Шойгу: До евентуален ядрен сблъсък "остават все по-малко стъпки"

Той коментира спекулациите, че Великобритания доставя оръжия с обогатен уран
22 мар 2023 08:22, Нели Христова
537
Шойгу: До евентуален ядрен сблъсък "остават все по-малко стъпки"
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу отказа да отговори на въпроса кога ще приключи войната в Украйна, като същевременно предупреди за все по-нарастващата заплаха от ядрен сблъсък, предаде ТАСС.

"Всяка война завършва с мир", коментира Шойгу в отговор на журналистически въпрос за това кога Русия ще приключи военните действия в Украйна, но отказа да каже кога това ще стане. В допълнение той коментира решението на Великобритания да достави снаряди с обеднен уран на Въоръжените сили на Украйна, предназначени за танковете Challenger.

"След съобщението на Лондон до евентуален ядрен сблъсък "остават все по-малко стъпки", предупреди ръководителят на военното ведомство в Москва. По думите му доставките на снаряди с обеднен уран на Украйна ще принудят Русия сериозно да помисли как Москва може да отговори.

"Това ни кара сериозно да се замислим за по-нататъшния ход на събитията, с който можем да отговорим", каза министърът на отбраната.

"Русия ще бъде принудена да реагира, след като Западът започва да използва оръжие с ядрени компоненти", каза по-рано и Путин по време на съвместната пресконференция със Си Дзинпин.

Министърът на отбраната отбеляза още, че НАТО вече е използвало такива боеприпаси, "когато имаше събития в Косово, Сърбия, когато те масово, без никакви санкции, без никакви разрешения, бомбардираха мирни градове, разрушаваха мостове".

"Имаха последствия, имаше последствия за тези, които използваха тези боеприпаси, имаше тежки заболявания, те го проучваха всичко. Но както винаги малко ги интересуваше как тези боеприпаси се отразяват на тези, срещу които ги използват", каза министърът.

По-рано през деня заместник-министърът на отбраната на Обединеното кралство Анабел Голди обяви, че в допълнение към изпращането на танкова рота Challenger 2 в Украйна Лондон също ще прехвърли на Киев боеприпаси, включително бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран. По думите ѝ подобни снаряди са високоефективни за унищожаване на съвременни танкове и бронирани машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


537
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
3
 
! Отговори
Рокеритеса ми фенове преди 1 година
Ако Айнщайн беше жив щеше да е сред най големите ми фенове
354
6
 
11
 
! Отговори
да преди 1 година
Шойгу казва, че ако дават тези забранени бомби ще има ядрен отговор! а янките тъпчат украйна с оръжие, и плашат китай да не дава оръжие на русия....това е нахалство, затова Путин и Си ще въведат новия световен ред!
353
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друзята се правят на остроумни но новата мобилизация вече е факт, но естествено без да се афишира като първата за да не стряскат матряла. След като първите 300хил. не стигнаха, новия таргет е 400хил. Иначе вие продължавайте да вярвате на Конашенкович че патери нет.
352
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 394:Кой е вършил и къде е свършил бе украински бот .Не ви ли омръзна едни и същи лъжи да дрънкате.Не разбрахте ли ,че тук не минават и никой не вярва на една украинска дума.Има от къде да се научи кое как е и не сте източник на информация,а просто едни жалки човечета.
351
3
 
7
 
! Отговори
Медведев преди 1 година
Тоя иска да ми уткрадне занаята. Няма да стане. Ядрените заплахи са моя шпециалитет и така ше си остане.
350
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хамериканскта армия 10 години я оно$ждаха във Виетнам и накрая каквото можаха прибраха в чували за трупове. НАТО и Хамерика 20 години с едни брадати талибани не можаха да се оправят В Ирак и АФганистан решили курбан с тъпитеОкри да си правят. Русиия ги млати и *** ежедневно а ЗелениятНаркоман и Столтенберг само просят оръжие хахахахаххаха Добре, че има промити мозъци евроатлантици та още вярват на ДедоБайдън и ТеткаУрсулка!
349
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 392 Така ли бе и що тия имоти на руските депутати не са конфискувани или под санкции.Що дрънкаш неща който ти изнасят ,а не си гледаш имотите на зелето и останала шайка бездарници.
348
8
 
5
 
! Отговори
Умен китаец преди 1 година
Няма значение кой какво и къде има.Руските войници свършват а войникът тоест мъжът е горивото на всяка война.Когато нямаш хора естествено прибягвяш до Вундервафен сиреч оръжие което ще изстрие армията на противника такова в днепно време е ядреното.А Китай умело бута Русия към война като им дава оръжие китайците знаят че Русия не може и няма да загуби Украйна но с т-62 и т-55 които са им останали няма как да спечелят срещу западните оръжия.
347
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт.Кой ти букса бе шнорхел.До преди три месеца руснаците бяха едни 150000 + 50000 опълченци и без едни Вагнер само ,а досега украинците с мобилизацията са близо милион за една година.Що си мислиш,че някой ще се хвърля в безумни атаки още повече ,че не длъжен,защото държи ттеритири.Що се опитваш да се правиш на велик,а.Не ставаш.Ти дори не си в играта,защото конфликта е между Русия и запада.
346
3
 
7
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Елементарни блъфове на руския елит.Песков с имоти в Англия и САЩ,бившата на Путин с два замъка във Франция.Шойгу апартаменти в Дубай и Германия.Соловьов с 5 къщи на езерото Комо.Рамзан със замък в Емирствата..Няма руски депутат без имот на Запад.За какво са крали 25 години от клетите руски крепостни,че да го взривяват?Това са сказки за наивници.
345
2
 
13
 
! Отговори
Брацигов преди 1 година
Все ми е на акъла че тавариш Шойгу ше рискува хубавия живот на щерка си и милионите долари които е скатал заради един Донбас или Крим. Някой да е чувал за милионер камикадзе?
344
2
 
7
 
! Отговори
До долния преди 1 година
Стига плашихте народа с тая ядрена война бе те го Чернобил измряха пряко доказано от радиацята 20 човека и в момента около реактора припкат зайци кучета и котки
343
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Украйна е 20 пъти по-малка от Русия,без флот,авиация и ракети!Великата руска армия втора година буксува на 10 км от Донецк.
342
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите Фашисти шом до радиоктивен уран опряха явно вече нямат полезни ходове. НАТО дари каквото имаше като оръжие срещу Русия, Гледам, че ското от балъците ЕВроГейци освен пари и оръжие и войници ще почнат да взимат за да може Зеленият наркоман да пази интереса на семейство Байдън в Окрайна! Луди политици или по скоро адски корумпирани и некадърни мекокиткови ЕвроДжендерали!
341
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШОЙГУ В АРМИЯТА НЕ Е ХОДИЛ НИКОГА,НО ЗА ТОВА ПЪК КОМАНДВА РУСКАТА
340
3
 
8
 
! Отговори
И преди 1 година
На територията на коя натовска държава воювате,руски фантазьори,че се биете с НАТО?
339
4
 
5
 
! Отговори
Британски УчЕн преди 1 година
Щом ще мятат радиоактивни вещества по Донецк/Луганск и д-р. територии значи са ги отписали вече.
338
7
 
2
 
! Отговори
Илич преди 1 година
Русия в момента храносмила цялото Нато а Китай умно чака да се избият двете страни и да им завземат територията така Китай ще има предимство пред Индия в бъдещете жени нямат и раждаемост ама рускини бол на които им липсват мъже.Всичко е сметнато години напред на Изток а не ден за ден кьочек и гьобек по Бълкански
337
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа те 1 година Баймут не могат да превземат, тръгнали да се правят на велики?!? Руски клоуни.
336
4
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 година
НА 25 ДЕКЕМВРИ 1991 ГОДИНА РУСИЯ ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА НЕНАРУШАВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ ,В ЗАМЯНА НА АТОМНИТЕ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА. НА 24 ФЕВРУАРИ 2022 ГОДИНА РУСИЯ ВЕРОЛОМНО НАПАДНА УКРАЙНА.