Руската армия продължава да се изтегля от Херсон

Това показват данните на Института за изследване на войната
23 окт 2022 12:41, Петя Славова
160
Руската армия продължава да се изтегля от Херсон
Снимка: БГНЕС

Руските въоръжени сили продължават да се изтеглят от западната част на окупираната Херсонска област в Южна Украйна, докато се подготвят да опитат да забавят настъплението на преминалата в контраофанзива украинска армия, отчита днес Институтът за изследване на войната.

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст прогнозира във всекидневната си сводка, че тези опити ще бъдат само частично ефективни.

Още по темата

Украинският генерален щаб обяви, че руските сили напълно са напуснали позициите си в Чаривное и Чкалово, на трийсетина километра северозападно от Нова Каховка, а руските офицери и медици са били евакуирани от град Берислав, на десния (западния) бряг на Днепър. В същото време те преместват пациенти от болницата в Каховка, на левия (източния) бряг на реката, вероятно за да освободят легла за руски войници, които евентуално пострадат при изтеглянето, посочва Институтът за изследване на войната.

Украинският генерален щаб, чиито твърдения не са потвърдени по независим път, отбеляза още, че "някои руски елементи" подготвят Херсон за градски бой, докато други военнослужещи продължават да бягат от града с ферибота, изпълняващ курсове близо до Антоновския мост.

Вчера британското министерство на отбраната съобщи, че руската армия е завършила изграждането по протежение на повреденото при украински обстрел съоръжение на шлепов мост, който според него ще се превърне в критична точка за преминаване на руските войници, докато украинските сили напредват към Херсон. Има информации, че голяма част от населението на града също го е напуснало, пише още в сводката, цитирана от БТА.

Вчера назначените от Русия окупационни власти призоваха всички жители на Херсон незабавно да се евакуират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: руска армияХерсон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
11
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 година
укропите в момента изучават изкуството да живеят в 19 век... ===))) млатат ги, като маче у дувар по всички направления...
106
1
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
Опасността е СЛЕД изтеглянето на руснаците, защото може да далеят града. На принципа След мен - и потоп! Очаквам го.
105
4
 
15
 
! Отговори
Обява преди 1 година
Продавам пералня втора употреба,упътването е на украински. За справка-Альоша Незнайния Освободител.
104
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до116.Е той от къде да знае по цял ден гледа и слуша западна пропаганда.Мозъка му вече е промит.Вярва че на руските танкове закачат перални и ги носят към Москва.
103
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война се печели с мотивирана армия, модерна техника и пари. С кое от трите разполага руснака?
102
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до108.До Европеец.Ами ти четеш ама нищо не ти влиза в главата.Недей дава акъл на Путин много си малък за такова нещо.Ти си толкова европеец колкото аз марсианец.
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още февруари казах че руската армия са неориентирани алкохолици, головой водой отвсякъде. Даже много напреднаха.
100
1
 
11
 
! Отговори
АБСОЛЮТЕН ФАКТ преди 1 година
ВСИЧКИ,КОИТО СЛАВЯТ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ РУСИЯ И ПУТИН,ЖИВЕЯТ В НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ
99
4
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Провалът на Спецоперацията е,че не изпълни нито една от поставените задачи.Влизане в Киев и поставяне на марионетно правителство.Унищожение на украинската армия и закриване достъпа на Украйна до Черно море.Херсон е единствения завзет областен град от 24 февруари и е на път да бъде върнат в границите на Украйна.
98
7
 
14
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До Анонимен Не е лошо да почетеш малко преди да пишеш.Има една особенност, че Украинската армия не се плаши от студ, защото воюва на собствена територия и е свикнала с условията там. А НАТО тепърв ще предоставят тежко въоръжение, което означава, че гладните и окъсани ваттнници ще ядат як пердах.Украйна е голяма държава и с помоща на НАТО ще победи. Моща на НАТО е огромна, да се молят ваттнниците да не се задейства, че тогава няма да има смешната и Федерация.
97
1
 
10
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 година
Руската армия бягайки,успява да изхрипти.Ама и те имат загуби.После всички руски ботове по вестниците в един глас цвилят същото.
96
8
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Рибарите ще ви кажат как се вади голяма риба. Дръпни-отпусни, пак и пак, измори и накрая извади.:)
95
4
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ВОЙНАТА Е ВЕЧЕ "ПОЛУ- БЕЗКОТАКТНА'",БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕКТРОНИКАТА И ЗАТОВА УКРАИНЦИТЕ ИМАТ ПО-МАЛКО ЖЕРТВИ!
94
3
 
9
 
! Отговори
Разпада на РФ.. преди 1 година
КРИЕ ГОЛЕМИ РИСКОВЕ , ЩОТО АКО ПОЧНАТ ДА СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ РАШКИТЕ МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ И ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!
93
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 95.Боби долу горе е прав.Около 300 хиляди украинци са загубите.Тази контраатака е последната надежда на украинците да направят нещо.И германците правеха така ВСВ.Хвърлят последни сили от отчаяние.Ако отворите бг вестник от 1943 ще прочетете абсолютно същите статии за успешни контри и разгром на руснаците.Както се казва който се смее последен той де смее най добре.
92
2
 
10
 
! Отговори
Изтеглят се рашките преди 1 година
ЩОТО НЕ ИМ СЕ УМИРА ЗА ДЕНГИ ПУТИНА....хаха..
91
13
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Глупости. Няма контраофанзива, няма победа за ВСУ и не може да има. Чиста пропаганда. Никой от подкрепящите нацисткия режим в Украйна не казва какво ще лапне публично (колко голям), когато Украйна представя да съществува. Никой. Ама сега заработват хонорари от американската компания, пардон - от "демократическата".
90
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гражданската война в Русия придобива все по конкретни измерения. Дните на Путин, и съответно тези, оставащи до разпада на Ордата са преброени.
89
10
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
От два месеца чета, как руснаците се изтеглят от Херсон. Август трябваше Крим да е в Украйна според Зеленски. Поживем, увидим. Дано до Коледа изтеглянето на руснаците от Херсон приключи. С тия темпове на изтегляне ще им се изчака чакалката.
88
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна сдържат въоръжената агресия на Руската федерация срещу държавата ни вече 8 години и 7 месеца. Пълномащабната атака на врага не уплаши храбрия украински народ. Нещо повече, украинците са единни и посрещнаха врага достойно. Обявяването на мобилизация в Русия е потвърждение за това. Стотици хиляди мъже и жени защитават родината си, собствените си домове, децата си и бъдещето на Украйна. Със сигурност може да се каже, че Путин загуби в Украйна.