Русия въоръжава подводници с "Посейдон"

Прави специална дивизия в Камчатка
40
Русия въоръжава подводници с "Посейдон"
Снимка: БГНЕС/EPA

Планира се до края на 2024 г. /началото на 2025 г. да бъде сформирана дивизия от подводници със специално предназначение, които да бъдат въоръжени със суперторпедата "Посейдон",  в състава на подводните сили на Тихоокеанския флот, съобщи за ТАСС източник, близък до руските военни.

"Взето е решение за формиране на дивизия атомни подводници със специално предназначение в Камчатка. Става дума за декември 2024 г. или първата половина на 2025 г.", каза той.

През 2018 г. руският президент Владимир Путин първи обяви новината за “Посейдон“, като каза, че това е съвсем нов вид стратегическо ядрено оръжие, което се захранва от собствен ядрен източник на енергия. По време на същата реч Путин допълни, че торпедото има неограничен обсег и може да функционира на изключителни дълбочини със скорост няколко пъти над тази ва торпедата, изстрелвани от обикновени подводници и други плавателни съдове./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Русияподводници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Каубой преди 1 година
Посейдон е продължението на късия на Жожето
34
2
 
4
 
! Отговори
еми преди 1 година
До ЖжээфТе не се страхуват - Както лудият не го е страх- защото е луд- така и тая *** Англосаксонска не ги е страх.Те ще бъдат първите "''' щастливци" да отидат дънато на океана .
33
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До ТошоАми те щатите гледам, инвестира в образование и дружба ... опс, 145 милиарда долара военна техника.Само дето ще ги плащаме ние със следващата световна криза, а дъщерите ни ще имат по 1 яйчник от обеднения уран.
32
4
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
А казаха, че ядреното оръжие няма бъдеще, а правят девизия ....!?Странно поведение, раздвоение, некомпетентност или ...нещо друго има тук!? А колко по-добре би било да се инвестира в образование и дружба между народите на СССР и ЕС, а не обратното, т.е. във въоръжение или неграмотност и разделение между хората и страните, въобще се стремят да командват с камшик, защо...може би се чувстват слаби и това е форма да сила, но не е....!
31
5
 
3
 
! Отговори
.... преди 1 година
Планира се, ще направим.....Те планираха тая година да изстрелват безпилотна мисия към Луната, ама май ще я препланират за някоя друга година...
30
4
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Абе, я яхнете този Посейдон и ...към Русия.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за това се иска акъл безмозъчни тролчета !
28
2
 
20
 
! Отговори
Жжээф преди 1 година
Хаха, да треперят краварите.
27
5
 
12
 
! Отговори
Краварофилчетата, преди 1 година
Съдейки по написаното от вас - няма място за притеснение. или пушенето ще ги унищожи или сте виждали такива подводници или са безаналогови реликви... И ТОГАВА ЗАЩО дигате толко пара? Треперат ли ви мартинките и нагите за кураж? :):):)
26
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветски подводници ковчези, виждали сме ги.
25
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората на Марс ще ходят, изследват далечни галактики, развиват науката, строят модерни сгради, високоскоростни влакове, коли, и всякаква техника която да прави живота по лесен, а тия нещастници един тостер не са направили за цялата си история. Само някакви безаналогови оръжия за масови убийства са им в главите. Единствените по-големи нещастници са местните рубладжии.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти какво очакваш да се случи дотогава. Да дойде супермен и да изнесе подводниците в космоса.
23
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До декември 2024 има цяла вечност.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гледайте дизел-електричката тип "Варшавянка" на снимката. Тя няма нищо общо с 200-метровия "Белгород", носител на подводни дронове "Посейдон".
21
7
 
29
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Няколко ''Посейдона'' към крайбрежията и няколко ''Сармата'' в гърлото на Йелоустоун и империята на хиперзлото отива в небитието! Амин!
20
2
 
22
 
! Отговори
Бай Сандо преди 1 година
Имат си подводници, имат си и "Посейдон" - и. Какво да им пречи?
19
10
 
16
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Празните приказки на пазара. За да сте добре - изтрийте си маОумните постове за разни джуджета/ватенки и учете руски. Ще ви трябва след 2-3 г. Да не кажете после "Оуу, *** ние не знаехме, що не казахте?
18
8
 
1
 
! Отговори
Приматите да не преди 1 година
пушат.
17
15
 
4
 
! Отговори
ватниците опят преди 1 година
ще се избият сами.....вижте курск.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2018 г. руският президент Владимир Путин разказа за Посейдон, като твърдеше, че това е съвсем нов вид стратегическо ядрено оръжие, задвижващо се от собствен ядрен източник на енергия. Тогава Президентът Путин допълни, че подводният дрон има неограничен обсег и може да функционира на изключителни дълбочини до 6000 метра със скорост 200 км/ч., но вие не вярвахте. Дронът Посейдон не се изстрелва от подводница, а се транспортира и се полага на океанското дъно в определена точка.