Путин отличи посмъртно противоречив "свещеник-воин"

Архиерей Михаил Василев бе убит в Украйна
60
Путин отличи посмъртно противоречив "свещеник-воин"
Снимка: GettyImages

Руският президент Владимир Путин връчи посмъртно най-високото държавно отличие на прокремълския архиерей Михаил Василев, който загина в Украйна през уикенда.

Архиереят беше заявил, че жените трябва да имат повече деца, за да облекчат болката от изпращането на синовете им във военната операция в Украйна.

Вчера той получи медал "Герой на Руската федерация" за "смелостта и героизма, проявени при изпълнение на гражданския му дълг", се казва в указ на президентския уебсайт.

Той е бил убит в неделя сутринта "в зоната на специалната военна операция в Украйна, докато е изпълнявал задълженията си на духовен пастир", се казва в съобщение на Православната църква.

Роден през 1971 г., духовникът е бил в "горещи точки и мироопазващи операции", включително в Косово, Босна и Сирия, се посочва в изявлението на църквата. Кореспондентът на руската държавна телевизия Александър Сладков заяви, че свещеникът е загинал по време на ракетен удар "като свещеник-воин".

По време на предаване на свързания с църквата канал "Спас" Василев е бил попитан дали може да разбере майка, която изпраща сина си извън Русия, за да избегне мобилизация.

"Ако една жена следва Божията заповед "плодете се и се размножавайте"... тогава, разбира се, тя не би имала само едно дете, а повече", отговори Василиев. "А това означава, че няма да й е толкова мъчително и ужасяващо да се раздели с него", продължава Василев.

Ковчегът му ще бъде докаран в Москва през нощта, а днес в московската катедрала "Христос Спасител" ще се състои церемония в негова чест.

Погребението ще бъде извършено от патриарх Кирил, който също е отявлен поддръжник на Путин и неговата украинска офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18:Укрите 8 г. избиваха свои и горяха живи хора на кръст...
14
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, всички знаем кой взриви СП1 и СП2.На едните Господ им изпрати за наказание за злобата и еко катастрофата урагана Иън с няколко акули ,а на другите им умря кралицата като остави хаос след себе си и са пред разцепване.Едните са целяли икономически загуби и са ги получили,другите пък разцепление и самите те са пред такова.Трябва да внимават какво си пожелават.В ФАЩ идва нов ураган.Дали не са планирали да думнат и Турски поток?Ние сме близко и ще пострадаме...
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17....Според твоите ,,християнски " възгледи Украйна трябваше да се предаде ли за да предотврати според тебе кръв и жертви. ?.Може би утре ако Русия или друга православна ни нападне военно с обвинения в грехове, ти ще хвърлил оръжието и не ще защитаваш Родината си.?.Що за предателско мислене?
12
7
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Няма ли кой да върже Путин ?
11
10
 
31
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Нали християнската вяра проповядва миролюбие?Защо тогава тези попове поддържат войната срещу Украйна и угодничат на Путин?!За да си запазят постовете в църковната йерархия,то е ясно!Само че Божия съд не гледа дали си патриарх,премиер или портиер!Всеки ще отговаря за греховете си!
10
9
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
HIMARS e осъществил голямата му мечта.Срещнал го е с Бог.Коледа наближава и стават чудеса.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас ги анатемосват и отлъчват.Левски е разбойник.Ботев самоубиец.БПЦ винаги е била противоречива.Съвременния вариант на БПЦ се доближава до възгледите на богомилите.Че всяко противопоставяне на злото под каквато и да е форма е еретично.Но не и за чуждопоклонническото и угоднически виждане за РПЦ.
8
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай боже повече такива вести.
7
11
 
38
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Ай дано и жужето на отличим посмъртно някой ден по скоро.
6
10
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОЩЕ ОРДЕНИ ЩЕ ДАВА КА ПУТИН И ТО ДОСТА И НАКРАЯ И ТОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ЕДИН ОТ ДЯВОЛА!
5
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя "свещеник войн" вече е пред Върховният съдия - Св. Петър. Искрено се надявам да прекара Вечността като премине през всички кръгове на Ада, описани още от Данте Алигиери. И да посрещне там всички останали руски 0ркi, където да си изкупват смъртните грехове!
4
14
 
4
 
! Отговори
Масов Терор преди 1 година
МВР и мутри ЕКЗЕКУТИРАТ Българи с Специализирана Техника!
3
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поклон пред великия Путин! Цяла България стискаме палци Русия да унищожи всичко либерастко в цяла Европа. Да избие до крак всички либерасти в Родината но ,заедно със семействата им. АМИН.
2
10
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И КА ПУТИН ЩЕ БЪДЕ ОТЛИЧЕН ПОСМЪРТНО СЪС ОРДЕНА КОМУНИСТИЧЕСКИ-ДИКТАТОР-ТЕРОРИСТ
1
20
 
5
 
! Отговори
МВР Перник уроди преди 1 година
Главният прокурор Гешев се занимава с Полицейски Сатанизъм и садизъм, удря хора в мозъка, няма нищо общо с това което говори по медиите!