Русия обяви подробности за грандиозния план с Турция

Предвижда се голям износ на енергия
14 окт 2022 19:37, Росен Стойчев
117
Русия обяви подробности за грандиозния план с Турция
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия потенциално може да изнася 63 млрд. кубика природен газ през Турция към Европа. Това обяви руският вицепремиер Александър Новак, съобщи ТАСС.

Днес започнаха разговорите с експерти от двете страни.

Още по темата
Руският държавен глава Владимир Путин предложи голямо споразумение.

Предвижда се Турция да стане голям енергиен хъб за износ на енергия. Припомня се, че двете страни са реализирали две трасета по подобни споразумения.

Капацитетът на двете тръби на "Турски поток" е 31.5 млрд. куб.м., като едната част от него е предназначена за транзит през други страни. Планира се капацитет от 63 млрд. куб. м, който да преминава през Черно море.

Предвижда се това да са доставките за европейските потребители. Реализирането на идеята може да стане при интерес от всички страни.

Руският представител смята, че планът трябва да бъде обсъден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бам, Бам както северните потоци и през космоса ще доставят газ рашистите
90
3
 
2
 
! Отговори
ще ще ..ха ха ха преди 1 година
Защо всички хубави новини за Русия започват с ЩЕ..ха.ха хубавото на руските планове е че си остават една романтична мечта за винаги..ха.ха
89
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Снощи по руската телевизия казаха, че Б ългария е една от страните по които ще тече газ към Европа.Естествено Тиквун им построи даром част от трасето!За нас- дръжки.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще купува руската газ ???
87
4
 
3
 
! Отговори
Научен факт : преди 1 година
Газът идващ от Русия става демократичен, когато премине през няколко посредника и пристигне в ЕСССР! Всички евроатланДици са щастливи и се прегръщат и целуват яхнали розови понита,а Мравояда,Тиквата и Кирчо са се хванали за ръчички под дъгата,в унисон в евроGейските ценности!
86
2
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
До ББНа Турция въобще не и пукаше от санкциите и си купуваше иракски петрол по време на "онези" санкции, после от петрола на Ислямска държава, сега се извинява на Русия, че продава дронове на Украйна. Може би това е част от извинението. А може би така се става велика държава.
85
6
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Болгаринруски опорки,и да Българите можещите да четат и пишат,вярващите в Бог подкрепяме Украйна,имате погрешна представа за Народа ни...лъжат ви обслужващите ви,че са ни уплашили...напротив...убеждавате ни в правотата на това което ще правим...подкрепа за Украйна!!!
84
8
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Турция си плюе в лицето...газ има...но никоя страна членка в ЕС няма да купи руска...без значение къде имат "хъб"!!!Време е Турция да избере страна...прекалено дълго стоят разкрачени!!!унизително е за велика Държава!!!
83
6
 
4
 
! Отговори
До 103 от Мъдрия преди 1 година
Ти явно си мазохист или работиш за Америка за България .... Или си тотално неинформиран колко струва за Европа газта по тръба и колко струва същата от САЩ докарана по море... Всъщност няма толкова SPG танкери в света който да задоволят Европейската икономика... Така че стига опорки и дай предложения как да оцелее Европейската икономика !!! Предполагам че разчиташ на грантове и не ти пука как бизнеса в България и Европа ще избута тази зима..П.П Човек от реалния бизнес !!
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че нали щяхте да продавате в Китай и Индия?Нищо че те ви цакат с цена доста под пазарната-50%.Кой в Европа ще се върже да пазарува от вас вече?Край - сами спират кранчето, сега щели да продават, още 100 години никой в Европа няма да си спомни за вас, освен Корнелия и оня новия луд от Възраждане, който е много ербап, щото не ял голямата тояга.
81
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е доставчик на който не може да се вярва. Край, приключихме, продавайте си в Азия.
80
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сибирското джу-дже обожава ердо и подсилва турциа колкото може . Да му мислят съседите на някогашната (и бъдеща) османска империйка .
79
0
 
8
 
! Отговори
Ердоган е умен преди 1 година
Гледа си интереса човека.Защо да не се сдобие с нещо като му се сервира на готово:)) После варианти много.
78
2
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
Ми Европа няма да купува руски газ. Ще купува Турски. Абракадабра! И всички са доволни и щастливи! Дали?
77
5
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Двамата султани ще спасяват Европа от...себе си?!!? Особено единият.
76
4
 
8
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Докато едни лаят, други правят! На Ердо шапка му свалям! Турците може и бедничко да живеят, но вдигна държавата си. Продава байрактари на Украйна, а си има и дослука с Путин! Каквото и да се говори, човекът си милее за държавата, и никога няма да забрави кой му спретна преврат, и как момчетата, свалили руското Су-25 над Сирия се оказаха в кюпа. Та - интереса клати феса, а Ердо ги разбира тия неща!
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е възбуден Ердоган явно и в него се събуди имперското величие Събраха се двамата с путин и ще спасява Европа с руска газ :) Ужас
74
5
 
3
 
! Отговори
Тоз грандиозния план преди 1 година
грандиозно ще секне като грандиозно им гръмнат тръбите един ден !
73
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Европа искаше руска газ щеше да пусне северен поток 2 едната тръба е цяла но по нея не тече газ :) Шменти капели ЕС не иска да бъде спонсор да финансира агресията оръжието и войните на Русия Ердоган кое не разбра ???
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция ще се превърне в една от най-силните икономики в света. Главен доставчик на енергия за Европа.