Пригожин: Соледар беше превзет за две седмици

Украинските войници, които не са се предали, са били убити
15 яну 2023 17:29, Нели Христова
233
Пригожин: Соледар беше превзет за две седмици
Снимка: БГНЕС

Основателят и ръководител на наемниците от "Вагнер", Евгений Пригожин, публикува видео в събота, в което твърди, че е посетил Соледар, след като е бил превзет от неговите наемници "след две седмици".

Киев оспори твърдението на "Вагнер", че сега Русия контролира малкия град, който има значителна символична стойност, но не се смята за стратегически ключов. Градът също предизвика вътрешни борби между частните сили на Пригожин и Министерството на отбраната на Русия за това кой заслужава заслугата за нападението.

Във видеото Пригожин казва, че е дошъл в града, за да награди своите бойци - които според него са почти изцяло отговорни за превземането на Соледар.

На видеото се вижда как Пригожин стои с мъж, когото нарича "командир, помогнал за превземането на Соледар".

"Соледар беше превзет за две седмици", каза Пригожин. "Соледар беше притиснат от нашите нокти и след това беше разделен на части. Не можете да изядете слон наведнъж, както се казва. Трябва да го нарежете на части."

Според Пригожин украинските войници, отказали да се предадат, са били убити. Той заявява, че телата им ще бъдат изпратени обратно в родината им".

През последните девет месеца частният военен предприемач набира усилено служители от руски затвори. Преди това тя е разполагала контингенти в Сирия и няколко африкански страни.

Пригожин приписва това, което той описва като богатство от бойно оборудване и комуникационни системи, за даването на предимство на силите му в битка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До 95 Анонимен. Що, не са ли ги избивали преди 350 години, когато ние сме били на 1100? Боже господи!!! Промит мозък.
81
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей! Тия украинци с какъв хъс защитават имотите на Хънтър Байдън! Браво! Тука надали някой ще се юрне да защитава чужди имоти, партийци и други такива.... съм чувал.
80
10
 
14
 
! Отговори
До дядо Йоцо преди 1 година
Третият вариант е на дрогираното клоунче"Соледар е наш,ние не се предаваме"
79
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95. САЩ са убийци и колонизатори. Факт неоспорим.
78
11
 
8
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Много умен тоз Пригожин -''войниците, които не са се предали, са били убити''??? Трети вариант има ли?
77
17
 
12
 
! Отговори
doko преди 1 година
Честито ребята. След 5 месеца и следващото село.
76
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 94 А ... А след 33 г. демокрация, какво можем да произведем. Даже и селскостопанска страна вече не сме, само консуматори. Евтина работна ръка и суровинен придатък на САЩ. От икономика на 28 място в света, станахме на 69. Такава демокрация не ми хвали.
75
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дончо "Преди 1100 години англосаксонците избиваха индианците!" Господи Боже, до къде стигнахме!
74
5
 
19
 
! Отговори
паф преди 1 година
не е без стойност соледар, нито пък другите населени места, много хубаво знаят стойността на тази земя и САЩ и РУСИЯ. донбаския басеин е едно от най-богатите в света места на полезни изкопаеми и суровини! руснаците искат да си я върнат, а янките искат да я колонизират чрез украйна!
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро артьомовск ще падне *** нямат полезен ход освен сдаване на града според вестник вашингтон пост
72
4
 
27
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Всички, които величаят САЩ, моля да не забравят, че когато се е създавала тази страна, България е била на почти 1100 години. Със собствена писменост, култура и закони. А англосаксонците по това време избиваха индианците. Сега същите унищожават и Европа, но с други методи. Така, че точно тези колонизатори не могат да бъдат никакъв пример за подражание.
71
24
 
18
 
! Отговори
Радикал преди 1 година
Ако все още има някой мислещ българин, който не прозира каква опастност представляват русофилите за страната ни, ще платим много скъпо за тази небрежност. Събитията в Украйна ни казват защо руснакът трябва да бъде погребан и русофилът скопен със сапьорска лопата, преди да му се забие кирката в главата.
70
11
 
10
 
! Отговори
До 88 преди 1 година
Абря измисли нещо ново уа. Колко пъти едно и също. Смени плочата. Кажи кво е превзел пРосията до сега освен села и паланки и кажи победа га ш убявяуати? Кът саборите и нандрите за мляко както Ел централите ли? Нъл беше 3 дена уа? Сега и китайците не ви клиопат щото и тяхната сметка обърках те. Хххх. Кажи кък е рус икономика и барел Урал от 50$ кога ще стане 20:))
69
7
 
21
 
! Отговори
петко преди 1 година
Щом Соледар е малко,незначително,нищожно селце,все не мога да си отговоря на въпроса:защо аджеба точно тук нато и *** построиха най-добрата защитна линия?Защо заради това миниатюрно населено място,зеления концентрира хиляди украинци да го бранят?Айде стига вече *** пропаганда!
68
10
 
18
 
! Отговори
Честито преди 1 година
По западни сведения в Соледар са унищожени до 5 бригади от ВСУ и над 120 чужди наемници.
67
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да, Соледар е със символична стойност, след него и Бахмут и той със символична стойност, следва Краматорск и Киев и те със символична стойност във войната.
66
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте ги как изглеждат тези двамата психично болни.
65
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако реши САЩ ще ви превземе цялата руска държавица за 2 седмици!
64
4
 
1
 
! Отговори
Гостья из будущего преди 1 година
Алла-Виктория Киркорова - Прекрасное далеко. Юбилей Бедроса Киркорова в Кремле. 25.11.2022
63
4
 
10
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Всяко човешко;Зелья-във руския фолклор-отварите на баба Яга и на злите магьосници.В съвременна трактовка-наркотици.Арестович-арест.Макрон-на френски жаргон ''макро''-сводник на ***.Залужни-кална локва.За Шмигал не знам.Урсула-едва ли идва от урс-мечка,У нас се приема като определение за травестит