Антонов: САЩ се опитват да изхвърлят Русия от всичко

Обясни, че страната му търси диалог
5 ное 2022 10:45, Росен Стойчев
635
Антонов: САЩ се опитват да изхвърлят Русия от всичко
Снимка: БГНЕС/EPA

"Подобряване на сътрудничеството между Русия и САЩ е малко вероятно в средносрочен период". Това обяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, съобщи ТАСС.

Дипломатът говори на работно посещение в Калифорния.

Още по темата
Обяви, че Русия се опитва да възстанови пълния двустранен диалог.

Добави, че той е бил ограничен по идея на американското правителство. Руският представител обясни, че диалог е позитивен както за двете страни, така и за международната общност.

Антонов обяви, че от двете страни зависи международния мир. Добави, че това са основите, върху които се гради международната общност през последните осем десетилетия.

"Днешното правителство в САЩ се опитва да изхвърли Русия от всичко. Това обаче няма как да стане и това трябва да бъде разбрано", коментира Антонов.

Обясни, че има международни теми, които няма как да бъдат решени без участието на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
2
 
1
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"ако съм против хегемонията на САЩ" -- на вашия език му викате гегемония :) Дори да стигнете до мечтания ви "мНоГоПоЛюСеН сВяТ", ще трябва да избираш около кой полюс ще гравитираш -- цивилизацията или Китай (Раша само в дълбоко алкохолизираните мозъци може да е полюс). Та? Избирай :)
530
3
 
2
 
! Отговори
До 548 преди 1 година
Ас си мислех, че са били против Турция, а не протев Русия..
529
3
 
2
 
! Отговори
До 545 преди 1 година
Оправдаваш използвани на ядрено оръжие върху цивилни от страна на САЩ????
528
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски
527
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски
526
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов
525
7
 
4
 
! Отговори
До 541 преди 1 година
Аа не! Русия не нападна, а анектира Крим без един куршум да падне ( защо ли..) Но не е като САЩ да не са правили същото..напримел анектираха си Хавай..
524
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
523
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
522
3
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 535 Двете ядрени бомби в Хирошима и Нагазаки сложиха най после край на ВСВ.Японците са предупредени какво ще се случи ако не подпишат капитулация , но те са известни с бруталната си неостъпчивост. Нещо като съвременен Путин.
521
1
 
2
 
! Отговори
Гирманка преди 1 година
И аз не разбрах, ако съм против хегемонията на САЩ русофил ли съм или китайцофил или от щази? Или трите??
520
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау, а сега като се включим и в санкционната война срещу Китай като нападне Тайван и ни раздели пропагандната война на китайцофоби и китайцофили- къде ще намерите примери за омраза към Китай в стихотвопенията на Вазов?? Въй въй!
519
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия нападна Украйна още 2014 година и безчинства в независима държава.Защо нашите *** не се възмущават?
518
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 531Иван ВазовО, руси, о, братя славянски,!Голема омраза!
517
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 531. "... в снагата на тиранина аз отворих такава люта рана, която никога няма да зарасне. А Русия, тя нека заповяда." - Георги Бенковски. Няма да цитирам останалите от списъка ти. Няма да има време и място. Лъжи, но имай някаква мярка.
516
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Йемен има война от години! Загиналите са 300 000! Некакви санкции срещу Сауди Арабия! Не! Даже САЩ им продават оръжие! Германия и САЩ си търгуват нефт! Някой да се възмути? Пресата поне веднъж отрази ри войната там?
515
5
 
8
 
! Отговори
Пак да повторя преди 1 година
Войната в Украйна се води от 2014 година, как 8 години един българин не ке възмути или даже разбра да убитите там?? Такава лицемерие!
514
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски наглеци,Малко ви гони Генерал Колев,кога нападнахте България да крадете български земи!
513
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като САЩ избиваха хора в Сирия, Либия, Афганистан, Ирак 1 и 2 къде са възмутените? Къде са санкциите? Като пуснаха ядрени бомби в Япония?? Някой да ги осъди! Лицемерието и двойния стандарт нямат край?
512
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Русия празнува Денят на народното единство. На този ден в началото на 17-ти век руският народ е прогонил от Москва полските агресори, които пък към средата на 20-ти век сключиха с Хитлер договор за подялба на Чехия. Но за това не се говори много.