В Беларус пристигнаха руски войници от съвместната войскова част

Те били посрещнати с хляб и сол
15 окт 2022 16:41, Анисия Иванова
62
В Беларус пристигнаха руски войници от съвместната войскова част

В Беларус пристигнаха първите руски войници от новата съвместна войскова групировка на Москва и Минск, предаде Франс прес, като се позова на изявление от днес на беларуските власти.

"Първите руски войници, които ще участват в регионалната войскова групировка, пристигнаха в Беларус", съобщи беларуското министерство на отбраната, без да уточнява броя на разположените войници.

Министерството публикува изображения на влакове и на военни камиони, а също така и на руски войници, посрещани с хляб и сол от жени, облечени в народни носии.

Още по темата

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви в понеделник, че Полша, Литва и Украйна подготвят терористични нападения и безредици в Беларус и обяви създаването на съвместната войскова групировка, припомня Франс прес.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вторник, че Москва иска да намеси Беларус във войната в Украйна.

Република Беларус, която е в съюзнически отношения с Русия, предостави на руските сили възможността да използват територията ѝ в рамките на офанзивата срещу Украйна, но засега беларуската армия не участва в сражения на украинска територия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
17
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Беларус,ако се намеси, протестите в страната ще се разразят в пълен мащаб, повече от преди 2 години! Беларусите, не одобряват военната кампания на Лилипутлин, само 10 % са за нея, и това по думите на Лукашенко. Дали иска да се сбогува с поста от вътрешен натиск или иска да слуша Лилипутлин, ще видим, но е притиснат яко.
24
9
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
Май запасните се объркали и вместо към Украйна те нападнали Беларус... ..ха ха???
23
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пристигнали с хляб и сол, върнали се в черни чували!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Умник си мамаТе са ОНД отделни републики както бяха в СССР. В самия Белорус има мнооого хохли защото заплащането е по-високо.
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само се чудя защо и нашето правителство не стисне ръката на Путин и да подобрим отношенията си.
20
13
 
18
 
! Отговори
Костя Копейката преди 1 година
Вова здраствуй.Ако с твоя Генерал Армагедон ще мятате атома по България и ще правите разни ядрени апокалипсиси с разните му там ваши високоточкови Сармати,Колибри,Посейдони и Кинжали гледайте да е по далече от Варна да не падне някоя върху моята къща.Строил съм я с кръв и пот на челото и малко от партийните субсидийки.Вечно твой васал петоколонник Костадин Костадинов Копейкин:)
19
7
 
18
 
! Отговори
До Нане преди 1 година
Много велика , няма що: разстрелвани хора на границата ако искат да напуснат;арест и затвор за не съгласие с БКП; възможност за развитие - само ако си член на БКП;Семейството ти работи поколония да натрупа земи да можеш да обработваш - БКП ти ги взима ; имаш малко повече от съседа - БКП ти го взима; искаш кола - чакаш милион години ; поголовна корупция за всичко ; Стоки които не произвеждаш можеш да гледаш само на картинка .голямо величие
18
19
 
13
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Какво става със тока парното водата и Интернета в Оокрайната ? Защото руската зима идва. А руснаците трупат свежи сили и нова тежка техника на фронта в подготовка за зимна офанзива !
17
2
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Нане, Нане, колко пъти съм ти казвал да не пишеш глупости по форумите..
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж колко добре са посрещнали руските войски , Путин да анексира направо - какво се бави още.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат като роми.
14
16
 
7
 
! Отговори
ЯДРЕНИ СЛЪНЦА преди 1 година
че има тази зима за да топлят нашите сърца! ГАЗът вярно ни го спряха, но благодарение на ФАЩ и НАТО, от атома ще бъдем сгряти!
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Параноята била заразна, Лукашенко и той е изкукуригал, че някой ще го напада.
12
3
 
16
 
! Отговори
До Тошето преди 1 година
Украйна не иска и няма начин да нападне Белорус, защото това ще е втори фронт. Русия може да "убеди" Белорус да влезе от север, но тогава нещата ще се омажат много...
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукашенко е диктатор, но не е така луд като Путин. Досега успява да се дърпа и да не участва в агресията срещу Украйна. Знае, че а посмее да влезе, ще бъде свален от вътре. Затова Путин прати руски войски. Да умиряват евентуални вътрешни стачки.
10
13
 
10
 
! Отговори
Тошето преди 1 година
Батя каквото е казал го е направил, ако измислената от Ленин "държава" украйна нападне Беларус ще и се стъжни живота!
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беларуската армия е малка с изостанало савецко въоръжение и заедно с алкохолните нови батальони, правят голям цирк. Дано не се изтрепят по между си!
8
3
 
8
 
! Отговори
дядо Илийчо преди 1 година
Айде га ше го метате атома та да гледаме и ние. И ние да намажем малко. Цял живот бачкане тегло. Цялата студена война го чаках тоя атом да удари и да се свършва ама все не идва пущината му. метайте го и да се приключва веднъж завинаги с тоя грешен свят!
7
9
 
7
 
! Отговори
ФъргайтИ АТОМЯ преди 1 година
Метай бе ВОВА. Не ги жали нацягите с тех!
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двамата изглеждат като балсамирани, искрено им желая скоро най-добрия патолог да ги мумифицира и двамата.