Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове

Нападението е станало в Севастополския залив
148
Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове
Снимка: БГНЕС

Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове срещу флота в Севастополския залив, заяви губернаторът на Севастопол, най-големия град на анексирания Кримски полуостров, предаде Франс прес.

"Кораби на Черноморски флот тази сутрин отблъснаха атака на безпилотни летателни апарати (БПЛА) в Севастополския залив", заяви Михаил Развожаев в канала си в "Телеграм". Той отбеляза, че в града няма пострадали обекти и подчерта, че ситуацията е под контрол.

Развожаев заяви, че наред с други БПЛА е унищожен и надводен дрон. По думите му, атаките са започнали в 4:30 ч. сутринта, като различни ПВО системи са ги отразили и всички апарати са били унищожени. Той допълни, че пристанището на града е било временно затворено за кораби и фериботи след атаките и призова жителите да запазят спокойствие.

Според кореспондент на ТАСС силен взрив е отекнал около 04:20 ч. сутринта, а няколко пъти след това се чул пукот.

В четвъртък Развожаев съобщи за друга атака с дрон - този път по топлоелектрическа централа в Балаклава, при която няма жертви или сериозни щети, отбелязва АФП.

През август губернаторът каза, че е имало атака с дрон срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, при който не е имало пострадали.

По-малко от месец преди това - на 31 юли - дрон рани петима служители в двора на ведомството, което беше причината да се отменят предвидените чествания за Деня на руския Черноморски флот. Тогава Русия обвини Украйна за атаката, а Киев отхвърли твърденията, като ги нарече "провокация". /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
16
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Атаката е отразена но от базата в Севасопол се носи гъст черен дим а тралщика Адмирал Макаров гори и най-вероятно вече е потънал.
39
20
 
15
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
И хиляда минуса да ми нацвъка шизотрла на евреина Сорос, това е истината войната е заради еврейския елит в САЩ. Няма по токсичен Звяр от евреина антихрист Сорос, гледайте неговите шизотролове по всички форуми. Цар Борис 3 - Еврейския дух създава омраза, безверие, родоизмяна, разделение, морално разложение ! Факт е това правят шизотроловете на евреите банкстери, борсови спекуланти. Хенри Форд : Ликвидирайте 50те най богати евреи и войните ще спрат !
38
10
 
18
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Някаква рашисткa гемийка Адмирал Макаров ще отиде при Москва. Много пушат руските моряци и редовно им потъват корабчетата. Заедно с моряците.
37
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още нещо.Да не се окаже, че едни подводни дронове са свършили добра работа
36
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редакторите на Днес.РУ, Май не са отблъснали нищо.Очаквайте скоро....корабчета флагмани последвали кораба Мацква
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65 "Що цял свят не знае" Ти за "Целия свят" ли се имаш? :))) Да ти имам кухото самочувствие.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62 Въпросът е както в едната, така и в другата посока. За да кажеш, че "не гори" трябва да ЗНАЕШ, че не гори. Вече има инфромация, че е имало нападение с дронове в региона. Откъде знаеш какво е засегнато и какво не?
33
8
 
6
 
! Отговори
Варналиев преди 1 година
Пак някаква руска лъжа! Кой и за какво ще ти атакува Севастополската бухта, настръхнала от оръжия. Пък и руснаците нали си изтеглиха от страх ,още преди месеци основната част от Черноморския флот в Новоросийск и други портове. Руска лъжа! Не им вярвайте. А отбраната на Севастопол е калпава. Навремето малкото Семуа влезе с българска подводница в преградения Севастополски залив, без да го усетят рашъните. Ха ха ха.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "Точно защото не гори" Откъде знаеш, че не гори?
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не подценявайте в този момент на слабост магучая! Всички знаем че кога змията мре, най многу апи! Затова са сега многобройните ракетни удари по украинските градове! Изчакайте змията да изпръска отровата си и тогава и размажете главата!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 Защо това да е "проблем" и пак, защо ти пука, дали гори или не гори и какво става с него? :))))
29
8
 
7
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Няма по токсичен Звяр от евреина антихрист Сорос, гледайте неговите шизотролове по всички форуми. Цар Борис 3 - Еврейския дух създава омраза, безверие, родоизмяна, разделение, морално разложение ! Факт е това правят шизотроловете на евреите банкстери, борсови спекуланти ...
28
3
 
6
 
! Отговори
До кравофоба преди 1 година
Какво толкова си загрижен за този кораб..... да гори, да потъва, къв ти е проблема?
27
1
 
1
 
! Отговори
До 42 до 40 преди 1 година
А ключ за апартамента ми не искаш ли?
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който знае руски в ютуб има страшно много видеа на руснаци, сърби и т. н. където самите бойци от фронта описват окаяното положение на руснаците на фронта.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 О, имат си имена. Просто руски тролеи не са добре дошли там. :)))) Така или иначе скоро ще научиш. Даже ако имаш късмет, лично от устата я на Фюрера ти, я на някой от неговите престъпници.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските нацисти сами са се нападнали и обвиняват за това Украйна... Денацифициране на Русия веднага...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 Къде съм казвал, че имам информация от "дадена тема"? Аз имам информация от частни канали с видеа и хора, които са свързани с хора близо до мястото на случката. Това с "темата" си го измисли ти, както си измисли, че темата била от "вчера", което разбира се, няма общо с реалността, тъй като случилото се е от ДНЕС. Успокой се, изкарах ти на светло всички тактики. Сега ти остава да чакаш с "трепет" какви ще са новините от руския черноморски флот. :)))))
22
4
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
РеференДум... Дум... Дум... айде на печените жужета. Скоро ще има евакуация на жуженца прасенца по опърления мост. Ще се освободи място за български русофили.
21
4
 
7
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Ударена е една гръцка трирема, римска галера, два викингски дракона, рибарската лодка на Иван Петрович и една от шамандурите на плажа в Севастопол. След тези ужасяващи загуби, Путин си направи харакири, а в Украйна денят е обявен за празник на турският дрон.