Трима военни загинали от украински дрон над руската база "Енгелс"

Те били поразени от падналите отломки от апарата
26 дек 2022 10:24, Елка Василева
172
Трима военни загинали от украински дрон над руската база "Енгелс"
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че руската противовъздушна отбрана е предотвратила удар с украински дрон срещу военновъздушната база "Енгелс" в Саратовска област, а при падане на отломки от безпилотния летателен апарат са били убити трима военнослужещи, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата
"На 26 декември около 1:35 ч. московско време украински безпилотен летателен апарат беше свален на малка височина от средствата за противовъздушна отбрана на военнокосмическите сили на Русия, докато се приближаваше към военното летище "Енгелс" в Саратовска област", каза министерството.

"При падането на отломки от безпилотния апарат бяха смъртоносно ранени трима руски военнослужещи от техническия персонал, намирали се на летището", заяви ведомството.

Според съобщението няма пострадали самолети в базата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
16
 
! Отговори
До Българка преди 1 година
Българка с руски корени? Русофил? Срам ме от такива като теб!
66
2
 
7
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
До Българкати праиш ли разлика между тактическа и междуконтинентална ракета? къде ше падне сармат, в мухосранск, поджопинск или южно кокаинск? знам, знам. в краен случай воронеж. там няма яхти и вили.
65
1
 
9
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
До r3v0lv3r май официално признаха за тримата изгорели, едва ли е нов. много ще е тъпо да има една статия за могъщите с400 и друга от същия "автор", цитиращ (БТА), за още един омелян стратегически бомбардировач
64
1
 
16
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Май пак са ударили бомбандировач, който е бил готов за излитене. Иначе няма как да има ренени 3 полота, те няма да седят да гледат как дрона им пада над главите.
63
1
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
днес? че атаката с дрон мина преди 10 дена има сателитни и секви снимки... (БТА) явно не е станал от масата още. читалищна работа
62
1
 
17
 
! Отговори
И как преди 1 година
....може да има жертви при" свален дрон на път за летището", това е простААА пропагандна Лъжа!
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаси дрона!? То като кораба майка на извънземните от филмите, бре?! Тези тримата явно са се превръщали... от страх.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 63 преди 1 година
Няма такава английска дума Енгелс поне не се излагай. Идва от името на германеца Фридрих Енгелс не знам дали ти говори нещо отвори Укипедия.
59
0
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Кръстен е на Фридрих Енгелс, без Карл Маркс.
58
3
 
17
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Лъжата с "отломките" е предназначена за руснаците и бълкарските ***. Два дрона са улучили цели, имало е два големи взрива и едва ли жертвите са три. Рашистите дори се изпуснаха да кажат, че "няма поражения по гражданската инфраструктура"! Енгелск е голяма военна база на левияг бряг на Волга, а градът е на десният бряг. Доста задръстени лъжи полват, но и тези, които им вярват са такива!
57
2
 
11
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
По Коледа е имало руски атаки в Украйна, а към 1.30 днес сутринта е имало украинска атака над аепорт Енгелс с доста повече загинали. Пишат го руските сайтове. Има и клипчета. Напишете "Взривьй в аеропорт Енгельс".
56
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на праха на руските войничета!Сега отмъщението на руската страна трябва да бъде страховито за това военно престъпление на режима в Киев!
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се казва "Енгелс", това е английска дума.
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таранколу.Com.......Хаха смеш я пак повтори, че НАТО не е дало ПВО хахаха абе ти явно си страшно заблуден. В Украйна оперират НАТОВСКИТЕ ПВО системи, IRIS-T SLM, NASAMS, HAWK, AVENGER, SAMP/T, и CROTALE NG. От тези изброените IRIS-T SLM се води много по добра от PATRIOT и тя пази Киев Германия предостави 2 батареи и НИЩО. Руските ракети си минават без проблем след няколко часа пак ще им направят проверка на НАТОВСКОТО ПВО.
53
10
 
2
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Анонимен загинали са от свален укро дрон бе, комплекс поне чети.
52
3
 
8
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 1 година
До аноним 40 жалки те евроатл... КВО ще стане утре бе касап чета некъпани което днес да не става. Укр я сасипват не от вчера та да плашиш някого с Утре. Нато почти никво пво не е дало на укр.С даденото рус самолети спряха да летят над укр. Скоро дронове ще летят и над Москва и Петербург а вие консеквентно като вожда ви др искайте в гащите:)))
51
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно сега чета, че отговора на Руските сили ще бъсе смазващ с голяма заря по всички фронтове и Украински градове. Както се казва Вова ще им устрои даря каквато не са вижсали в живота си Укронацистите.
50
13
 
4
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Отговорът на РФ не се бави,над 40 ракети са влезнали в ел.системата на УССР.Дори червеи да бяха укрите,вече щяха вече да са си изработили условен рефлекс относно нападенията на руска територия!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не убити , а смъртоносно ранени!
48
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ В МОМЕНТА СЕ МОЛЯТ ДА ИМ ОСТАНАТ ЗАГРАБЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА , НО И ТОВА НЯМА ДА ГО БЪДЕ ОЩЕ ДЪЛГО!