Лавров: Западът се опитва да обърне хода на ставащото

Той очаква формиране на многополюсен свят
Обновена: 27 яну 2023 15:17 | 27 яну 2023 15:08, Росен Стойчев
84
Лавров: Западът се опитва да обърне хода на ставащото
Снимка: БГНЕС/EPA

Колективният Запад се опитва да обърне формирането на многополюсен свят. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Днес дипломатът говори на пресконференция.

Още по темата
Обясни, че формирането на многополюсен свят е обективно решение.

Лавров посочи, че е доволен от бързия възход на определени държави, като визира Китай, Египет, Турция и Бразилия.

Смята, че страни от Латинска Америка и източни държави могат да станат влиятелни центрове. Страните в Африка също се събират, за да решат каква позиция да заемат в новия ред.

Лавров обяви, че Западът и ЕС са изцяло под контрола на САЩ. За това и се опитват да обърнат този процес.

Руският представител смята, че единственото на което могат да разчитат е някакво спиране на обективния ход на ставащото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полюсите са два, на единия е Русия на другия всички останали. На единия са обикновнните руснаци, на другия олигарсите и приближените на Путин които нямат реална представа за света.
30
8
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 1 година
Ако ЕС, САЩ и GB бъдат унищожени Русия ще влезе с танкове в цяла източна и централна Европа. СЕ СЕ СЕ РЕ-то ще се възроди, но този път ще сме республика без локално управление, ще ни се нарежда директно от Кремъл. Представи си Османската империя, ама ще говорят Руски. Рашките и сега събират кръвен Данък на чукчите с мобилизацията. Ако го нямаше НАТО и тук щяхме да плащаме кръвен данък на Рашистан.
29
3
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
,,Лавров посочи, че е доволен от бързия възход на определени държави, като визира Китай, Египет, Турция и Бразилия.,, Ами що пропусна Северна Корея и Венецуела и Сърбия и Унгария и те са във възход също като Вашия.
28
4
 
20
 
! Отговори
Доктор ох боли в г.з преди 1 година
КОГАТО ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ, МОСКВИЧИТЕ ЩЕ ЗАПАЛЯТ ЗА СИБИР.
27
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС, САЩ и GB просто трябва да бъдат унищожени. Тогава ще има мир.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите откакто ги отрязаха и от Туитър съвсем изтрещяха ;)
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много обичам да чета как целият свят изолирал Русия и бил на страната на Украйна. Много ми е забавно, честно:))))
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно , аз мислех че се опитва да запази хода на случващото се , украинците възвърнаха голяма част от първоначално загубените територии. В тоя ред на мисли какво става с ген. Армагедон ? - сдаде Херсон и после не чухме нищо за него ,дойде някакъв друг генерал който поради някаква причина се опитва да накара руските военни да се обръснат , не да се бият - странна работа
23
3
 
18
 
! Отговори
Портокала преди 1 година
Нали се сещате, че Русия е в Украйна, а не е обратното хахаха
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя за какви полюси говори? Ручката икономика вече не е в топ 100 на света. Една България има повече износ от Русия. Срам и позор за тях. Те са икономическо джудже.
21
12
 
4
 
! Отговори
лидер в ЕС преди 1 година
Добре го е казал, но ние сме евроатлантици. На нас трябва да ни се обяснява повече и най-разбираме от бой. Сахибите от САЩ така правят и ги разбираме чудесно.
20
4
 
21
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Запада и ЕС не са под контрола на САЩ, а те са "Запада". А от другата страна сте вие от Изтока-на гъзаа на човешкото развитие.
19
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде видя тоя многополюсен свят? Питам от любопитство. От началото на войната в Украйна, Русия обедня, целия свят я постави в изолация, Китай загуби американските чипови производители и сега не смеят да шукнат, криптовалутите се сринаха и долара се стабилизира и бетонира като резервна валута на планетата. САЩ вдигнаха страшно лихвите си за да се подсигурят за стабилен долар и продават газ на Европа с 400% надценка. САЩ в момента са 50 пъти по-силни от началото на войната, Русия 10 пъти по-слаба!
18
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът си е съвсем наред и си многополюсен колкото си иска. Проблемът на руснаците е съвсем друг - това, че ТЕ вече не са никакъв полюс и все повече западат.
17
3
 
13
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
са некви фигуранти на Китай. Ония само си мълчат, а тея вдигат шум за десет. Сега си обяснявам това което Кисинджър казва - веднага след като се реши военния конфликт Русия да се интегрира към Европа. Може би е по-добре ЕС да сме роби на американците отколкото на китайците - ония ще ни карат да работим!
16
7
 
19
 
! Отговори
Запада преди 1 година
Също така успява и се справя доста успешно без дори да си цапа ръцете. А казаците изживяват най- големия си резил в момента. Вчера от 55 изстреляни ракети само 6 не бяха свалени . За какво си говорим?
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което е вярно, вярно е - западът иска да продължава все така. Другите бачкат или им се грабят природните богатства, а елитите на запад благоденстват, че чак преяждат с чер хайвер. Но свърши тая работа, а да се бориш с обективни процеси е все едно да пика еш срещу вятъра.
14
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма Колективен Запад, има краварско иго!
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавро, време е да приемете мъжката любов и anaлnaта податливост. Който търси к, намира к.
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв полюс може да бъде Русия? Натресохте комунизма си на половината свят, съсипахте Източна Европа, най-корумпираните и некадърни сте, изостанали сте технологично от Запада с 100 г., а морално от света с 200 г. Отговорът е да, но отрицателен, отблъскващ полюс.