Зеленски: Не е по силите ни да променим позицията на Русия

Според него диалогът, който Макрон води с Москва, е безполезен
Обновена: 20 фев 2023 11:39 | 20 фев 2023 11:39, Нели Христова
67
Зеленски: Не е по силите ни да променим позицията на Русия
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон си губи времето с диалога с Русия, заяви украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Той го заяви в интервю за италианския всекидневник "Кориере дела сера", помолен да коментира думите на Макрон, че Русия трябва да бъде победена, но не и напълно разгромена, и че конфликтът в Украйна трябва да бъде уреден с преговори, съобщи БТА.

Двамата президенти разговаряха по телефона в неделя.

"Диалогът е безполезен. Макрон си губи времето. Стигнал съм до извода, че не е по силите ни да променим позицията на Русия", каза Зеленски пред италианския всекидневник. "Ако те са решили да се изолират, мечтаейки да възстановяват старата съветска империя, ние не можем да направим нищо. Това е тяхна работа дали ще изберат да сътрудничат или не с международната общност на основата на взаимно уважение."

Зеленски отхвърли схващането, че западните санкции са тласнали руския президент Владимир Путин към изолацията. "Напротив, тъкмо решението да започне войната маргинализира Путин", е цитиран да казва украинският президент.

Той се зарече, че Украйна ще продължи да защитава град Бахмут, за който от месеци се водят ожесточени сражения, докато има смисъл.

"Да, това е особено голям град. Впрочем подобно на много други градове в Донбас той беше разрушен от руснаците. За нас е важно да го отбраняваме, но не на всяка цена и не така, че всички (защитници) в него да загинат", каза украинският президент.

По думите му руските командири искат след Бахмут да настъпят още пò на запад в Донецка област към Краматорск и Славянск, а след това, ако могат, да достигнат и до град Днепър в Централна Украйна.

"Ще се съпротивляваме и междувременно ще се подготвим за нова контраатака", каза Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 Ми,ако тръгнат по пътя на бандерия ще бъдат.
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По логиката на Кремъл то и Финландия, Молдова и Литва трябва да бъдат " освободени"!Щом трябва, ще бъдат..
35
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най гнусната държава Украйна. Пълно унищожение е най доброто решение.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига рева бе бийте се и трайте нали ви дадохме оръжия сега ще мълчиш
33
10
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
По логиката на Кремъл то и Финландия, Молдова и Литва трябва да бъдат " освободени"!
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко.Каквотежкефи бе,че ви изтрепват като мухи ли.или това,че си дошъл в чужда държава да просиш и живееш на аванта това ли.
31
4
 
4
 
! Отговори
BG преди 1 година
Ало заплатените не слагайте на всички толкова минуси. Няма да има увеличение.
30
32
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Зеленски е Велик, той определено е личността на 21 век ... кефи ме начина по който сбира на визитация форумните пациенти с русофилистични отклонения, които дават воля на диагнозите и епикризите си и с това показват и доказват докъде води путинофилията ... !!!
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите на компос а Украйна като Бейрут. Бой до последния мърдащ Украинец.
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от кога кукла на конци зеленски, има думатаще победи Русия на кукуво лято т. е. никога
27
1
 
21
 
! Отговори
Русия постяно преди 1 година
До Русия вечеПроф.Витанов и де що има незавизими анализатори го казаха още март, април миналата година. Целта е отбранителната линия Краматорск-Славянск! Без да ползват новите си оръжия и елитни части. Бавно и постепенно утилизиране на укаинската армия. Щото, ако ги победят набързо, тази армия отново ще бъде ползвана в бъдеще срещу Руската федерация.
26
23
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Анонимен нямаше да се бият, ако искаха да се присъединят. Украинските войници са масово от Донбас, Харков, Днепър и Херсон. Хората не искат руският мир, особенно като видяха какво правят. Заблудените тикви от ЛДНР реват на умрало, че ги използват за пишечно месо и имат огромни загуби, но пари за обещетения за тях няма, защото руснаците не ги признават като свои.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 Дали ще се разпаднат не се знае,но са на пързалката!Просто им трябва една по-голяма грешка,и са до там!
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 И как да стане тая работа да им обръщат гръб ли.Целта е не Украйна да капитулира,а да се изчистят бандеровците.Бахмут може да бъде превзет и кво правим като го превземат ще отидат да разрушават друг град ли.Ей там да си хвърли всичката армия,да праща резерви постоянно,ама американците не искат вече Нямат пари за такава война или имаш успехи или приключваме с помощите.Като не могат да вдигат байряка и да се договарят.
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленият Гаргамел пак е заграчил за война и против мира.Ще показва гаргите на Бай Дрън.Ще си говорят тайно как да изценират ядрена война.
22
14
 
5
 
! Отговори
наму преди 1 година
До Анонимен Като ви чета умозаключенията имам усещането че някои хора не са произлезли от *** а от ***! Или нещо по тъпо ,овца например! Не знам свършиха ли се по умните та Москва плаща на толкова *** тролчета?
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 месецаЗа разлика от американците в Ирак, руснаците не са избили половин милион от ЦИВИЛНОТО население. Нали? Най-малкото защото там население е над 90%етнически руснаци! ГАЛЪП направи иследване. Над 60% в тези територии искат присъединяване към Русия! Иначе лесно ще изпепелят всичко по пътя си както направиха хохлите в Буча.
20
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
шмрък, шмрък...
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cливa Русия
18
19
 
4
 
! Отговори
Русия вече преди 1 година
воюва безцелно, защото никакви цели не постига!