Путин обвини "неонацистите в Украйна" в престъпления срещу мирни граждани

Той говори по повод Международния ден в памет на жертвите от Холокоста
27 яну 2023 13:33, Елка Василева
166
Путин обвини "неонацистите в Украйна" в престъпления срещу мирни граждани
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин обвини "неонацистите в Украйна", че извършват престъпления срещу мирни граждани, предаде Франс прес.

Още по темата
Руският лидер говори по повод на Международния ден в памет на жертвите от Холокоста, използвайки риторика, с която борави редовно, за да оправдае военната офанзива в съседната страна.

"Забравянето на поуките от историята води до повторение на страшни трагедии. Свидетелство за това са престъпленията срещу мирни граждани, етническите чистки, наказателните акции, организирани от неонацистите в Украйна", заяви  Путин в цитирана от АФП и ТАСС телеграма до организаторите и участниците в днешните възпоменателни прояви.

"Варварските планове на нацистите бяха осуетени преди всичко от съветския народ, който защити свободата и независимостта на родината си, спаси от тотално унищожение и поробване еврейския и други народи", подчерта президентът на Русия. Той припомни, че именно Червената армия е освободила преди 78 години концлагеристите от "Аушвиц-Биркенау".

(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До 50Мужик, не ти достигна мястото в коментарното поле за о.порката. Ах колко жалко
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Издирва се Украйна, възраст 30 години, има отклонения в развитието си. През февруари 2014 година е напуснала дома си в посока ЕС. Не е видяна в ЕС, не се е прибрала и в къщи. Облечена във вишиванка и синьо-жълти дантелени кюлоти, на главата и е нахлупена тенджера. Отговаря на думичката НАТО, при споменаване на думичката МОСКАЛ става агресивна и да подскача неконтролирано на място. Има склонност към просия и предателство, за пари може да преспи с първия срещнат. Обладана е от натрапчива идея, постояно вика някой си Слава. При контакт да не се пуска в дома, тъй като веднага започва да счита до
38
15
 
10
 
! Отговори
За тези преди 1 година
които не са запознати с историята национализма и фашизма в Украйна има дълга история. При нахлуването на германците в украйна се съдава организация, която се присъединява към Третия райх и активно участва в избиване на евреи, руснаци и пленени войници. Един от най-зловещите мъчители описан в книгата " Млада гвардия" за съпротивителното движение в окупираните територии спасило 2000 човека от депортиране в лагерите е именно един такъв украински нацист. Така, че Путин знае за какво говори.
37
9
 
19
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Крадеца вика "Дръжте крадеца".Няма лошо да се говори за фашизма и да се борим с него, ама най-големия фашист и нацист да обвинява своите жертви в мацизъм е меко казано неуместно. Ама то това блатно джудже друго не умее. Хайде колете го и да се свършва!
36
7
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Същият путинов речник употребяват с/у нас и северно-македонците, което не е случайно като се им предвид че и те са творение на Коминтерна позициониран в маскава ... !!!
35
7
 
10
 
! Отговори
Исторически факт преди 1 година
По време на ВСВ руските м*ужици на фронта са били ползвани като пушечно месо от германците (и то в съотношение 10 към 1 в ползата на руския м*ужик), докато не са дошли авиацията и техниката от Запада на помощ и ефективно са приключили войната.
34
11
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Единствените неонацисти в Украйна са руските войници и башибозук "Вагнер" в окупираните територии.
33
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а неонацистите в русия, вчера изтреляха 100 ракети по жилищните сгради...
32
9
 
7
 
! Отговори
брей! преди 1 година
аз пък досега не съм разбрал че съм бил окупиран от руснаците
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските г**** и техните българомразещи обожатели у нас, тези които докараха половин век мракобесен комунизъм у нас и създадоха държавицата Македония, сега били много ''загрижени'' за правата на българите в създадената от господарите им в Коминтерна държава Македония. Това да си русофил е по-сложно дори от медицинска диагноза.
30
8
 
16
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
"Нацистите в Украйна" чакаха руснаците да нахлуят с танковете за да започнат да убиват мирните си граждани хаха приказки за русофили лапнишарани :)
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36...да, и със сигурност щяхме да живеем като бели хора, вместо роби на Масква.
28
3
 
2
 
! Отговори
извън темата преди 1 година
Пък някакви китайски самолети хвърлали над Южна Корея. Кофти.
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацист обвинява други в нацизъм. Типично тежко руско пиянство. Използват терминология от времето на ВСВ и cъвeтския период, с която Сталин и Тито създадоха тумора Югославия който развихри cръбcкия велико-шовинизъм и преначерта границите на Балканите с всички последствия след това ... ако говорим за нацизъм и фашизъм, това е лицето на руснаците и северно-македонците, които създават език и държава на база на измислена самоличност, отнемайки и поругавайки българската история и традиции.
26
11
 
10
 
! Отговори
АХА! ПРОЯСНИ СЕ! преди 1 година
Нещата си дойдоха по местата - ПАСЕ иска военен съд за Лукашенко и Путин за да не излязат на яве престъпленията на украинските фашисти! "Нападението е най-добрата защита." ЯСНО !
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако небеше Русия и славната Червена Армия, днес цяла Европа още щеше да е хилядолетния Фашистски райх!!
24
7
 
7
 
! Отговори
ей в бг преди 1 година
е пълно с мутанти с баща с 3ти клас образование работил в коми и руска краварка. за тва толко русофили у нас, то няма такова животно - нормален русофил, всички са с мутирали гени
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нациста вика дръжте нациста, що за наглост
22
2
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
дали успяха за толкова време да хванат достатъчно нацисти, които да пропеят или всичките ги бяха събрали в оная сграда дето украинците я бомбардираха, за да изтрият следите.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия същите които лаят как украинците били ''нацисти'' са същите, които сега реват в Македония че и ние сме ''нацисти''. Все същата русофилска, българомразеща с*ан. Същите, които по директива на Москва взвривяваха църкви и влакове в България. Същите, които ни докараха половин век мракобесен комунизъм, унищожавайки всичко българско и отцепиха нашите територии, създавайки измислени държавици като ''Македония''. Това да си русофил означава чисто национално ПРЕДАТЕЛСТВО.