Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
13
 
5
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама с или без оповестяване на данните за укро-нацистките загуби, те вече са над половин милион. И половината от боеспособния укровермахт е ликвидирана. Това е положението. Денацификацията си върви по план...
264
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В подкрепа на новите зелените човечета се яви и неонациски бот убиец което е срам за демокрацията.
263
6
 
1
 
! Отговори
мони бонева преди 1 година
На САЩ им бяха неудобни, ядрени бойни глави под носът им в Куба!Но в Куба нямаше американски граждани да живеят,като втори етнос.Куба беше независима, голяма част от населението е метиси, заселници смесени с коренното население на острова. Там ставаше въпрос за конфликт по съседство ,а в Украйна става въпрос не само за членство в НАТО и последиците от това, опасно близко съседство. А за руските си граждани воюват. Една част за 8 г емигрира в Русия, другите искат да са в Източна Украйна винаги
262
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До руските майки ,Запада ви лъже жестоко ви лъже. Целта на Запада е да колонизира Русия и да и заграби природните богатства за без пари. Който има природни богатства трябва да си ги пази. За това е войната. !!!Русия да се вземе в ръце и да обърне хода на войната. Да се защити от Запада който иска богатствата и без пари. Русия форевър.
261
3
 
0
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
Имаш още 2 години да избиеш набелязаните.Другаря Клаус Шваб нали това нарежда като ви събира на софрата и ще построиш камунизъма.У Китай национализацията я провеждат 8 години вече....
260
9
 
0
 
! Отговори
мони бонева преди 1 година
Сравнението с Карибската криза е отчасти вярно,защото Куба е независима страна !Ако реши може да е социалистическа и да разполага каквито си иска оръжия на своя територия. Там американци няма, доколкото САЩ са нация от емигранти. Докато Украйна не само е част от бившата СССР , голяма част от населението е рускоезично мало русия. Има разбира се и др етноси в западната част на Украйна тя не е във войната!Русия не воюва за което не е нейно. Поне на този етап!Тоест мечката вършее около бърлога.
259
5
 
3
 
! Отговори
Кво ти пука преди 1 година
Ще ги командироваш на морето и други ще родят майките!
258
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо Ванго.....Какво би било в тая идилия която си я описал ако не си и ти вътре и всички *** като теб.
257
4
 
18
 
! Отговори
Антирус преди 1 година
Психопат и убиец.Нещастните му войници стават на тор,а не обърнат оръжията срещу нацистко мафиозката му олигархия и слугите му и да свалят власта както през 1917 г и да ги избесят по стълбовете мръсните престъпници
256
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен До 296 преди 1 година
Всичко това дето си написал, губи смисъл, ако поне веднъж не е опра'скал Дядо Ванго.
255
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме радва това но русаците са в пъти по големи роби от българите!
254
6
 
14
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 1 година
Всеки един човек, който е засадил поне едно дръвче, поне веднъж е нахранил бездомно животино, погребал поне един руснак, скопил поне един русофил, разчекнал поне една русофилка, нашамаросал поне едно русофилче да знае, че е допринесъл с нещо за по-хубавото бъдеще на децата и внуците си!
253
2
 
14
 
! Отговори
?!? преди 1 година
С мъка лъже майките на загиналите войници, за да запази още малко властта си! Размера на шапката му е вече взет, само дето от ниският си ръст не го вижда!
252
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Путин ще свърши, както Саддам и Кадафито, лошоте е, че загиват много млади хора!
251
0
 
9
 
! Отговори
Чичо Бляд преди 1 година
Много дреболии обичат руската кочинка
250
5
 
20
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
Винаги трябва да се пуска онова видео в началото на войната, където Путин съскаше,, че ако искат жените им и децата в Украйна да са живи, да му се поклонят/предадат/! Антихрист в чист вид! Оказа се , че тези които му се кланят, ще останат без синове ! За нация ,която се кланя на една Мумия, предстоят тежки времена
249
5
 
18
 
! Отговори
Горките руснаци преди 1 година
За съжаление са, колко са раболепни и безпомощни към лидерите си !
248
5
 
23
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Защо децата на Путин,Медведев,Патрушев и олигарсите НЕ са на фронта???Споделял болката!!!
247
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха това не било Путин а холограма хаха абе и вие твърдяхте, че ракетите им са холорама и чертежи. Ама Укронацистите разбраха, че са истински. Виждам безпомощноста ви, виждам безпомощноста на ЕС и НАТО. Единствената сила която притежавате е да ми слагате минуси и нищо повече с което няма да промените нищо. Руските сили мачкат ВСУ и нацистите геополитиката ще се определя от Русия. В момента тя държи всички козове а и има силата да ги държи дълго време. Действайте русофоби слагайте минуси.
246
4
 
14
 
! Отговори
Браво 987 преди 1 година
М.а как да загреят раша.ро.б.ите като живеят в 19 век!!!