Путин подкрепя китайският план за мир в Украйна, но Киев и Запада не били готови

Си Дзипин заяви, че Китай е на "правилната страна на историята".
22 мар 2023 07:00, Нели Христова
243
Путин подкрепя китайският план за мир в Украйна, но Киев и Запада не били готови
Снимка: БГНЕС

Китайският мирен план за Украйна може да се използва като основа за прекратяване на войната, заяви Владимир Путин след срещите си със Си Дзинпин, съобщи АФП.

Но Путин заяви, че планът може да бъде представен само когато са готови "на Запад и в Киев".

Руският лидер се срещна с китайския президент Си Дзинпин във вторник в Москва, за да обсъдят конфликта, както и отношенията между двете страни.

Китайският план, публикуван миналия месец, не призовава изрично Русия да напусне Украйна.

Изброявайки 12 точки, той призовава за мирни преговори и зачитане на националния суверенитет, без конкретни предложения.

Украйна обаче настоява Русия да се изтегли от нейната територия като условие за всякакви преговори - а няма признаци, че Русия е готова да го направи.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в понеделник, че призивът за прекратяване на огъня преди Русия да се изтегли "на практика би означавал подкрепа за ратификацията на руското завоевание".

На съвместна пресконференция след края на разговорите със Си Дзинпин Путин заяви: "Много от разпоредбите на китайския мирен план могат да бъдат взети за основа за уреждане на конфликта в Украйна, когато Западът и Киев са готови за това."

Но Русия все още не е видяла такава "готовност" от другата страна, добави той.

Застанал редом с руския лидер, Си Дзинпин заяви, че неговото правителство подкрепя мира и диалога и че Китай е на "правилната страна на историята".

Той отново заяви, че Китай има "безпристрастна позиция" по отношение на конфликта в Украйна, опитвайки се да представи Пекин като потенциален миротворец.

Двамата обсъдиха и нарастващите търговски, енергийни и политически връзки между двете страни.

"Китай е водещият външнотърговски партньор на Русия", заяви президентът Путин, като обеща да запази и надмине "високото ниво" на търговия, постигнато през миналата година

Китай "не е безпристрастен по никакъв начин", заявиха от Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кримския Севастопол прогърмяха няколко експлозии в резултат на опит на фашистката *** да атакува полуострова с помощта на дронове. Предполага се, че изMeTTa са пуснали както летящи, така и водни дронове. Няма щети по инфраструктурата и попадения по други обекти, предават от мястото на събитието.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За контранастъплението на ВСУ.Телеграм каналът "Старше Эдды" пише, че "според някои съобщения фашистката *** са пренасочили няколкостотин единици танкове, бойни бронирани машини и превозни средства от района на Кривой Рог близо до Бахмут за няколко нощи. ИзMeTTa ще удари от района на Часов Яр бойците на Оркестъра или ще атакува някъде сругаде, скоро ще се разбере.
46
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 45 Така е , но на кого обясняваш това ? Чу-гун-ени глави. Не схващат.Безсмислено е . Те са си такива.
45
3
 
7
 
! Отговори
Еее преди 1 година
До къде докара това жуже Русия А народа му заспал
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
игр.филм "Призови ме с твоето име"/2007г,носител на Оскар за адаптиран сценарийизлъчен наскоро по Нова тв.Това е трогателната история за приобщаването на едно непълнолетно момче към хомосексуалния рай.Филмът е направен майсторски,от него се лее такава хармония и красота,та дори можете да пропуснете да забележите,че става дума за брутална педофилия.Той предлага изключителни прозрения и худож. внушениянапример,малкият новопокръстен мастурбира в една праскова,еякулира в нея и след това едва възпира прелъстителя си да не я изяде.Прасковата на джендърите е далеч по-опасна,от ябълката на Е.в.а.
43
3
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Ела в Бг-то първо, целуни земята, и после ще си поговорим. Може и ти да ми го налапаш, без да ти се иска, гнусна руска свинкя. Надявам се поне да ви плащат добре след пенсия, в момента със сигурност мизерстваш. Иначе българският ти е добър.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето е наведен ,батко Си е застанал гордо над него хаххахахах....очаквайте сибир да снени името си на Син Си чайн
41
2
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
До Анонимен 46 До До 40 /\aпaй бахypa пega/\ u отивай да гледаш филма "Призови ме с твоето име"!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конашенков, ти ли си? Никой няма да ти чете лъжите!
39
4
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
До До 40 /\aпaй бахwpa пega/\ u отивай да гледаш филма "Призови ме с твоето име"!
38
4
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 32 Путин от 20 години предлагал план за мир.Война не е имало. какви ги пишеш ?Преди Путин всичко беше тихо и мирно и Русия беше нормална държава , а сега...?
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и след мира, Путин ще бъде арестуван, където бъде видян, в страни признали международния съд.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистката незнамси какво е тука и ти отговаря. Дядка пияна, отивай да спиш.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще продават газа със 70% отстъпка за жълтите, а отгоре на това трябва със собствени средства да построят и газопроводите. Пред Китай Русия е едно икономическо джудже. Китайците има 20 трилиона БВП, руснаците са с мижавите 1,5 трилиона. Европа им била крива?! Щом е така ще бъдат суровинен придатък на Китай, но със 70% отстъпка. СССР си замина заради иделогическата си и икономическа несъстоятелност, а Русия ще си иде заради болните имперски амбиции на един дядка, бълнуващ за нов СССР.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецко направление.ВС на РФ атакуват позициите на фашистката *** в източните покрайнини на Петровски в Авдеевския укрепен район.Освен това военните действия продължават в югозападните покрайнини на самата Авдиевка,до която ВС на РФ успяха да достигнат ден по-рано.
33
5
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Ей, дядка, отивай да спиш, още си пиян. Аман от руснаци в нашите форуми, толкова ли няма кой да ви разкара? Само бой за вас.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През нощта са атакувани редица обекти на територията на Украйна. Съобщава се, че атаката е била комбинирана,освен БПЛА-камикадзе и ракети са използвани и сфери с рефлектори за противодействие на системите за ПВО.Експлозии са регистрирани в областите Хмелницки,Житомир и Киев.Бахмут и околностите.Продължават ожесточени битки за Орехово-Василевка,която фашистката *** ще защитават до последно.Селището,разположено северозападно от Бахмут,все още не е подчинено на Вагнерите.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снощи руските въоръжени сили с дронове и ракети удариха летище Школни, разположено в предградията на Одеса. Предполага се, че именно оттам фашистката *** изстрелват БПЛА на руска територия и именно оттам са планирани част от атакуващите действия (масирана атака на БПЛА в Крим) като част от атаката срещу Крим. През последната седмица дронове бяха доставени на територията на Школное за последващата им подготовка (включително преоборудване на някои модели) за нападение срещу Крим.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е руският план, но китайски. Нещо като маратонки "Адибас".
29
3
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Китайския план за мир е Зеленски да отстъпи петте области на Русия.Това е и плана на Путин , но не става така. Капитулация и репарации.Това е правилното решение.Путин го заслужава.