Патриарх Кирил хвали Путин: Царете не винаги са били толкова православни

Отбелязва се 14-годишнината от интронизацията на патриарх
3 фев 2023 09:18, Нели Христова
175
Патриарх Кирил хвали Путин: Царете не винаги са били толкова православни
Снимка: БГНЕС

Московският патриарх Кирил произнесе слово, възхваляващо президента Владимир Путин като пример за православен владетел, каквито не са били дори много от руските царе.

Това стана по време на пищен прием, посветен на 14-годишнината от интронизацията на патриарха, предаде Двери. "Той е православен, но не за да спечели някаква популярност, не за да се гласува за него, а истински православен човек, който приема светите Христови Тайни, който живее живота на Църквата. Всъщност начело на руската държава стои православен християнин. Царете не винаги са били толкова православни, колкото е нашият президент сега“, заяви патриархът.

Патриарх Кирил нарече уникални и неповторими отношенията между Руската църква и държавата в наши дни: "Наистина сме развили уникална форма на църковно-държавни отношения. Трябва да благодарим на Господа за историческия път, който сме поели, и за тази система на църковно-държавни отношения, която се характеризира с пълно съгласие между църквата и държавата по най-важните и решаващи въпроси, свързани с живота на нашата страна и нашето общество".

От своя страна Путин благодари на патриарх Кирил за неговата работа, "особено сред руската младеж, в която възпитава нравствени и патриотични идеали".

В словото си предстоятелят на РПЦ лансира една от основните опорни точки на Путин, която има за цел да консолидира руското общество в сложната военна ситуация с неясен изход. "Нас ни очакват нелеки времена – казва патриарх Кирил – и най-главната ни борба е борбата за нашата независимост, действителна пълна независимост от влиянието на световните центрове за политическа власт, които управляват по-голяма част от света. А Русия ще остане остров на свободата, и нашата църква се наслаждава на тази свобода и сама определя своя курс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати пропагандата против православието.А защо тогава горихте живи хора,а укронацисти?Защо се кланяхте на дявола?Защо правихте вуду?
79
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое му е православното да нахълтваш в чужда страна, да водиш завоевателна война и убиваш невинни хора?! Ако православието е такова както го разбира този внедрен от КГБ руски "патриарх", по- добре да го няма....Само че този явно разбира християнството както дяволът чете Евангелието.
78
2
 
29
 
! Отговори
ами преди 1 година
Тия и двамата са позор за русия
77
1
 
14
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Само на руското патриархче искам да му кажа, че да си православен, не значи да си ***. Дори точно обратното е.
76
1
 
23
 
! Отговори
Патриарха Кирил преди 1 година
И Владимир Путин си приличат само по едно нещо - И двамата са служители на КГБ,полковник Гундяев(патриарх Кирил) и полковник Путин
75
3
 
25
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 година
Клоуни от най-висша форма, двамата *** за толкова грешни, че дори в Ада не ги искат. Ето ви нагледен пример дами и господа за демагогия и популизъм от най-висша форма!
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента е временен, КГБ е вечно .
73
1
 
20
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 1 година
Путларах акбар! Ахмак сила! Ама ахмаците взеха да свършват!
72
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,поне вярват в Господ,а не са като сатанизираните укри,които рушат църкви,репресират свещеници и горят живи хора заковани на кръст.
71
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масовия убиец (при това на православни християни) Путин бил много православен?!? Ами в такъв случай явно Кирил е пратеник на Сатаната!
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегите от КГБ. Патриарх Кирил и Путин. И двамата полковници.
69
1
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Айде, тоя КГБ агент с тиара го коронова за цар. Да спомене и неговите приятели колко са православни. Като Ким Грух, Кадиров и Али Хаменеи :)))
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78:Кои "те"?
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те ни казват че сме монголци
66
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната там е започнала заради онези сатанистите от Азов,които са тормозили жителите от Източна Украйна.Затова го обръщат на вяра.Отделно укрите през 2016-та узаконяват сектанската сатанинска църква.Вие представяте ли си ако са ни дошли тук такива дрогирани сатанисти и сега да са по хотелите?
65
3
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Тези на снимката са възможно най-далече от това да са Божи човеци. Това са агенти на КГБ , преоблечени като политик и патриарх. Този т.н. партриярх те съм убезен, че може да изкара една неделна литургия. Сто процента ще се запъне дори на Символ верую. Съмнявам се че Жужето може да каже Отче наш наизуст. Това са двама антихристи.
64
2
 
20
 
! Отговори
Stefan преди 1 година
Не мисля, ще е възможно офицер от бившето КГБ да е православен християнин.
63
3
 
19
 
! Отговори
в историята преди 1 година
Император путин избил най много православни християти на земятя
62
1
 
18
 
! Отговори
бай Тодор преди 1 година
Каза ,един агент на КГБ на друг.
61
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мы были и остамся православными. А вы становитесь сатанистами педерастами европейскими.