Медведев: Светът е на ръба на нова световна война

Рисковете от ядрена конфронтация нарастват
Обновена: 25 апр 2023 11:27 | 25 апр 2023 11:27, Стела Стоянова
300
Медведев: Светът е на ръба на нова световна война
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, който е близък до президента Владимир Путин, предупреди във вторник, че светът вероятно е на ръба на нова световна война. Той заяви, че рисковете от ядрена конфронтация нарастват, въпреки че нито един от сценариите не е неизбежен, съобщава Ройтерс.

"Светът е болен и много вероятно е на ръба на нова световна война", каза бившият руски президент на конференция на форума "Знание" в Москва и добави: "Световна война може да бъде избегната, но няма да правя прогнози, прогнозите са неблагодарна задача".

Той посочи, че такава нова световна война не е неизбежна, но отбеляза, че рисковете от ядрена конфронтация нарастват - и то по-сериозни от опасенията по отношение на изменението на климата.

Според него Европа преживява сегашния конфликт в Украйна с "големи трудности", използвайки "скъпо гориво по политически причини", докато санкциите не са оказали очакваното "фатално въздействие" върху Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Медведев,затваряй си миризливата уста
245
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиянде...
244
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно тоя дребния каква песен ще запее като го закарат в лагера в Гуантанамо и го дадат на ония яки афроамериканци да му пръснат фафлата от любоФ :)))
243
3
 
15
 
! Отговори
Пенчо Еркеков преди 1 година
На тия в Кремъл им остава съвсем малко още.Народа вече не ги диша.Русия не я е страх от никоя държава,страх я е единствено от собственият си народ.Постоянният страх от преврат в Кремъл ги кара да изпадат в крайности.Много невинен народ погина,но ние чуваме единствено за руските бизнесмени и олигарси които са единици в сравнение с обикновения руснак.Руснаците казват че е изчезнал безследно много народ през последните месеци.Властите казват че са избягали от мобилизация,но повечето са жени.
242
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам на кой ръб е света, но Русия е на ръба на гроба си.
241
3
 
18
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
"Волът като рие, на гърба му пада", стара българска поговорка! Или Мечо си мисли, че ще хвърля ракети, но Русия ще остане незасегната?
240
3
 
22
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
На Медведен гробът му е изкопан вече.
239
3
 
19
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Малките хора са ревностни в желанието си да изглеждат ГОЛЕМИ.
238
5
 
13
 
! Отговори
todor преди 1 година
Тоя смешкик се качил на висок стол да не личи колко е малак и жалак!!!
237
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена му на Путин(Медведев) все нещо се обажда и вече надали някоя я отразява
236
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак ли се вайка? Оня ден Медведев опитал да уплаши една гарга, но не успял...
235
7
 
36
 
! Отговори
Силвена преди 1 година
Все войни им се привиждат.Вместо да се погрижат за народа си те все се въоръжават.Иначе костюмирани със скъпи коли и пълни банкови сметка всеки може да се радва като тоя.
234
7
 
17
 
! Отговори
Диди преди 1 година
Колко смешно,нали това искате!Отново да сте ,,спасители" и да управлявате народи които ви се връзват.Разбъркахте света и сега притривате ръце отново да сте,,велики"
233
7
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
ВицШвейк и Путин станали приятели. Завел го Путин в кабинета си и казал: Гледай тук, тука има три копчета. Ако натисна червеното - ще бъде унищожена Е;"вропа. Ако натисна зеленото - ще бъдат унищожени САЩ. Ако натисна синьото - ще бъде унищожен целият свят. Швейк отговорил: Подобно нещо съм виждал и когато живеех на улица "Кралева" в Праха. Хазайката държеше 3 ключа от трите тоалетни на трите етажа. Въпреки това обаче обърка веднъж ключовете и докато уточняваше кой ключ откъде е, се пocpа.
232
5
 
16
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Който последен се смее, най-добре се смее!Иначе, бих се срамувал от риториката му!Заместник-председател на Съвета за несигурност, по би му отивало!
231
2
 
9
 
! Отговори
мдааааа преди 1 година
""на фокус"" само рашунгерски новини.
230
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има хора, които действат и такива, които плямпат. Куче, което лае не хапе. Като искате ядрена война ами айде -хвърляйте бомбите и да се свърши с тази безсмислена риторика.
229
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияници. Позор за вас
228
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мисли за вашата страна дето сте във война, как ще излезите отфекалииите в които сте се натопили до шия
227
7
 
33
 
! Отговори
Ако е така преди 1 година
То вината( а съответно и отговорността за това) е изцяло на Русия!И ако някой в Москва си мислят,че този път ще им се размине - много се лъжат.Или се изтеглят от Украйна и започват да живеят според правилата като народ и държава,или ще понесат последиците от своето арогантно,агресивно и нецивилизовано държание