Зеленски поиска и ракети с голям обсег, артилерия и самолети

Настоява за бързи действия, танковете са жизненоважни за Украйна
26 яну 2023 07:50, Анисия Иванова
179
Зеленски поиска и ракети с голям обсег, артилерия и самолети
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бързите действия и изпращането на достатъчно танкове към Украйна са ключови за отбраната на Киев срещу Русия, заяви в сряда вечерта украинският президент Володимир Зеленски.

Във вечерното си видеообръщение той каза, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и е призовал за доставки на ракети с голям обсег и на самолети като допълнение към ангажимента на САЩ и Германия да предоставят на страната му модерни бойни танкове.

"Ключът сега е в скоростта и обема. Бързина при обучението на нашите на силите, бързина при доставянето на танкове за Украйна. Количеството на танковете" отбеляза президентът.

Още по темата

Вчера Русия, която преди почти година нахлу в Украйна, определи решението за доставка на танкове като опасна провокация.

"Ключът сега е бързината и количеството. Бързите действия за обучение на нашите военни. Скоростта на доставка на танкове за Украйна. Количеството на логистиката за танковете. Трябва да сформираме такъв „танков юмрук“, такъв „юмрук на свободата“, след ударите на който тиранията няма да се надигне отново. Можем да го направим заедно. Колкото по-голяма отбранителна подкрепа получават нашите герои на фронта от света, толкова по-бързо ще приключи агресията на Русия и толкова по-надеждни ще бъдат гаранциите за сигурност за Украйна и всички наши партньори след войната", посочи украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Нова тв.

Във връзка с разговора със Столтенберг Зеленски каза: "Трябва да се постигне напредък в други аспекти на сътрудничеството ни в областта на отбраната", а именно ракети с голям обсег, артилерия и самолети за Украйна. "Това е мечта. То е и задача. Важна задача за всички ни", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
27
 
0
 
! Отговори
inatut преди 1 година
Идва краят на съветската ко.чи.на.Без копейки и нашите патрЕоти ще заглъхнат за дни..
89
17
 
1
 
! Отговори
104 преди 1 година
Викаш Зеленски е агресора, а Путин е миротвореца. Защо се дърпат и защитават тия украинци, не мога да разбера - само буда лите искат да са независими и свободни.
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има Зеленски има проблем.. няма Зеленски няма проблем.
87
4
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя тика човечеството към световна война и това ще е края на нашата цивилизация.
86
4
 
16
 
! Отговори
komitata преди 1 година
абе тоз ням а кой го да го спре ще вакара Европа във война и НАТО няма д а може да каж енищо-накрая млакия ще го подкара с други ракети ще приключи играта за дни
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Марсианци 98 Плащат САЩ, ама друг път. Плащат си украинците....
84
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не оръжие, а мир искай бе момче! Алчни оръжиепроизводители и властолюбци ще ви изтрият от картата на света. Опомни се! Народът ви загива и изнемогва в мизерията, причинена от войната! Искай МИР!!!
83
4
 
6
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Абе, кой ще те застреля,ние да не сме Украйна?? ;)
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О аз ще воювам, но друг е въпроса в коя посока ще стрелям.
81
2
 
13
 
! Отговори
Марсианци преди 1 година
Ако иска летящи чинии, турбо лазери и бластери, да предложи оферта, щом САЩ плащат.
80
2
 
7
 
! Отговори
Познавач до Сссс преди 1 година
Да, така е. Лично аз няма да воювам в Русия и ще отида в затвора, ако не ни разстрелят. Ще намерят "законово" основание. Като гръмнат 20 човека, другите щат-не щат, ще идат. Но въпроса беше друг - че уж нямало конспирация, но очевидно БГ йесмените са приели поръчка за доставка на пушечно месо на фронта. Само че лъжат, че уж било за друго...
79
2
 
15
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Така и не можаха нашите политици да ни обяснят,защо ние трябва да плащаме греховете на укрите!
78
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО УКРАЙНА НЕ ГИ СПРЕ ЩЕ ДОЙДАТ ДО ГЕРМАНИЯ!ТОВА ЧУДОВИЩЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СМАЧКА ОЩЕ КОГАТО ЗАПОЧНА В ЧЕЧНЯ!ГРУЗИЯ!СЕГА И В ЕВРОПА ПРОЛИВА КРЪВ !
77
17
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Русия идва винаги с концлагерите си шпионската мрежа и терора .Сравни -преди 1944г в България е имало 8 концлагера с лек режим и не повече т 2 х.лагеристи.След окупацията ни от червената армия концлагерите стават 88 като през тях минават над четвърт милион българи .жертвите са около 50 хиляди души мъже и жени и дори деца.
76
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма част от просеното е вече предварително продадено.Наркомана снабди всички терористи с оръжие.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любопитно ми е тоя с клавиатура ли го командват или има специален джойстик като за плейстейшън или за симулаторите на самолети, напр. Цъкаш Х и зелю скача, цъкаш О и зелю прави пирует, ....
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сряда вечерта в Мюнхен се проведе демонстрация срещу доставките на германски танкове и оръжия за Украйна. Протестът е организиран от движението "Изправи се, Мюнхен". Видеоклип от демонстрацията е публикуван в канала на инициаторите в Телеграм и Ютюб.
73
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато тоя диша, мира няма да има.
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък не спря да иска. Войните в Африка струваха по 4-5млд, тази надхвърля вече сто.
71
1
 
12
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Познавач,и кой от нас служилите ,ще им се върже? Какво ще направят,ще ни вкарат в затвора ли? Че то няма толкова затвори,ще трябва да строят нови