Кремъл: Москва ще постигне целите си по един или друг начин

„Киев да приеме исканията и да седне на масата за преговори“
Обновена: 19 яну 2023 13:50 | 19 яну 2023 13:27, Елка Василева
247
Кремъл: Москва ще постигне целите си по един или друг начин
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че колкото по-скоро Украйна приеме исканията на Русия, толкова по-скоро може да приключи конфликтът, предаде Ройтерс.

Още по темата
Москва ще постигне целите си "по един или друг начин" и за Киев ще е по-добре да приеме нейната позиция и да седне на масата за преговори, каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Русия твърди, че иска да "денацифицира" Украйна и да защити рускоговорящото население в източната част на страната. Киев и Западът отхвърлят тези твърдения и ги определят като безпочвен претекст с цел завземане на територия в колониален стил.

"Колкото по-скоро украинският режим покаже готовността си да приеме руските искания, които ще бъдат постигнати по един или друг начин, толкова по-скоро всичко ще приключи и украинците ще могат да започнат възстановяването си след тази трагедия, която режимът в Киев започна", каза пред репортери Песков.

Украинският президент Володимир Зеленски изготви план за мир в десет точки, който започва с изтеглянето на руските войски от окупираните части на Украйна.

Русия каза, че е отворена за преговори, но не е дала подробности за позицията си или какви са исканията й от Киев, за да приключи враждебните действия.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
11
 
3
 
! Отговори
буци преди 1 година
не приемайте войната в украйна като бой между съседи, приемете я, като домашно насилие - мъжа бие жената, щото тя си ляга с богатия чичко с мерцедеса от другото село. Боя й е малко, според мен!
113
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 81 Фалит на РФ? И как ще стане това? РФ все още има ПРОФИЦИТ в търговията. След като ЕС се отказа от РФ енергоресурси те се пренасочиха към Индия(33 пъти увеличение на доставките спрямо 2021г) и Китай. Оборота с Китай се е увеличил от 100 милиарда на 178 милиарда. С Турция от 200 милиарда до 390 Милиарда Има увеличение на оборота с Индия но по-малко 4-5 милиарда. Да това като цяло не компенсира изцяло търговията с ЕС но както се казва Една врата се затваря друга се отваря.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 133...Вижда се , че постоянно черпиш с пълни шепи от информационния портал на ,,Россия днес".Тази статистика си запази за вътрешна употреба във вашата партия.
111
3
 
9
 
! Отговори
сина преди 1 година
обикновения народ, населяващ украйнините на Русия, много добре знае че виновник за войната на е Путин, а сащ + зеленски + гейския ЕС и любезното финансово съдействие на сащ и ЕС! Може да обвиняват и Путин, но дълбоко са убедени, че виновниците са на запад - това е истината, както и в България за трезво мислещите хора! Айде фикалии на Дб, пп, байдън и АБ почвайте с минусите, да си заработите центовете...
110
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда се , че постоянно черпиш с пълни шепи от информационния портал на ,,Русия днес".Тази статистика си запази за вътрешна употреба във вашата партия.
109
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно към едно хитлерова риторика Ако Англия и Франция приемат поражение конфликтът ще приключи по скоро.Хитлер е пращал същите послания към опитващи да се запазят от настъпващите войски на Вермахта.Всички знаем от историята , че една от двете страни , Англия , успява да запази суверинитета си въпреки постоянните бомбандировки и агресия от нацистка Германия.Устояеат въпреки лишенията.Но САЩ в тези трудни времена е в помощ на обсадения остров.Както и тогава благодарение на САЩ една държава ще бъде
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна отдавна е загубила и никакво западно оръжие не може да й помогне. Западът е изморен, фалирал и със своите проблеми. Няма ги Роналд Рейгън и Тачър да наливат на Изток в демокрациите. И Урсулата, и Макрон, и Шолц и Байдън - нямат душата на едно времешните западни консерватори.
107
11
 
7
 
! Отговори
България преди 1 година
Ако всички по света тайно помагаха на Украйна, както България, Русия отдавна да е приключила. Но не им стиска, България отново доказа, че е Достойна Държава. Това е геройство Дами и Господа, да идеш на крака и да дадеш от каквото има нужда! Слава на България Слава на Украйна Слава на Полша, Чехия, Словакия Естония Литва Латвия САЩ...
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 125 Населението изобщо не е разделено на две в Украйна. През 2013 година русофобите в Украйна са били 1.5% от украинците днес русофобите там са 99%. Трябва да си смачкан от руска пропаганда за да говориш за разделение на украинското население. Путин с нациската си политика и война на унищожение на украинците консолидира Украйна.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът си изхвърля бооклуците на Изток - болгарушките купуват 20 годишни мерцедеси на 300,000 км, укрите купуват бракувано оръжие за скрап.
104
2
 
1
 
! Отговори
BLACK SNAKE преди 1 година
Освен с ядрен удар не виждам как Русия може да постигне някаква цел. Армията им е слаба и неподготвена. Изгубиха много хора. Руските войници почнаха да дезертират и да не се подчиняват. И имат раздори по между си... Ядрения удар според мен се готви. Змията хапе най-силно когато умира. И си е факт. Ти ме убиваш малко по-малко и осъзнавам, че изход няма и ще умра, е аз тогава ще нанеса смъртоносния си удар. Ако умра и ти ще умреш.
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Повечето от оръжията, доставени на въоръжените сили на Украйна от западни страни, са остарели, те просто са с изтекъл срок на годност", каза украинският посланик във Великобритания Вадим Пристайко.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с Гуайдо? Все още ли е признат за президент на Венецуела от САЩ, или?
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи да се създаде в Латинска Америка блок от държавите, които са съюзници на Русия и Китай. Венецуела е готова да го ръководи.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалната система на запад от високите данъци, а високите данъци от високите нива на печалбите, а високите нива на печалбите не от скъпата работна ръка, а от евтините енергии и ресурси. Но евтините енергии и ресурси вече ги няма - какво правим сега. Ще я побеждаваме ли Русията, или ще обедняваме и ще мръзнем?
99
8
 
8
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Целия цивилизован свят му казва на песа, че е крайно време да приемат условията на Украйна, да се предават, да се изтеглят в степите и блатата и да започват да плащат за възстановяването на украйна, като преди това си подготвят карирани пижами и четки за зъби за затвора, който ги чака ама не щат да го разберат рашистите!
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е краткосрочен проект. Населението е разделено на две - едните с пасионарна омраза към Русия, в другите животински страх. Такова общество рано или късно ще се взриви и ще изкипи, то е нестабилно от вътре, то се държи единствено на пасионарна омраза. Това не е интереса на Украйна. Русия не може да спре до където е стигнала и да остави такава Украйна да съществува на границата си.
97
0
 
3
 
! Отговори
До Kiew преди 1 година
Молитвите и желанията НЕ са факти.
96
1
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, Русия ще я победним както победихме СССР.
95
6
 
5
 
! Отговори
Kiew преди 1 година
Моля се Русия да се разпадне на 500 държави, да започнат да воюват помежду си и да се избият. Да влезе Хамериканеца там и думата Русия да е се чете само по учебник по история. Слава на Украйна. В България има повече нацисти от Украйна и? Ще влезе ли дядо Иван да я спасява? В Германия нацисти има отдавна в парламента и? Франция Италия Нидерландия навсякъде има нацисти и? Това е бъдещето на Европа! Пълно е с *** вече.