Кремъл за Молдова: Стигат до крайност с антируската истерия

Песков предупреди да се внимава с руските военни в Приднестровието
20 фев 2023 22:45, Нели Христова
35
Кремъл за Молдова: Стигат до крайност с антируската истерия
Снимка: БГНЕС

Руската федерация продължава да изпълнява функциите си в Приднестровието "отговорно" и "съветва" молдовските власти да "проявяват предпазливост" по отношение на руските военни, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Stiripesurse.

По-рано министър-председателят на Молдова Дорин Речан заяви, че е необходима демилитаризация на Приднестровието и изтегляне на руските войници оттам, тъй като според него Москва се опитва да влияе на демократичните процеси в Молдова.

"Русия е била и е много отговорна по въпросите на Приднестровието, тя продължава да изпълнява тази функция", каза Песков

Молдова стига "до крайност с антируската истерия", когато нейното ръководство призовава за демилитаризация на Приднестровието, добави Песков.

"Отношенията ни с Молдова вече са много напрегнати. Молдовското ръководство се фокусира върху всичко антируско, изпадайки в антируска истерия. Подобна липса на конструктивизъм едва ли може да помогне на самата Молдова и на двустранните ни отношения", заяви Дмитрий Песков.

"Нашите молдовски колеги биха искали да ни препоръчат да бъдем много, много внимателни с подобни изявления", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков, за и Авай при Ена си в Ню Джърси, не се занимавай с ***. И обръсни мустака, че приличаш на залязъл порно актьор превърнал се в педофил.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха в Молдова не ви искат , бе канчета засъхнали ! Какво точно си мислите че ще освобождавате там ?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молдова за сега ще почака .Русия първо трябва да освободи Николаевска и Одеска област за да подсили тила .Така ще се обедини с Приднестровието после вече за 3 дена ще освободи Молдова от американските окупатори и ще има мир и хармония.
24
4
 
4
 
! Отговори
Манчев преди 1 година
Ами вие друго освен презрение и ненавист заслужавате ли бе,Песков ?! За какво да ви вяр ват народите и за какво да ви обичат - за това,че постоянно си служите с лъжи,за това,че сте военолюбци,за това,че обичате да навлизате в чужди територии,за това,че избивате мирно население без да ви е обявявана война ?! ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ !!!
23
4
 
3
 
! Отговори
Третия Руски Райх преди 1 година
Щом песков каже нещо, значи е точно обратното. "Няма да нападаме Украйна", "Няма клане в Буча", "Няма да анексираме територии". Това значи, че Молдова са на прав път. Най-малкото Лукашенко направи плановете им публични още първите дни. Явно като са му ги споделили, са мислели, че всичко е в кърпа вързано и няма какво да стане.
22
2
 
2
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Много приказки на празно. Накратко, Молдова зависи от руската газ, а Путин е сложил два батальона в източна Молдова ей-така, да пази мира. Руската газ вече почти не им трябва, скоро и руските войници няма да им трябват.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молдова е най голямата заплаха за Русия. Ха хаха
20
3
 
5
 
! Отговори
много интересно преди 1 година
Значи Молдова с глас реве и иска при Русия,а сега тоя скимти,че молдовците ги мразели!?Я и нашите русофили да спретнат една демонстрация,ако им стиска,и да поискат и те в Русия!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСТАВАЙ СТРАНА ПИЯННАЯ
18
7
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
Руснаците вършат зверства и агресии към съседите си с което отвращават света от себе си. и така са най-големи русофоби.
17
3
 
5
 
! Отговори
Разделяй и Владей преди 1 година
На времето беше създадена искуственната държава Молдова.Нейният народ си е част от Румъния.Така както Украйна,Полша и Беларус са един народ.Както Литва,латвия и Естония са един народ.Въобще по света са създадени много изкуственни държави с цел раздробяване и по-лесно контролиране.Ако Северна и Южна Корея се обединят те ще бъдат Грозна икономическа и военна сила бъркаща много световната подредба.Бангладеж и Пакистан.Турция Тюркменистан.Тлеещи вулкани готови да взривят Света.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15. И какво ще правят украинците с тези милиарди, ще замерят руснаците ли?
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17. Като са жалка история, защо само към тях гледате и за тях говорите? Интересът ви към Русия не е от вчера, а от столетия.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той тавариш Песков така се смееше и не знаеше и за специалната им операция. Разбира се, че има руски диверсионни групи в Молдова. Никой дори не си задава въпросът дали е вярно.
13
13
 
19
 
! Отговори
Котаракът Песко преди 1 година
Затъналите блатници вместо да дават акъл за Молдова, Европа и Щатите, да си погледнат и изчистят коччинката най-накрая. Или това, което е останало от нея в човешки и всякакъв потенциал. Занимават се само с допотопни ракети и с продажба на природните си ресурси за копейки. Жалка история.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на конструктивизъм няма да помогне на Молдавия.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Япония отпуска 6 милиарда за Украйна
10
15
 
15
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Американците са много практични хора. Само срещу някакви си 5 процента от бюджета на Пентагона ще въоръжат Украйна до зъби и те ще демитализират един от техните геополитически противници. И американците доволни и украинците доволни, като казват нашите приятели и съюзници win-win.
9
5
 
18
 
! Отговори
Да беее преди 1 година
Те и в Украйна така, върви че разбери какво им става на тия хора...!
8
12
 
18
 
! Отговори
ликвидираме Русия преди 1 година
Заплашва. Ще трябва да му се прати един HIMARS.