Г-7 към Русия: Ще има тежки последици, ако използвате ядрено оръжие

Предупредиха и Китай да се въздържа от заплахи към Тайван
4 ное 2022 19:11, Анисия Иванова
92
Г-7 към Русия: Ще има тежки последици, ако използвате ядрено оръжие
Снимка: БГНЕС

Външните министри на страните от Г-7 заявиха днес, че ще има сериозни последици, ако Русия използва ядрени, химически или биологични оръжия, предаде Ройтерс.

"Безотговорната ядрена реторика на Русия е недопустима", казаха министрите в съвместно изявление, като отново призоваха Москва да спре войната в Украйна.

"Днес ние създаваме координационен механизъм на Г-7, за да помогнем на Украйна да поправи, възстанови и защити своята важна енергийна и водна инфраструктура", заявиха те в края на двудневна среща в Германия.

"Ние твърдо ще подкрепяме Украйна колкото е необходимо", казаха министрите, като добавиха, че страните от Г-7 са се ангажирали да помагат на Украйна тази зима.

Г-7 призова още за мирно уреждане на споровете в Тайванския проток и напомни на Китай да се въздържа от заплахи или от използване на сила.

Държавите от Групата на седемте най-богати демокрации също така казаха, че ще продължат да повдигат пред Китай въпроса за съобщаваните нарушения на човешките права в страната, включително в Синцзян-Уйгурския автономен район и Тибет.

Те заявиха, че ще продължат да се стремят към конструктивно сътрудничество с Китай и че няма промяна в основните им позиции за Тайван, включително заявената политика за един Китай.

Страните от Г-7 осъдиха дейността на руската наемническа компания "Вагнер" в Мали и на други места в Африка, където нейни бойци са обвинявани в нарушения на човешките права.

"Ужасени сме от злоупотребите и нарушенията на човешките права спрямо гражданско население, включително извършените от терористични групировки и свързаните с Русия сили на групата "Вагнер" в Мали", заявиха външните министри на Германия, Великобритания, Канада, Франция, Италия, Япония и САЩ.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И атомна, и термоядрена и неутронна бомба да използват руснаците в крайните си европейски южни територи, т.нар. Украйна, пентагонът нищо няма да направи, защото те пет пари не дават нито за Украйна, нито за руснаците населяващи тези земи. Те ще обичат Украйна и украинците само докато тези Tъпaци воюват срещу Русия и ще подкрепят Украйна и народа по тези земи докато има и един Tъп укрофашист, който да воюва с Русия.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно тук не са си направили труда да помислят даже,че Русия няма да удря с една ядрена бойна глава, а с новото си оръжие Сармат,което е ракета носеща до 13 ядрени бойни глави.При симулация от 10 такива оръж. с-ми с по 13 ядр. глави, цялото НАТО+САЩ+Канада+Австралия ще бъдат парализирани и полуживи за да видят след това как 10 торпеда Посейдон потопят Англия,САЩ,КАНАДА,Европа,Австралия и Н. Зеландия, а Япония вече ще е на дъното на океана и това ще е началото на нов св.ред начело с Русия!
65
5
 
2
 
! Отговори
Хага преди 1 година
Путин и Русия убиват целенасочено украински деца докато спят.....Това какво е..??
64
1
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
От роднини можеш да избягаш, от съсед- никога(особено ако той е луд за връзване)!
63
4
 
2
 
! Отговори
ХА, ХА преди 1 година
СМЕШКИ ОТ РУСИЯ: Дмитрий Песков : "Аз съм против войната....." . ИЗПОЛЗВА ДУМАТА "ВОЙНА" ЗА УКРАЙНА. ВЕДНАГА В ЛАГЕР ЗА 15 ГОДИНИ ЗАД ПОЛЯРНИЯ КРЪГ !!!!!! КАК ТАКА СТОТИЦИ ДРУГИ БЯХА ЗАТОЧЕНИ ЗА ТАЗИ ДУМА, А ТОЙ СИ ДРЪНКА СВОБОДНО.
62
4
 
3
 
! Отговори
СТИГА С ДУМИ преди 1 година
НАПРАВЕТЕ НЕЩО НАЙ-ПОСЛЕ. СТИГА СТЕ ГИ ГАЛИЛИ РУСИТЕ С ДУМИ.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреканец: ясефак
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите ще полеят чичото с бензин и ще му драснат една клечка кибрит.
59
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да ги пречука тези лидери, ще направи добро на целия свят и ще стане герой! Само това е начинът- да бъдат заличени от земята! По- късно и господарите и
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Процесите, за които говорим не се случват от днес за утре, те са реални а не фантазии. Сащ загубиха саудитска арабия и вече няма петродолар, има петроюан.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата в сащ са опряли до кокала, половината им резерв от петрол вече е изразходен, с цел да се свали цената по бензиностанциите, остават броени дни до междинните избори когато се очаква демократите на бай дън да загубят мнозинството си.
56
7
 
10
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Анонимен 56. Абе тая валута на БРИКС дето щяла да съсипе долара и еврото я чакаме от 2009та. Още помня копейките как припадахте от кеф че до 2-3 години долара ще е съсипан. 13 години по късно даже няма проект за такава валута . Банката на БРИКС (дето щяла да измести МВФ и СБ) има точно 0 реализирани проекта и съществува само на хартия. Извадете го тоя БРИКС от опорките, че ставате смешни.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още навремето, когато арестуваха Строс-Кан в сащ, истинската причина беше да предотвратят да инспектира златния резерв на сащ. Той е искал като шеф на мвф да види с очите си налично ли е златото на сащ.
54
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се канете а ги унищожете, русия трябва да изчезне от планетата земя
53
10
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Тези са нито богати нито демократични ! Затънали в дълговеи нетърпящи друго мнение, нямат абсолютно никакво право да казват на другите, най-вече на Русия и Китай, какво да правят на собствените си територии! Китай и Русия ясно заявиха - Ще формираме нов свят! И тези щат не щат ще се наложи да се съобразят с новата реалност, инак просто загиват !
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздрави от Макрон и неговата баба.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има тежки последици, ако използвате ядрено оръжие" -за жалост това тежко положение ще е за целия свят...ако е останал такъв
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този сайт не ви съобщават истинските новини, а само политико-маскарадни новини, за да сте невежи, неграмотни и лесно манипулируеми. Цензурата е чудовищна.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента страните от брикс купуват активно злато -- тяхната обща валута ще е вързана със златото. Предполага се, че златният резерв на сащ вече не съществува. Във форт нокс няма нищо, само го пазят да създават привидност. Същите тези страни от г-7 и много други се освобождават от амаруканските облигации с рекордни обеми.
48
3
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Е какви са последиците? Дали Русия ще разбере? Или ошамареният квартален работник не знае какво да направи и просто казва: "Ще видиш като кажа на батко - ще те спука от бой".