Поне три жертви при удари по Киев, масово спиране на тока в Молдова

Продължават ударите по инфраструктурни цели в Украйна
23 ное 2022 20:52, Петя Славова
112
Поне три жертви при удари по Киев, масово спиране на тока в Молдова
Снимка: БГНЕС

Множество експлозии бяха чути днес в Киев, където прозвучаха сирените за въздушно нападение, така както и на други места в Украйна, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Властите съобщиха за трима убити и трима ранени в украинската столица при руски удар по двуетажна сграда.

Водоснабдяването в Киев е прекъснато, предаде Франс прес, като се позова кмета Виталий Кличко.

"Едно от инфраструктурните съоръжения в столицата е било поразено", написа преди това в "Телеграм" Кличко. "Останете в убежищата! Въздушната тревога продължава", добави той.

Кличко не даде повече подробности.

Още по темата
Някои от реакторите на Южноукраинската АЕЦ са били спрени заради прекъсването на електрозахранването на много места в Украйна вследствие на руските удари, предаде Ройтерс, като се позова на компанията "Енергоатом".

Говорител на украинския държавен ядрен оператор уточни, че иначе "всичко е наред" с централата, но тя няма на кого да подава ток.

Град Лвов, в Западна Украйна, е без електричество след руските удари, казаха местните власти, цитирани от АП.

Ударите по инфраструктурни цели в Украйна са причинили масово спиране на тока в съседна Молдова, съобщи вицепремиерът на страната Андрей Спину, цитиран от Ройтерс.

"Масово прекъсване на електрозахранването в Молдова след днешната руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна", написа Спину в "Туитър".

Той добави, че националното електроразпределително дружество работи за възстановяване на електрозахранването на повече от 50 процента от територията на страната.

През последните седмици Русия често обстрелва украинската столица, както и енергийни съоръжения в цялата страна, което доведе до прекъсвания на електрозахранването на много места, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бря, по ни една укринска ядрена центрана руснаците не са стреляли, *** как така, те нали през ден си бомбят собствената вече запорожка АЦ, пък да вземат да пропуснат укринските ц ц
89
0
 
6
 
! Отговори
Колумбия пикчърс преди 1 година
Да си избереш клоун за президент.........или падението на един народ. Скоро по кината.
88
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Да предложиме да им ремонтираме централите, както им ремонтирахме бойната техника а? Да спретнеме едно правитественце да оправим държавицата.
87
15
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Мордорчани за пореден път доказват своята низост, кроманьонци пълни, с цялата си наглост се опитват да налагат примитивния си режим. Един тостер нямат произведен, една кола читава, един телевизор, един телефон. Хайде русофеневете изхвърлете всичката си техника, създадена по западни патенти, да ви видим как ще живеете само с прътове и кофи. Халал да ви е, затова сте все бедни и гладни и ревете от терасите на мизерните си малки апартаментчета от депресиращите панелки. Аз ще си харча пачките. :D
86
1
 
7
 
! Отговори
До94 преди 1 година
Ти пак не си разбрал,най доброто укро-ПВО, били трафпостовете и подстанциите!!!
85
4
 
15
 
! Отговори
Хубаво ли е а? преди 1 година
Киев от 9 години прави това с Донецк!
84
2
 
14
 
! Отговори
укро клоунада преди 1 година
от 70 ракети урките били свалили 51 ! СЛЕДОВАТЕЛНО цялата енргосистема на Украйна е унищожена от 19 ракети ! Алеле!
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До порЦелан - Ти знаеш ли на колко погрешно мнение си . Те и рашките тръгнаха с парадните униформи ама половината останаха завинаги там.
82
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
И.З.Ч.А.ДИ.Е
81
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Вижда му се краят на наркоманското ***.
80
1
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Вероятно след като ни натиснаха да им пратим СУ-25, С-300 сега наред ще е да им пратим трансформатори, щото германските не стават.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът на западните лицемери беше, милиарди за оръжие,милиони като пушечно месо,десетки хиляди като платени наемници,безпрецедентни санкции и всичко това Русия да бъде унижена и поставена на колене,да ама реалността е,че до Нова година без излишни жертви и разрушения Украйна ще е пред пълен колапс и ще престане да съществува!
78
2
 
15
 
! Отговори
Сбогом Украйна преди 1 година
Айде честито! И скоро да приключат най-сетне ежедневните просии на мизерника от Кривой Рог. туй ша ни е най-хубавия коледен подарък, му не гледаме вече наркоманската мутра на тоз *** смачкан. Псевдо актьор.
77
1
 
18
 
! Отговори
До84 преди 1 година
Как ще бъде възстановено бе моето момче,всички подстанции и траф-постове работят с резервни части произведени на територията на Украйна или Русия,предприятията в Украйна които ги произвеждат са унищожени!Мислете малко с тия глави и не припявайте всичко което ви го поднесат за чиста монета!
76
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре всичко ще бъде възстановено. Фашистка Русия "печели" единствено омразата на милиони украинци и още повече доставки на оръжие за Украйна.
75
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните лицемери не бяха предвидили тоя ход,идеята им да налеят камари с оръжие и да ползват платени наемници от цял свят е на път да се провали,с изваждането на енергийната инфраструктура на Украйна извън строя рухва и самата тя!
74
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертвите са от ракета nasmas показаха отломки
73
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Шефа на ЕП Борел е заявил който се топли зимата на повече от 17 гр не уважавал европейските ценности и да сме били готови да умрем за демокрацията ! Като иска да мре да заминава доброволец в Украйна тоя отка чалник !
72
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете русофили нeвежи, колко градове или села са превзели ва'тниците от август до днес? Ха-ха-ха! Кой бяга през глава от Лиман, Изюм и Херсон? Празните ви кратуни съчиняват едни и същи глупости денонощно.
71
10
 
5
 
! Отговори
Шута Зеленски преди 1 година
Евала! Най-сетне и киевчани да няма с какво да си измият ако то, хохохо : )