Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец

Вашингтон и Киев останали глухи за опасенията на Русия
22 дек 2022 14:49, Нели Христова
160
Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец
Снимка: БГНЕС

Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

"Със съжаление можем да кажем, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия", каза той.

"Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предупреден срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас, и нямаше реални призиви за мир", заяви Песков.

"Това навежда на мисълта, че Съединените щати продължават линията си на де факто водене на непряка война с Русия до последния украинец", добави той.

Зеленски бе посрещнат като герой по време на светкавичното си пътуване до Вашингтон, където президентът на САЩ Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 млрд. долара. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ за осигуряване на противовъздушната отбраната на страната.

Часове преди посещението на Зеленски руският президент Владимир Путин заяви, че през следващата година Москва ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вървете на .... в миризливия руски орган сите руснаци. Иизметът на света.
107
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Че какво ви пука за украинците? Трябват ли ви такива про'с'таци? Воювате със САЩ и точка. Ако не сте били готови си е ваш проблем.
106
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Войната е между Русия и САЩ ,като американците ползват укрите за пушечно месо !Простите укри не разбраха ,че американците ги ползват зо свои цели !
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войнолюбците планират как да продължат войната. Зеленски си мисли че ще язди на бял кон към трибунала за Русия. Но реалността е друга, ще има още и още смърт докато не им остане какво да губят!
104
5
 
4
 
! Отговори
Българите не са фили преди 1 година
Българите искат добър живот, а това не е възможно, докато смърди на руско крепостничество. Руснаците търпят да ги газят и използват като пушечно месо. Българите не са руснаци. Българите обичат живота.
103
0
 
3
 
! Отговори
Митенце, притесняваш преди 1 година
ли се ? Късничко е вече ! Догодина каквото ви чака...
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДА СЕ ЛЕЕ ....Може ли да си такъв *** бе? Ами я си представи че някой започне да лее твоята кръв, и да му е кеф от това? Не знаех че вече психопатията е масово явление в България. Пък и не вярвам кой знае колко да прокопсаш защото ти си само една пионка никой няма да те обръсне за нищо. Ей, жалка картинка са хората които не мислят с главите си а не знам с какво.
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вярно е, войната не е Русия Украйна а САЩ - Русия. То е повече от ясно. Зеленикавия като е победил защо ходи по просия в Щатите? Ккаво очаква ? Няма да стане бог дава ама в кошара не вкарва.
100
3
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Вижте Турция продължава доставките на дронове/Байрактар/ на Украйна,а Путин още повече ги уважава, а ние уж един куршум не сме дали на Украйна първи в света руснаците газа ни спряха.
99
13
 
19
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Песков не е ли разбрал че и българи,поляци,чехи,румънци,естонци... и много други сме с Украйна. ... май няма да усеят руските окупатори всички ни да избият ха ха ха
98
17
 
16
 
! Отговори
ДА СЕ ЛЕЕ .... преди 1 година
..РУСКАТА КРЪВ ----ТОВА МЕ ПРАВИ ЩАСТЛИВ И СИГУРЕН ЗА ЖИВОТА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА МИ !...КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ---ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!!!
97
16
 
20
 
! Отговори
ТАКА Е ПЕСКОВ: преди 1 година
Като не ви стиска да воювате със САЩ ---воювате с Украйна , ЩОТО ВИ ВЪРНА ЯДРЕНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ...щото ако не ви ги беше върнала --щяхте да я заобикаляте с тихи стъпки около нея, руски сви нари.......!
96
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето тоя розов плъъх пропусна да каже кой избива украинците.
95
13
 
13
 
! Отговори
ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ преди 1 година
Не американска...Путин сам се набута в блатото
94
8
 
8
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Анонимен Сравних нацистка Германия с днешна русия и коментара изчезна?! Случайност? Колко държави нападнаха германците през всв и колко руснаците...ако не можеш да сметнеш, радвай се ,че на са те блокирали за разлика от сивото ти вещество.
93
2
 
12
 
! Отговори
До 126 преди 1 година
Ами то Песков нищо не каза, какви опасения може да има държава с 6000 ядрени бомби? Че някой ще ги нападне ли?
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя 1 дума, казана от Песков не е истина?
91
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сравних нацистка Германия с днешна русия и коментара изчезна?! Случайност?
90
12
 
12
 
! Отговори
Шок и ужас преди 1 година
Шефа на руското разузнаване казал на шефа на ЦРУ на срещата им в Истанбул че Русия не я интересува колко жертви ще даде за да постигне целите си. Американчето гледал като на ран щото рязко му се изяснило за какво става въпрос.
89
14
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 125 Улкрайна обяви ДЕФЛОТ - БАНКРУТ още преди (вече станаха 4 месеца) месеци. От тогава е на КОМАНДНО ДИШАНЕ - разбирай БУКВАЛНО заплатата на ЗЕЛЕнски се плаща от САЩ и МИКРОБРИТАНИЯ а всички страни от НАТО пращат военните разходи на ЪКРАЙНА.