Владимир Путин: Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии

Киев нарича ударите "карма"
2 фев 2023 07:00, Нели Христова
305
Владимир Путин: Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да спре обстрела срещу руски области от украинска територия, който по думите му е оставил много хора без дом или достъп до вода и електричество, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение, публикувано в сайта на Кремъл.

Руският държавен глава заяви по време на заседание на правителството, че трябва да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите руски области, граничещи с Украйна.

"Разбира се ликвидирането на самата възможност за обстрели е приоритетна задача, но това вече е работа на военното ведомство", заяви той.

Украйна не поема отговорност за ударите по руска територия, но ги определя като "карма" за московската инвазия, отбелязват Ройтерс и БТА.

Путин посочи като засегнати от украински обстрел руските области Белгород, Брянск и Курск, както и Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година.

Хората се сблъскват с "остри проблеми" и се нуждаят от ремонти и компенсации, допълни руският президент. "Много хора се озоваха в трудна ситуация, загубиха жилищата си и бяха принудени да се преместят при роднини или на места за временно настаняване, сблъскаха се с прекъсвания в снабдяването с вода и електричество", каза още Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто трябва да имат ракети за да ударят 1-2 млн руснаци за една вечер (те имат гъсто населени градчета, така че няма да е проблем)
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотици хиляди загинаха, той за сградите се загрижил.
11
5
 
25
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
От Киев за 3 дни Русия стигна до "трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря руски територии". И цялата тая метаморфоза за 345 дни. Следващото изказване на Путин ще е " Трябва да ликвидираме възможността Украйна да удря по Москва"
10
19
 
6
 
! Отговори
да преди 1 година
екатерина втора велика през 1787 г. е основала градовете одеса, николаев и харков - за какви украинци говорим, там си е руско население и то трябва да се пази от това бандитско племе!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците загубиха близо 3000 танка досега. Явно са решили да загубят още
8
9
 
2
 
! Отговори
8 преди 1 година
До 9 - Аз не нисля да ги снабдявам. И защо толковя минуси? Проато говоря, какво видях в анализ на американски полковник.
7
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 - Русия не са вкарали и 1/10 от военната си техника в Украйна и не са ползвали най-добрите си ракети. Укрйана изгори вое ния си потенциал и трябваше, да им го попълнят наново, а сега ще се повтори това.
6
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Припината да хукнат всички с танковете е, да се подготвят за масивната зимна офанзива, която се готви от Русия. Говори се за 1500 танка (почти повечемот половината им танкове на служба), огормен брой ББМ и БТР, както и 700000 войника общо.
5
32
 
11
 
! Отговори
Как ще стане? преди 1 година
Предполага се Украйна да спре да съществува, което направи Зеленски, споразуменията с Полша. Целта на Зеленски беше Полша анексирайки Украйна, като член на НАТО да я защити. Сметките са му криви, Полша ще си вземе териториите, и бавно, но сигурно ще се справи в пъти по-жестоко с украинците, Полша няма да забрави "Волинското клане", поляците ненавиждат украинците. Украинците не разбират, че единствената, която може да ги запази като държава е Русия.
4
13
 
42
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Значи Русия може , а Украйна не може. Войната трябва да се пренесе на руска територия. Руснаците са забравили колко е хубава ВСВ. Да вкусат и те от манджата , която сервираха в Украйна. Трябва реципрочност.
3
13
 
36
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
2
14
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Трябва това, трябва онова...... На кой ви напомня тази реторика? Познахте - Рундю руснака. Няма такъв меpзaвeц.
1
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя изперкал дядка от много ликвидиране накрая сам ще се ликвидира!