликата и не бъдат изметени от Украйна, всеки ден ще има бомбардировки. Еленягата го държат за гушата западните му приятелчета, както него, така и семейството му, за да седи и клакьорства по екраните.
70
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 1 година
Сега остава само оявените за издирване да бъдат намерени, доведени и осъдени от безпристрастен съд. :) Зеленски наистина е добър комик!
69
10
 
4
 
! Отговори
PL преди 1 година
До аноним 66.Руската армия.... :) Беларус никога няма да нахлуе в Украйна защато ще си оголи и така голия гз пред поляците и литвините а това няма да свърши никак добре за Лукашенко със сигурност:))) Не вярвай на такива евтини провокации. Кучето си лае най вече от страххх:) А и това че руската армия е в настъпление явно е шега:)Единственото вярно е че да - Украйна гори отново обстреляна но споко-око за 2 а зъб за чейне:)
68
4
 
14
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Това е смешен наркомански напън;))) Дори ЦРУ и Мосад не са в състояние да направят нещо на въпросните лица;))) Ако съм прав, ракетната канонада над цяла Украйна вчера би трябвало да завърши с тактически ядрен взрив с ниска мощност до бункера на Зеленски, колкото да го опече като кибапчи, нищо повече;)))
67
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мога да им подам информация за Митрофана, тя също е голема гаТ
66
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ден сложиха плакати на горящият Кримски мост из цял Киев и се снемаха и се смееха.После в метрото цял ден се криха.Украинска му работа.С Вовата шега не бива.Вовата наказва без милост когато го ядосват.