Бивш вицепрезидент на Русия: Путин стана за смях с военните около себе си

Това е трагедия, защото хората умират, заяви Александър Руцкой
30 яну 2023 18:40, Нели Христова
416
Бивш вицепрезидент на Русия: Путин стана за смях с военните около себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин "станал за смях", защото се е обградил с "абсолютно некомпетентни" военни началници, които да водят инвазията в Украйна. На това мнение е бившият вицепрезидент на Русия Александър Руцкой.

Бивш съветски генерал обвини Путин в "безсмислено" убийство на десетки хиляди руски войници, които са били използвани като пушечно месо във войната.

Руцкой, който е бил заместник на президента Борис Елцин, каза, че инвазията на Путин в Украйна никога не е трябвало да започва.

"Ако въоръжените сили нямат способността да провеждат стратегически настъпателни операции, тогава е по-добре да не опитват, особено извън собствената си страна", заяви Руцкой. "Всичко, което се случва днес, се обяснява с факта, че нашите въоръжени сили не са в състояние, подчертавам, да провеждат стратегически настъпателни операции."

"Защо….? В продължение на четвърт век въоръжените сили се ръководят от некомпетентни, абсолютно некомпетентни хора", допълва бившият генерал.

"Резултатът е касапницата в Украйна, където Русия претърпява загуби, които според една оценка са 175 000 за по-малко от година. Това е трагедия за нашата страна", казва Руцкой, който е единственият човек, който някога е заемал поста руски вицепрезидент. "Това е трагедия, защото хората умират."

"Хората умират безсмислено, въпреки че лозунгът е "Защити Русия". Къде защитават Русия? За какво умират...? Кой има право да отнема баща от децата му? Кой даде право да се отнемат синове на майки и бащи? Никой….", коментира още той.

Руцкой се позова на силно оспорвани твърдения на Русия, че Великобритания стои зад експлозиите в тръбопроводите "Северен поток" под Балтийско море, построени за пренос на газ до европейския пазар.

"Великобритания взриви тръбопроводите на Северен поток в Балтийско море", казва той. "И каква е реакцията? Нищо. Просто бла-бла-бла. Защо се случва това? Защото от военна гледна точка нямаме стратегическо планиране. Президентът изразява своите намерения, които не се реализират. Това го прави за смях."

"Путин се е обградил с апаратчици по сигурността и други, които нямат военно обучение и умения на високо ниво", на мнение е Руцкой. "Това включва министъра на отбраната Сергей Шойгу, който, въпреки че сега има чин армейски генерал, не е военен от кариерата, а политик, известен с лоялността си към Путин."

Неговият предшественик, мебелният предприемач, Анатолий Сердюков бил "някакъв шофьор, ефрейтор и нищо повече", който бе повишен, защото тогавашната му съпруга бе дъщеря на близък приятел на Путин.

Руцкой добави, че ключовите хора "никога не са командвали или ръководили нищо".

"Кой имаме в Съвета за сигурност на Руската федерация? Нито един служил в армията, нито един човек с военно образование", допълва бившият генерал. "Никой – а сега си седят и вземат решения за провеждането на специалната военна операция. Е, на шега, това е същото като импотентните мъже, които вземат решения за сексуални контакти. За какъв секс можем да говорим, ако си импотентен? Там е същото. Все едно е. Съветът за сигурност на огромна държава и нито един човек няма военна експертиза. Нито един човек."

75-годишният Руцкой говори с водещия Андрей Ковальов в канала на Kovalyov Principle в YouTube.

Веднъж той беше провъзгласен за действащ президент на Русия от парламента на страната в противопоставяне с Елцин.

Но Елцин смени парламента и Руцкой заедно с твърдолинейните парламентаристи беше хвърлен в затвора за кратко.

Политикът националист беше вицепрезидент от 1991-93 г. след висока летяща кариера в съветската армия, където имаше чин генерал-майор от авиацията.

Той беше свален три пъти по време на съветската окупация на Афганистан, където командваше атакуващия полк на 40-та армия.

Руцкой става Герой на Съветския съюз през 1988 г. По-късно той служи като губернатор на област Курск, граничеща с Украйна, по време на президентството на Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
7
 
18
 
! Отговори
Бункера ми е в лайна преди 1 година
Затънахме другари!
301
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И... 11 МЕСЕЦА ВОЙНА 350Да те светна. Една ескадли от"Патета от ада" и от Окрайна нищо няма да остане. Но в тази покрайнина има цивилно население! Нещо спряха да говорят за Буча? Мълчат за вързаните по стълбовете и избити без съд и присъда в Херсон. Мълчат за цивилния конвой от бягащи към"окупатора"отстрелян от украинските части. Мълчат за изнасилените момичета в Николаев от полски намници. За какво изгониха съветника на Зеленски? Защото каза истината за ракетата по цивилна сграда!
300
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИстинатаЛъжа пак ли ти? Русия нямаше друг ход. Но си е написала домашното след 2007, когато разбра, че "Мътиш ми, не мътиш ми водата ще те ям". САЩ, след като си разби зъбите в Сирия и дойдоха демократите на власт имат две цели. Едната е изтощаване военно и икономически Русия, тормоз на руснаците по целия свят и подчиняването й. Другата цел е да подчини Китай.
299
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този генерал не се ли издъни тотално при първата Чеченска война? Добре, че Путин смени Елцен, та измете такива смешници като него и усмири чеченците. Сега има уста да говри!
298
7
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Докато Русия губи стотици животи всеки ден то САЩ печатат долари на поразия за да финансират Украйна. Не знам кой е изиграния в тази ситуация
297
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали е станал за смях или тази операция ще влезе в учебниците на военните училища? С малък контингент, предимно от милиции, наемници, наборници и резевисти. Утилизираш си старата техника и утилизираш няколко пъти по-многоброен противник, обучаван, въоражаван, подпомаган и направляван от цял един военен блок. Пазиш цивилното население, независимо, че противника се крие сред него. С обратна пропорция на защитаващ се/ нападащ си превзел една пета от територита. А редовната ти армия е непокътната.
296
3
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До До така е 354 Там съм служил войник. Вярно е гадничко.Като минавахме с БТР-ите през селата, бягат и се крият по къщите и надничат с едно око през пердетата на прозорците. Дивотия. Кво да праиш ?
295
14
 
11
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Не си спомням името Руцкой, нито пък коя война спечелиха неговите опитни военни!!!
294
16
 
20
 
! Отговори
A taka преди 1 година
Бил в правителството на Елцин. Ми, повече не е необходимо да се чете. Ясно е чии интереси защитава. Много добре помним КОЙ сложи Елцин на власт и каква антируска политика провеждаше.
293
6
 
11
 
! Отговори
До така е преди 1 година
От какво присъствие са те освободили? Ходил ли си в Кърджали и Разград?
292
13
 
12
 
! Отговори
и все пак преди 1 година
само да се замислим----От решенията на един, явно психично болен човек-путин- зависи дали ще има ТСВ, а след нея---Копейкин ще седи сред развалините на вилата си, направена с нашите пари и ще СЕ РАДВА НА ПОБЕДАТА НА путин.
291
13
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Rico 346 И като са ни спасили от турската присъствие какво ?За това благодарност , но не значи че сега трябва да им ръкопляскаме за войната.Не трябва заради доброто , да поощряваме злото.
290
12
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 334 Същия този Хенри Кисинджър нарече Русия империя на злото .И правилно.
289
16
 
23
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Жестока истина.Специалната военна операция се превърна в специална военна излагация.Руската сила е само в ядреното оръжие. Но и за него се искат кадърни генерали.
288
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин подобно на Хитлер потъва в героичната история. Хитлер твърди, че всичките му учители били герои от едноименен роман на Достоевски. Имало само едно изключение - учителят по история. Той запалил у него искрата на германския патриотизъм и от този пожар Европа олекна с близо 50 мил. души за 6 години. Путин е същият. Прекалено много чете история, вживява се в нея, заобикаля се с историци и философи манипулатори като Дугин и се превръща в онова, което е днес - фантазии за СССР 2 и нов пожар.
287
9
 
25
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
"Резултатът е касапницата в Украйна, където Русия претърпява загуби, които според една оценка са 175 000 за по-малко от година. Това е трагедия за нашата страна" четете ваштаМамицаДолна.
286
12
 
23
 
! Отговори
Недораслия бакшиш преди 1 година
донесе най големия позор на м0сковията.
285
29
 
11
 
! Отговори
факт преди 1 година
украйна свърши!
284
10
 
25
 
! Отговори
руслямските боклуци преди 1 година
освен за тор в Украйна, за друго са безполезни.
283
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хенри Кисинджър:"Предпочитаният изход за някои е Русия да стане обезсилена от войната. Не съм съгласен. Русия е направила решителен принос за глобалното равновесие и за баланса на силите в продължение на повече от половин хилядолетие. Нейната историческа роля не трябва да се омаловажава. " Докато Русия има стратегичеки ядрени ракети, никой не може да унищожи Русия и никой не може да застава на пътя на Русия