Параноичният Путин винаги пътува с криптиран телефон и ядрено куфарче, живеел в бункерите си

Това разкрива дезертьор от Службата за охрана в Русия, работил за президента 13 години
4 апр 2023 14:42, Нели Христова
368
Параноичният Путин винаги пътува с криптиран телефон и ядрено куфарче, живеел в бункерите си
Снимка: БГНЕС

35-годишният Глеб Каракулов е капитан във Федералната служба за охрана в Русия и лично е пазил Владимир Путин. До момента,  в който не решава да избяга от Русия. Сега той е на безопасно място, след като първо е избягал в Истанбул, а в специално интервю разкрива подробности около живота на лидера след нахлуването на Москва в Украйна.

Глеб Каракулов е служил като инженер в комуникационния отдел на президента на Федералната служба за охрана (FSO) и е придружавал Путин в повече от 180 пътувания през последните 13 години. Пред Dossier Center той разказва, че е успял да избяга със семейството си в Турция, докато е придружавал Путин на посещение в Казахстан за среща на върха в средата на октомври 2022 г.

Знаейки, че дезертирането му нарушава руските закони, Каракулов казва: "Щеше да бъде още по-голямо престъпление, ако бях останал на работата си. Смятам този човек (Путин) за военнопрестъпник."

Каракулов твърди, че Путин е толкова параноичен относно личната си сигурност, опитите за убийство и здравето си и че предпочита да остане в бункера си, вместо да прави редовни пътувания из страната, както преди. Руският лидер се страхувал "до смърт" от COVID-19 и заради това е в изолация вече четвърта година. По думите му Путин и неговият министър-председател са снабдени с 24/7 криптирани комуникации, отново подтикнати от страх, но този път, че Запада ще ги подслушва.

Dossier Center, който разкри показанията на Каракулов, твърдят, че той е най-високопоставеният дезертьор досега от обкръжението на непосредствената сигурност на Путин.

"Каракулов е имал достъп до личните комуникации на Путин", съобщава медията.

Съобщава се, че именно той е отговорен за по-ранните изтичания на информация за бронирания влак на Путин, който той използва при все по-редките си пътувания из Русия от страх, че президентският му самолет може да бъде свален от небето. Според данните, дошли от Каракулов, влакът е в сиво и червено, за да изглежда като нормален руски пътнически влак, което го прави визуално почти неразличим от останалите.

Параноята на Путин си личи от факта, че той никога не използва мобилен телефон. "Искам да кажа, че през годините на служба не съм го видял нито веднъж с мобилен телефон", твърди Каракулов. Руският лидер е толкова загрижен, че Западът може да го подслушва, затова той взема със себе си специална кутия при пътувания в чужбина, за да предотврати изтичането на тайните му разговори.

"Той не използва интернет или мобилен телефон. Той получава информация само от най-близкото си обкръжение, което означава, че живее в информационен вакуум", добавя Каракулов.Това означава, че неговите знания за събитията се филтрират през тайните служби - и това, което гледа по контролираната от държавата руска телевизия.

Западните анализатори отдавна подозират, че Путин не е получавал точни данни от своите генерали и други в близкото си обкръжение за ситуацията на място в Украйна, поради страх от неговия гняв трябва да му бъдат съобщени лоши новини.

"Той се е затворил от света с всякакви бариери: карантина, информационен вакуум. Възгледът му за реалността е изкривен", допълва офицерът. Това се доказва от гардовете му, които го наричат "шефа, боготворят го по всякакъв начин и говорят за него само с тези думи", смята Каракулов.

На въпрос дали Путин винаги е в "локдаун", Каракулов отговаря: "Да. Все още имаме самоизолиращ се президент. Трябва да спазваме строга карантина от две седмици преди всяко събитие, дори и то да е с продължителност 15 до 20 минути. Има набор от служители, които са освободени, които са били подложени на тази двуседмична карантина. Те се считат за "чисти" и могат да работят в същата стая като Путин."

Въпреки това, попитан за слуховете, че Путин е неизлечимо болен, той изглежда не е запознат с достоверна информация, че диктаторът е имал или все още има ра: "Това не е нещо, което колегите ми обсъждаха. Ако той има здравословни проблеми, те трябва да се дължат на възрастта му. Е, той вероятно ги има. Но не е нищо сериозно, предполагам. Мога да ви кажа, че ходих на много командировки с него през 2020 г. След това той остана в бункера си и може би предприе само една, максимум три командировки годишно. Предвид факта, че имаше много командировки, само една или две бяха отменени заради здравето му."

Каракулов изглежда не е наясно с личния живот на Путин и дали той има интимна връзка с гимнастичката Алина Кабаева, както й дали е баща на нейните деца. Мъжът обаче потвърди, че Путин има дворец на върха на скала в Геленджик на Черно море, който струва £1 милиард, както и частната яхта на име "Шехерезада", както по-рано беше разкрито от руските независими медии.

Не е ясно къде е дезертьорът в момента, но се предполага, че е на Запад. Той отправи призив към други офицери да представят доказателства за Путин като "военен престъпник".

"Бих искал да се обърна към руските офицери, включително служителите на FGS", казва той пред Dossier Center. "Имате информация, която не се излъчва по телевизията. Излезте, подкрепете ме с повече доказателства. Вие ще помогнете на нашите граждани да научат истината. Сигурен съм, че сте имали въпроси относно действията на главнокомандващия и преди, но клетвата ви е принудила да не ги задавате и безпроблемно да изпълнявате заповедите им. Въпреки това, това, което се случва сега (с войната в Украйна), противоречи на разума. Не трябва да следвате престъпни заповеди и да служите на този военнопрестъпник Владимир Путин. Аз го смятам за военнопрестъпник", казва той.

За Каракулов нахлуването в Украйна е "просто неразбираемо".

"Използват се системи за залпов огън, поразяват се жилищни сгради и критична инфраструктура. Колко безименни жертви на тази война има, колко от тях са деца? Колко още такива жертви са необходими, преди да спрете да го търпите? Това, което се случва сега в Украйна, цялото това разрушение, тази агресивна война, тероризъм  - това е геноцид на украинския народ, няма друга дума за това.  Всичко това е криминално престъпление. Нашият президент се превърна във военнопрестъпник."

Миналия месец Путин беше обвинен във военни престъпления от Международния наказателен съд (МНС). Той е обвинен в незаконно депортиране на деца от Украйна в Русия. Огромни количества доказателства показват, че няколко други закона, очертани от ООН, също са били нарушени от руските сили.

Каракулов призова онези, които все още са в службата за сигурност на Путин: "Трябва да спрете да изпълнявате тези престъпни заповеди. Служителите на FGS са около президента през цялото време. Можете просто да влезете и да посочите, че това е престъпление. От вас зависи да спрете тази лудост много бързо. Иска ми се да го направите, защото това ще спаси много животи."

В послание към руския народ той каза: "Нашият президент загуби връзка със света. През последните няколко години той живее в информационен пашкул, прекарвайки по-голямата част от времето си в резиденциите си, които медиите съвсем уместно наричат бункери. Той цени само собствения си живот и живота на семейството и приятелите си. Животът на вашето семейство и приятели не го интересува. Като откъсва хората от семействата им и изпращайки ги на смърт в суверенна Украйна, той показва, че не му пука ни най-малко за това, което се случва с нашата страна и Украйна, за това, че носи беди, разруха и смърт на братския народ на Украйна и на нас."

"Престъпната война" трябва да бъде прекратена възможно най-скоро, казва той. "Животът е най-високата ценност. Ние сме го забравили в тази държава. Хората се смятат за пушечно месо. Това ще продължи да е така, докато мълчим. Тази война трябва да приключи и е време да нарушим мълчанието."

Каракулов, бяга след като е изпратен в командировка в Казахстан, за да подготви посещението на Путин. При това пътуване през октомври 2022 г., по време на войната, Путин имал собствено бомбоубежище, твърди дезертьорът. "Това е един вид параноя", казва той. "Путин просто се страхува".

Съпругата и дъщерята на Каракулов избягали поотделно също през Казахстан и Истанбул. Интервюто с него е записано през 2022 година, но е публикувано едва сега, след като Dossier Center е получил информация, че семейството е напуснало Турция и е на безопасно място в Европа.

"Все още не ме преследват с "Новичок", но вече са ходили при роднините ми и мисля, че причината за този муден интерес към мен е, че си мислят: "Има още много такива инженери, един повече, един по-малко, на кого му пука!"

Той е разследван в Русия за "дезертьорство".

Капитанът е инсталирал специални комуникационни връзки за Путин в неговите самолети, хеликоптери, яхти и бронирани влакове. Той все повече използва влака като начин на превоз, защото е по-малко забележим.

"Самолетите се показват в определени бази данни. Колко от тези сиви влакове има? Най-важното е, че те не могат да бъдат проследени в нито един информационен ресурс. Президентът също така има телефонна кабина, която използваме при всяко пътуване в чужбина. Това е място, от което можете да водите разговори с гарантирана конфиденциалност. Кабината, разбира се, е обемиста. Представлява куб с височина около 2,5 метра", обяснява той.  "Вътре има работна станция и телефон, които можете да използвате, за да говорите, без да се страхувате, че тези разговори ще бъдат подслушани или прочетени от чуждестранно разузнаване."

Тази кутия винаги пътува в чужбина заедно с ядрения куфар на Путин, който той може да използва, за да отприщи атомна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Поръчкови статии.слагачи ,американски протежета!Както си иска така ще ходи вие вижте другите двама как ходят...
306
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Поръчкови статии,слагачи ,американски протежета!Както си иска така ще ходи путин да му мислят Зеленки и американците!
305
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павиан. На съд в Хага
304
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън не ползва ли криптирани комуникации бе ? А зельо не смееше да излиза от бункера, докато Путин не обеша да не го убива. Сеете само долна пропаганда
303
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ , Запада и НАТ0 и всички англосаксонски и про западни страни си дадоха оръжията и мунициите на Украйна. Ако тя не издържи какво правим тогава. ТСВ с ядрени оръжия ли ,но и те са в противника.
302
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смъртното наказание е забранено освен това не знам да има такава правна категория предател.
301
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
CMЪРT заслужава всеки предател!
300
1
 
1
 
! Отговори
BONZO преди 1 година
Каракочев
299
0
 
1
 
! Отговори
BONZO преди 1 година
Не зная по каква асоциация, но като прочетох Каракулов си го представих, като Каракашев.....
298
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хе хе, американския президент не ползва криптирани комуникации. Той си води разговорите през месинджър ибвайбър. Ама като са глупави от руското фбр... И аз знам много тайни за Путин, който иска да ги научи нека си плати. Едни два-триста хиляди еврака и всичко ще си кажа. Поздрави на колегите от ДанС. Внимавайте да не се радикализирам ей!
297
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин такъв служител да напусне страната. Името също ми изглежда странно. Материала е доста дълъг. Нещо не се връзва. Не вярвам на тази история.
296
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да не е събрание на анонимните...кририканти. Човек ряжва да е критичен преди всичко пред себе си.
295
15
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Не 1 млрд, а 130 млрда и все още строят двореца.Вижте репортажите на Навални....джуджето си мисли, че е император. Всички мебели там са италиански.Бедна Русия....
294
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този руски плъх никога няма да нападне натовска държава,само църка и дебне някоя беззащитна жертва
293
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещата ще се променят след като на 14.05 султана сдаде властта, светска Турция ще изиграе своята роля в този чисто икономически конфликт
292
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната глупост.И що Путин се разходи в Крим щом пък толкова го е страх и по кой телефон го търсеше Макрон месеци наред.
291
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 311 И кое точно е това нещо НАТО,че хич го няма в последно време,а що Турция, която е член на това НАТО е с Русия.
290
17
 
6
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 1 година
ДНЕС ГРАНИЦАТА НА РУСИЯ С НАТО СЕ УВЕЛИЧИ ДВОЙНО
289
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много скоро ще... се случат хубави неща на всички мypзилки. Гответе се.
288
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-големи глупости отдавна не бях чел, въпреки че не му симпатизирам, по скайп или вайбър искаш да говори бе ***:)))