Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, прибирайте си труповете от Украйна и се прибирайте, никой няма да ви застрашава там.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че може да рушите и убивате го знаеме всички и го виждаме в Украйна, но въпроса е можете ли нещо полезно да сътворите? очевидно не
31
4
 
11
 
! Отговори
do 32 преди 1 година
Русия в по голямата си част е пуста. Всичко е концетрирано в западната част. Реално Русия е три града...
30
5
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Русия доказа, че е въздух под налягане. Празни приказки и заплахи.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея лунатици какво пак са се хванали да плашат света , виждаме ги вече повече от година какво могат като военна сила, като икономика са колкото щата Тексас , а се съскат на всички - жалка история.
28
6
 
4
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Запада и по специално НАТО за какво се ребчат като цялото НАТО взето заедно едни снаряди не може да произведе ,а Русия гърми по 50 хиляди на ден.Както искат и скушеркатс шеф да си в правят поне ще им изражда третополовите в Алианса)
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демоктацията ще победивсеки който иска да съществува, като държава, ще трябва да се моли на Америка.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми те и САЩ имат оръжия да унищожат Русия :) ко прайм ся? :)
25
4
 
10
 
! Отговори
и тоя е преди 1 година
Още едно доказателство, че Кремъл се е превърнал в психодиспансер.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, последният тестов опит на Сармат не успя да запали единия двигател и падна обратно долу. Русия е още с мечтите, че изстрелване на балистични ракети по НАТО ще бъде посрещнато със санкции и мъмрене в ООН, вместо термоядрен пъкъл.Не знам тия какво си мислят, започвам да подозирам е просто пропаганда за вътрешна употреба. Както един техен водещ каза, "ами да ударим Небраска примерно, да се научат да мирясат". Живеят в паралелна реалност, струва ми се.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ден някой си от войната на Путин срещу цивилизования свят. Поредния руски главаннак за 298734569283745 път заплашва Запада с оръжие. Ми изтъркахте се бе ушанчици, вече и най-големите балами няма да се вържат на евтинията излизаща от устите ви.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пускайте ги най-накрая тия оръжия и унищожавайте света долни джуджаци руски, да не мислите че на някой му пука вече, ай сектир
21
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
Единствените хора, които застрашават съществуването на Русия се намират в Кремъл
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е два пати колкото хАмерика по територия така че едните ще бъдат на 50 а другите на 100% унищожени
19
3
 
5
 
! Отговори
товарищ Патрушев преди 1 година
А ти да ги плещиш тия нелепости е много далновидно нали.
18
3
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
* През 18-ти век
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А САЩ не знаят какво е атомно оръжие, и никога не са ползвали... Те имат само копия и стрели. И томахавки от индианците.
16
10
 
15
 
! Отговори
С две думи: преди 1 година
Вие (Русия) се о.....е в Украйна и сега търсите някой да Ви избърше д....о!Но балами няма и каквото сами сте си сътворили него ще папате!Сами се набутахте в капан,от който няма излизане с чест!...Само с наведена глава скъпи Другари!
15
7
 
18
 
! Отговори
! преди 1 година
То Русия само това може, да руши!
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ясно че може да ги унищожи и да видим докъде ще стигне американската глупост. Реално а 30 минути всичко ще приключи.