Виктор Бут винаги държал портрет на Путин в килията си в САЩ

Освободеният от затвора руски търговец на оръжие подкрепя офанзивата в Украйна
11 дек 2022 08:46, Елка Василева
68
Виктор Бут винаги държал портрет на Путин в килията си в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен срещу американската баскетболистка Бритни Грайнър при размяна на затворници с Вашингтон, се изказа в подкрепа на офанзивата на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
В интервю за руската медия Ар Ти той заяви, че винаги е държал портрет на Владимир Путин в килията си в САЩ, където бе осъден на 25 години затвор, след като бе арестуван през 2008 г. в Тайланд.

"Горд съм, че съм руснак. Путин е нашият президент", каза 55-годишният бивш офицер от съветската армия. "Ако имах възможността и необходимите умения, щях отида доброволно" да се бия в Украйна, добави той.

Бут отрече да е продавал оръжия на талибаните, както е обвиняван в статии в американската преса. "Талибаните обявиха награда за главата ми. Как така ще работя с тях? В това няма логика", увери той.

По думите му Западът насърчава "самоубийството на цивилизацията" с "наркотиците и ЛГБТ".

Според доклад на ООН Виктор Бут е роден през 1967 г. в столицата на бившата съветска република Таджикистан - Душанбе, и е завършил Военния институт по чужди езици в Москва, преди да влезе във Военновъздушните сили на Русия. След 1991 г. той се е възползва от разпадането на СССР и последвалия хаос, за да се сдобие на ниска цена с големи количества оръжие от оставени на произвола военни бази, което после препродава в няколко зони на конфликт, включително в Африка.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Този е прототип на героя на Никълъс Кейдж във филма "Цар на войната". Разликата (или приликата) е, че този е двоен играч (агент и т.н.) и служи и на едните и на другите, докато според сценаристите на филма шефът на Юри Орлов (героят на Кейдж) е президентът на САЩ. Накрая Юри Орлов също се озовава в ареста (като е освободен след намеса на "шефа" си), но Виктор Бут явно е настъпил котето по куйрука и е продал оръжие не на когото трябва, за да го опандизят дългосрочно.
39
1
 
8
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Американците от 2017 г искат размяна Сноудън За Бут. Руснаците отказват с мотива, че за Сноудън това означава смъртна присъда. Най-накрая след 5 години преговори размениха ценен политически затворник за обикновенна наркоманка. Тотална излагация за САЩ. А уж същите те се борят толкова много срещу наркотрафика.
38
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Нико лошо не е сторил ,но това е американска рабона !
37
0
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
така де не е нормален они :))) друго го кефи
36
2
 
2
 
! Отговори
с тоз мустак преди 1 година
нормално да се кефи на путин, питай фреди и вилидж пипъл
35
8
 
4
 
! Отговори
вий преди 1 година
ко искате, да си окачи портрет на Памела Андерсен, Чичолина ли или на Габровска? Той не си пада по жени човека. Друго си е секси Путин на стената у спалнята
34
4
 
4
 
! Отговори
НЯМА ЛОШО! преди 1 година
Е и кво от това ,че уважава Путин? Знаете ли колко американци в затворите си бият чикинана на портрета на Херо Мусака? Я проучете и кажете! Любопитен съм!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да ни разсмивате! По-добре е да слушаме лакърдиите на Божанков..
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дибър бизнес нюх ина човека. Тактко работеше с него, при Югоембаргото. Още не можем си изхарчи мпарите от тогава
31
4
 
4
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
ЧЕ Е НАЗНАЧЕН ОТ ПУТИН И ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО МУ Е ХАРИЗАЛ МИЛИОНИ КАТО % ОТ ТАЗИ РАБОТА! ЗА НЕГО ПУТИН Е БОГ! УВИ!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде на бас, че и американската расистка наркоманка е имала портрет на Путин в килията.
29
3
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Аз имам бюст на Ленин и множество съветску отличия.
28
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, като всеки промит мозък и той издига други личности в култ. Това си е нещо съвсем нормално и за нашите русоробчета. За тях пОтин е Бог, за който биха дали и собствения си живот, а на империалист като джуджето му трябва точно такава армия от зомбита.
27
4
 
7
 
! Отговори
Володя Джолан преди 1 година
аз пък съм турил портрет на другаря Ленин
26
3
 
9
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
А на Захарова дали е имал постер?
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето защо трябва да има смъртно наказание, този ако го бяха пратили на оня свят сега нямаше да знаем за него, а и една баскетболистка-наркоманка за убиец си е смешна и позорна сделка.
24
4
 
11
 
! Отговори
Генерализмус Радев преди 1 година
Иконите на св. Путин носят радост и просперитет.
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то търговци на оръжие има много. Обаче той подбиваше цените на останалите. И Сащ продават оръжие за стотици милиарди,но там може. Всички са толкова лицемерни. Не че Бут е ангел. И той ще гори в ада. Но има и много такива американци като него за които ние простичките хора дори не сме чували. Тях не ги закачат.
22
13
 
23
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
Русия е терористична държава!!!
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, па ката ти е пуснал 2-3 милиарда да въртиш бизнес с оръжие, пък и да се отчиташ както трябва /щото кво са за Путин 2-3 милиарда - джобни пари за закуска/ не само ще държи портрет на Путин ами на колене ще му седи. Седя, седя и ей на - точно него размениха.