Украинците преживяха зимата, но заплахата за енергийната система остава

Русия редовно нанася умишлено ракетни удари по енергийната инфраструктура
177
Украинците преживяха зимата, но заплахата за енергийната система остава
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че сънародниците му са преживели зимата благодарение на усилията, положени от властите да осигурят електричество и отопление, но предупреди, че Русия продължава да представлява заплаха за енергийната система на страната, предаде Ройтерс.

"Зимата свърши. Тя беше тежка и всички украинци, без да преувеличавам, усетиха трудностите", каза Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение, което този път произнесе след среща, посветена на енергийни въпроси. "Ние обаче успяхме да осигурим на Украйна електронергия и отопление", изтъкна той и добави, че работата за това енергийната система да продължи да функционира не спира.

Още по темата

В същото време украинският президент предупреди, че "заплахата за енергийната система (на страната) остава".

По традиция на 1 март в Украйна празнуват края на зимата, макар че времето може да продължи да бъде студено, отбелязва Ройтерс.

Русия редовно нанася умишлено ракетни удари по енергийната инфраструктура на съседната страна, за да я постави но колене. Такива атаки се отразяват сериозно на ежедневието на цивилните, предупреждават правозащитни организации, според някои от които тези нападения са военни престъпления.

В резултат на руски ракетни удари стотици хиляди украинци остават без ток.

Въоръжените сили на Украйна държат всички участъци от фронта под контрол, каза още Зеленски.

Той заяви това броени часове след като украинското военно командване съобщи, че руските войски напредват в района на Бахмут.

От месеци се водят кръвопролитни сражения за източния украински град, който е главна цел за Москва./БТА, Николай Станоев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно ! С изключение на 200 хил. непреживяли я, плюс 10 мил. имигрирали, може и да е така.
64
1
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
"ЗЕЛЬО" да метеорологичните условия се преживяват. Както днес студено - утре топло и обратно, хората са свикнали. Теб да знаеш обаче няма да те преживеят, нито ще ти простят погубените животи в полза на "ЯНКИТЕ".
63
5
 
15
 
! Отговори
Сутрешни преди 1 година
Укро-драми... 24/7 Укропропагандата не спи! В индийските сериали има много повече смисъл от видео-и33вращенията на белия нос зельоньй дурак!
62
4
 
15
 
! Отговори
BG цъфнал и вързал преди 1 година
Ние наша криза нямамели та все другите оправяме.
61
4
 
14
 
! Отговори
Мерси преди 1 година
Щом видя мутрата на този нацист касапин,ми се ходи до тоалетната.Медиите ми спестиха пари за лекарства.
60
12
 
1
 
! Отговори
Дановски преди 1 година
Украинците преживяха зимата. Руските офшорни олигарси без инфаркти преживяха заявлението на Президента Путин от 21-ви февруари, относно тяхното оцеляване. Вчера Президентът Путин се е срещнал и е провел много важни разговори с алчния на места руски бизнес, но тук нито дума. От резултатите от вчерашната среща зависи бъдещето на офшорната част на руския бизнес-елит. Ще си свери ли той часовника или ще се противопостави на народната воля и ще го настигне експроприацията?
59
3
 
18
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Добре бе, не ви ли омръзна от опорки и лъжи? Под какъв контрол държат ВСУ фронта при положение, че загубиха вече 20% от територията си и че дори най-корумпираната медия дойче веле излъчи репортажи с украински войници, които открито признават, че нямат ресурси да удържат Бахмут. Историята с Украйна стана като новия ковид. Всички виждат какво става, но се поддържа само една директива.
58
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нормален човек, който да иска тази война да продължава. Светът се управлява от ненормалници. Ако искате да си опазите живота и имуществото,НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВОЕНОЛЮБИВИТЕ БГ ПАРТИИ!
57
0
 
0
 
! Отговори
106 преди 1 година
От 106 - Нешо невярно ли продумах?
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 104 - Ооо, не се прутеснявай! Стотици милиарди са вече заделени. Ще се строи от американския варинат на наши и ваши, батко и братко и така. А сметката я плащаме всички ние.
55
4
 
8
 
! Отговори
93 преди 1 година
А после имаш и икономическия фактор. Икономиката на Украйна е дала с 30% назад, въореки стотиците милиарди помощ под всякаква форма, докато руската е с едва 2.1% назад, което е много по-добре от загубите на немската (4.75%). Украйна без константни помощи от страни, които вече отчитат високи загуби, няма да просъществува и 3 месеца, а опитът, да се изтощи руската икононика не мина (което изненада и руснациете)..
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95... И кой ще им я построи...
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците, които преживяха цялата ЕВРОАЗИАТСКА ЛУДОСТ ПОРАДИ НЕКАДЪРНО СВЕТОВНО УПРАВЛЕНИЕ, не са виновни. Украинците не принадлежат на Зеленски, Байдън, Кисинджър, Сорос или Путин. Украинците трябва да намерят своята национална душа и цялата гореспомената *** да я пратят по дяволите. Руснаците трябва да направят същото.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зиматануж свършила, но още имат минусови температури. Ще е срамота, аконтока спре за 10-20 дена :)
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно,аз русофил ли съм ,като виждам,че Зеля води към пропаст, собствената си държава и народ ,под диктовката на чужди сили?
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 99 - Ем нали туй ти казвам ве
49
1
 
12
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Никой няма да ходи в Украйна, спекулации, ще утрепат с камъни и Борисов и Киров за 1 ден ако опитат мобилизация, който подкепя Украйна и смята Русия за агресор никой не го спира да замине на минутата на фронта вместо по цял ден да пише глупости тук.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е посредствен лидер. Социалните инженери на нашето време са едни синодални старци, които са си изживяли времето. Елитът трябва да се РАЖДА СПОНТАННО. Школи и университети за лидери са за средна ръка мениджъри, а не за световен елит. Кризата на евроатлантическия елит може да ликвидира евроатлантическата цивилизация.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 92 - Ами те и турското робство ...
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коалицията ПП-ДБ е постъпило предложение, ядрените реактори за неосъществилата се АЕЦ Белене, да бъдат подарени на Украйна. Така България ще помогне за енергийното възтановяване на Украйна.