Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не останаха укри за трепане,сега и западни танкове ще горят заедно със западните им екипажи.Всички ще са товар 200.И така завинаги.
268
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руаките нацисти пищят, значи вървим по правилния път. Славана на Украйна!
267
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнеровците били на привършване и сега съдебната система в Русия била претоварена със задачи да напълни пaндизити!
266
9
 
2
 
! Отговори
Q преди 1 година
До 297Ей,ама лъжеш като амерканската проаганда.На 24.02.21 150 000 руско войско срещу 300-350 000 украйнско войско.Да си ссиганин ,не си ,ама откъде да зная,но лажеш като тях.
265
7
 
10
 
! Отговори
мацкваняци впередь преди 1 година
мацкваняците много тежко приемат ,че вече не са дори регионален фактор. В източна Европа ЕС тотално пое контрола. Дори повличат в своята орбита Аремния и Грузия. Кавказ и далечният Изток се ориентират или към Китай или Индия. Много ги заболя когато Казахстан предпочете да партнира с Китай и би шута на русия. Украйна ще победи във войната с русия.
264
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 297Числено съотношение на фронта към 24.01.2023:800 хиляди украинци срещи 350 хиляди руснаци.)))))))Ти дали ги брои?Само да ти припомня, че 330 000 бяха мобилизирани преди 3 месеца, да не би само те да са в Украйна!
263
5
 
12
 
! Отговори
До 291 преди 1 година
чекай са. В оня конфликт в Сърбия американците си подготвиха международна подкрепа. Даже имаше сини каски от ООН то - помним. Така че на Путин номерата не стават за сравнение. После Зеленския не е лично избивал рускоговорящи в Украйна. Никой нищо не е доказвал, може помежду си да са се избивали, като при нас ромите. Определено си се издъни с това нахлуване в Украйна Путин, както и да се оправдава. А иза толкова месеци ни един нацист не е показал да пропее. Щом до сега не е намерил - значи няма.
262
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите и краварите няма как да спечелят тази война защототе са наемници, а руснаците се сражават за отечеството си и земята си източна Украйна преди войната си беше населена от руснаци затова и нацистите обстрелваха тези територии и убиваха деца.
261
9
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Тръмп каза,че следващата стъпка на Байденчо ще доведе до ядрена война ,а бат Ви Байденчо иска на молбите на Зеленски и бойни самолети да изпрати в Украйна!3
260
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската стотинка млати копейката кат шкембе в дувар!
259
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще се оправи само когато се отървем от всичката русофилска с.волач, която не познава българската история и не знае какъв душманин винаги е била Русия за България.
258
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления наркоман да не беше избивал етнически руснаци 8 години, Русия само се възсползва от прецедента създаде от САЩ в Сърбия, само, че тогава краварите като бомбардираха Сърбия с обеднен уран беше демократично, поввдига ми се от краварското лицемерие.
257
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слaва кокейна - Искаше да напишеш слава копейка!
256
7
 
6
 
! Отговори
Слава кокейна преди 1 година
С тия танкове целия свят ще падне в краката на Зеленски. Слава кокейна, слава коккейна, слава кокейна!
255
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 273колко населени места превзеха. Не такива, от които руснаците са се изтеглили, а превзети с бой))))))))Аз, вярвам на Конашенков който казва, че са се изтеглили за да не претърпят загуби на жива сила и техника.
254
7
 
7
 
! Отговори
Осман преди 1 година
278 НАЙ СТРАШАНТА ИЛЮЗИЯ Е ЧЕ РФ " ИМА ПВО" ТОВА Е НАЙ СТРАШНАТА ИЛЮЗИЯ И ТОВА ЩЕ ПОГРЕБЕ РАШКА, ЩОМ БАЙРАКТАР ИМ РАЗКАЗВА ИГРАТА НА Ц300/400 ПАНЦИРИ, МАНЦИРИ И Т.Н РАБОТАТА ИМ Е СПУКАНА ОТ ВСЯКЪДЕ, ТОВА НЕ Е " ВЕЛИКА СИЛА", ТЯХНОТО НЕ Е ОРЪЖИЕ А СКРАП ОТ ПОТОЧНАТА ЛИНИЯ!
253
6
 
9
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, на Русия и е малко бевепето. Русия е Нигерия със сняг, скоро ще рухне.
252
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да не беше падал от кон сега щеше да е наред с мoзъка и нямаше да изтрепе толкова руснаци! Кво ми са прай на мачо каубой, кат не е! Мечки ша ми язди!
251
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заяждайте се още с Русия.После да няма,ах каква стана тя!-:)))
250
11
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, СССР го победихме лесно без никакви усилия, а какво остава за Русия, кото е много по слаба. За Русия не е нужно нищо да правим, ще си гледаме кефа, ще си ядем червеите и скакалците, ще си подмиваме 4 точки за да не миришем и Русия сама ще рухне.