ФСБ отново с грешка, манипулират ли разследването за камиона бомба?

Двете снимки на превозното средство са всъщност на два различни камиона
12 окт 2022 15:37, Нели Христова
119
ФСБ отново с грешка, манипулират ли разследването за камиона бомба?
Снимка: Twitter

Русия манипулира разследването за взрива на Кримския мост така, че зад инцидента да стоят Украйна и службите на трети страни. Това твърди украинският портал "Труха".

Днес ФСБ (Федералната служба за сигурност) публикува „рентгенова снимка“ на полуремаркето на камиона-бомба от апаратурата за стационарни скенери - инспекционния радиотехнически комплекси СТ-6035 на Управлението на ведомствената охрана на Министерството на транспорта на Русия. Според украинския портал обаче се оказва, че „рентгеновата“ снимка не е на камиона, който е проверяван от униформени на влизане към моста.

Още по темата

"На рентгена няма резервна гума, което се вижда на записите от видеонаблюдението. Освен това едната ос пред камиона магически изчезна", пишат от "Труха" в Twitter.

Първоначалната хипотеза е, че взривът е причинен от камион-бомба, а от огнения облак, възникнал след експлозията се е взривила и влаковата композиция по железопътното трасе на моста.

Кремъл обвинява за експлозията на нелегално построения на украинска територия мост Киев и я нарича терористичен акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неее, не може да бъде Украъна да е зад този терористичен акт над цивилна инфраструктура! Неее! Извънземните бяха!
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, дори да сме супер нинджи, как този супер лъскав американски тир може да се свърже с България, то дори в Европа рядко се срещат такива :))) Не им ли е направило впечатление на рашките този лъскав червен тир, или там контрола им е през пръстите, като "непобедимата им" армия :)))
29
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахах, твърдения на украински "портал". Вие сериозно ли? ------------------------------------- ДА, 0рке! И видеото и снимката от скенера ги има все още в любимата ти РТ...и на камиона му липсват бая части! МОже сам да си провериш и да рИвеш....за кой ли път!
28
6
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Благодарение на терористичния акт на укрите на моста помощта от САЩ лека по-лека ще загасне.Няма да е веднага да не се изложат но плавничко ще се отрдъпнат.Те още помнят терористичните актове срещу кулите близнаци и не толерират тероризъм. Сърбите бяха бомбардирани ден след ден месеци наред, но не извършиха нито един терористичен акт а можеха,тъй като има сърби из цяла Европа и Америка а Шешел ги призоваваше за такива актове. Каубойците сега разбраха, че с укрите шега не бива, терористи от класа
27
15
 
8
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Вчера бомбата била в Бургас, днес в Русе, утре може и да кажат, че извънземните съюзници на Украйна са взривили моста... Руска му работа...
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахах, твърдения на украински "портал". Вие сериозно ли?
25
14
 
14
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Русофилия - тежка болест с летален край. В първия етап на болеста умира съзнанието, логичната мисъл и състраданието. В последните етапи на болеста са нанесени непоправими поражения по мозъка и болните симпатизират на убийците и изнасилвачите на деца. Преди да настъпи биологичната смърт, русофила живее в делириумна реалност и не излиза сред хора. Преди да умре, всеки русофил сънува, че Путин присъства на погребението му.
24
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСОФИЛ - тежко мозъчно заболяване. Застрашени от заболяването са ниско интелиентни. Няма лечение. Края е летален!
23
11
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Тотална война срещу Мордор. Трябва цяла русия да се унищожи, да се изпепели и всички метиси които я населяват да се анихилират.
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох в друг сайт, че Путин твърдял, че бомбата била тръгнала увита във фолио от Русе, направо изплискаха легена от глупост рашките :))) Значи така, от Русе до Одеса, после сферибот до Армения дето нема море, после в Грузия, после небезпокоявано сме минали през руска територия и бум...хахахахаха :)))
21
6
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Сега остава укрите да докажат, че селфитата пред плакати с горящия мост са колаж и правени на Фотошоп или някоя друга програма и всичко ще е шест. С този атентат такъв мощен автогол си забиха укрите, че няма възстановяване от това прострелване в крака.Американците може да са всякакви и много нагли, и много алчни, но са много чувствителни на тема терористични актове на мостове, кули близнаци и т.н. Американците чак сега разбраха,че укрите са едни много опасни терористи, днес срещу русите а утре?
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не сме вярвали на комунистите, и сега не им вярваме.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската мисирkа е най-умната мисирkа, информира се от Туитър
18
9
 
8
 
! Отговори
Фейкаджия преди 1 година
Един руски фейк не можахте да направите като хората. Лъжите на поразия и все сте в кереча и все ви оборват уйдурмите. Рашист ли е лъже, като дърт джипсум. Егати импотентните ватниковци.
17
3
 
11
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Така е, но на медиите им се плаща за антируска пропаганда. Това е разковничето в този род статии. А разбира се овц.ете само това чакат за да започнат да блеят!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФСБ публикува ? Къде е публикувало ? Това си е чиста доза манипулация. Едните твърдят едно другите друго. Взаимно се обвиняват. Колко лесно се представя, че руските служби за сигурност са некадърни.
15
0
 
2
 
! Отговори
Грешката е тук преди 1 година
Бягството от Софийския затвор е непонятно за мен, но очевидно има тежки нарушения. Щом има огнестрелно оръжие в затвора, избягали през главния вход затворници и други, то значи нещо в системата очевидно е сбъркано.Така депутатът от Обединените патриоти Александър Сиди коментира в студиото на Денят ОН ЕР по България ОН ЕР бягството на рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор.
14
3
 
3
 
! Отговори
Псевдожурналисти преди 1 година
"едната ос пред камиона магически изчезна"...Ей това е като журналистическият ти принос към новината се сътои в нейното преписване, но не и осмисляне! Да, горецитираното е букваелн превод на постнатото от Труха "one axle in front of the truck magically disapeared", но от снимката и останалата част на текста става пределно ясно, че са имали предвид "in the front of the truck", тъй като въпросната ос е в предната част на камиона, а не лежаща на пътя пред него. Но нали Google translate така каза..
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шведите пък не искат да информират Русия как върви разследването колко взрива на СП, защо ли?
12
3
 
5
 
! Отговори
Az преди 1 година
И нашето и руското правителство си приличат по едно, тотални некадърници.