Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война
23 мар 2023 08:30, Йоана Цонева
352
Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави
Снимка: БГНЕС

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА.

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Още по темата
Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той.

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той.

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички империи използват провинциите си за суровини, пушечно месо и евтин робски труд. Когато империя фалира заради недалновидна политика, и не може да упражнява принуда върху провинциите, провинциите естествено се отделят. Дори без нужда от външна намеса. За 1 година Русия унищожи армията си. Поне 10 години са нужни за създаване на армия. Следователно Русия не може да упражнява натиск върху провинциите си. Медведев сам не си вярва.
252
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Раша на ръст ли ги избират или по тъпота?
251
5
 
24
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война. Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат.Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.ха ха ха ха
250
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ИМА УНИКАЛНИ ЦЕННОСТИ - КОЯ ОТ КОЯ ПО-УРОДЛИВА, НАПРИМЕР В бРЮКСЕЛ ДО 1958 ГОДИНА Е ИМАЛО ЗООПАРК ЗА ХОРА ОТ аФРИКА, ЛАТИНСКА АМЕРИКА И пОЛИНЕЗИЯ. ДРЕМЕЕ ИМ ЗА ЖИВОТА НА НАРОДИТЕ В УКРАЙНА УКРАИНЦИ, РУСНАЦИ, БЪЛГАРИ И ДРУГИ...
249
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата империя на злото е изградена върху земите на поробени народи! Руснака не може да измисли нищо, той само убива и краде ! Азиатски варвари!
248
7
 
18
 
! Отговори
Алабала преди 1 година
Този непрестанно пиян и дрогиран наркоман е много по опасен за Русия от началника му! Дано има поне няколко разумни в Русия та да вземат да им отнемат властта и най накрая да станат нормална държава която най накрая да спре да мисли че всички искат да я унищожат. Тия как не помръднаха ментално от Сталин насам не знам.
247
2
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Това вече се случи преди година, ти не разбра ли...!?
246
4
 
11
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 година
Медунчев много скоро ще разбереш отзат боли ли.
245
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЕТО ТОЗИ ЧОВЕК, БИВШ РЕКТОР НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ МОЖЕ ДА Е ВОДАЧ НА СВЕТА И ТО МИЛИАРД ПЪТИ НА ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ГРЕТО ТУНБЕРГОВЦИТЕ...ЕТО ВИ ЛИНК ИНТЕРВЮТО, ПЪРВИТЕ ДУМИ НА ВОДЕЩИЯ МОЖЕ ДА ГИ ПРОПУСНЕТЕ НЕ СА ПО ТЕМАТА https://bstv.bg/news/aktualno-ot-denia-s-vodeshch-aleksandr-simov-20-03-2023
244
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеологията на Мравоядската тенденция в българската политика е ... каквото ни наредят началниците. Важно е прозападните мравояди да надушат накъде духа вятъра или както излезе в уикилийкс да тичат на Козак и да питат какво се иска от тях... не да кажат на Козак какво искат българите а да продават и предават бъдещето на българите. Козак за какво трябва да мисли за тях а да си зареже интересите. Ако направят добро на България то е по инициатива на дипломатите там а не на уж българските евролъжливи
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и САЩ са на райони Рудия да се басочи натам
242
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците си спомнят под западно ръководство с пияндурката Елцин на какъв хал бяха и сега хем санкции па напредват...По-добре е със санкции, отколкото с пладнешка експлоатация... нали така.
241
14
 
4
 
! Отговори
миличкия запад преди 1 година
За прехода запада отмъкна от България и другите източноевропейски страни 4 трилиона долара суровини и други блага.Сега понеже процеса на грабежа стагнира са решили да заграбят Русия и да отмъкнат още стотина трилиона... ама нещо не им се получава.
240
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ИДЕЯТА ЗА РАЗПАДА НА РУСИЯ СЕ ПРОПОВЯДВА ОТ ПРОЗАПАДНАТА ОПОЗИЦИЯ ТАКИВА КАТО ОСКАРАДЖИЯТА НАВАЛНИ И КАСПАРОВ ОТКРИТО ГОВОРЯТ ТИЯ НЕЩА И ЗАТОВА НА ИЗБОРИ ПОЛУЧАВАТ ВЕЛИКИТЕ ТРИ ПРОЦЕНТА СУМАРНО. Искате ли линкове на техните безродни изказвания.
239
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е федерация между по-малки държави. Референдумите ще решат самоопределението на народите в Руската федерация. Украйна беше отделна държава в ООН през Съветския съюз.
238
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Запада тогава помогна на Русия въпреки че можеше да я закопае." - Като помогна на стотина олигарха ли?
237
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Бразиилия задържах ли Путин, бе?
236
4
 
22
 
! Отговори
ьяа преди 1 година
Ако запада искаше Русия да се разпадне, просто трябваше да седи и да гледа сеир преди 30 години. Запада тогава помогна на Русия въпреки че можеше да я закопае. То така е и в живота, никой не помни кога си му помогнал.
235
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това сами ще си го направите. На велика Рус няма кой да може да и направи лошо.
234
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ВЪРНАТ И ПРИБАЛТИЙСКТЕ ИЗМИСЛЕНИ ДЪРЖАВИЦИ НА РУСИЯ, ТОВА СА РУСКИ ТЕРИТОРИИ, НЕ ИМ ЛИ СТИГА, ЧЕ ОТКРАДНАХА СКАНИДИНАВИЕТО ОТ РУСИЯ, ДА СЕ ЗАДАВЯТ ДАНО ТЕЗИ АЛЧНИЦИ И АГРЕСОРИ, КРАДЯЩИ СЛАВЯНСКИ ЗЕМИ!