Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта

Висшите чинове представяли изкривена картина за положението в армията
27 апр 2023 22:04, Стела Стоянова
442
Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта
Снимка БГНЕС

Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times. Четирима блогъри и военни кореспонденти пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес каналът Wargonzo пише, че след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения.

"Озлобени и информирани за реалната обстановка, офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник".

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министърът на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го "касапина от Мариупол" заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър

Z-каналът "Рибар" твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

"Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре", казва за The Moscow Times източник, близък до МО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
4
 
! Отговори
БРИКС преди 1 година
19 страни са кандидатствали, 5 от които тайно.
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50-ти. За освобождението на северните български земи се бият поляци, финланци, украинци, румънци, беларусци, казаци и под 10 % руснаци. На всички изброени ли трябва да целуваме ръцете?! Също така не забравяй, че същите руснаци подписват официален договор с австрйците да не създават голяма българска държава на балканите. Същите руснаци дадоха на румънците понтонйи мостове да преминат Дунав и да ни ударят в гръб през 1913 г. Ако не бяха дали тези мостове Сърбия и Гърция щяха да бъдат разбити
55
13
 
10
 
! Отговори
Украйна е незаконна преди 1 година
Украйна е незаконна държава, всички бивши на СССР нямат ефективен правен статут на независими държави според международното право. "Бившите съветски републики нямат действителен статут в международното право, защото няма международни споразумения, които да уреждат суверенния им статут", изтъкна Лу Шае, китайския посланик не къде да е, ами във Франция. И само дни след визитата на Макрон в Китай. И досега всички мълчат, защото е прав.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ре Споко - нека го взимат всичко насериозно тогава. Щом не разбират, заслужават да го вземат насериозно и да вярват.
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не я е имало на картата по време на Руско - турската освободителна война. Ама че невежи отпадъции има! Финландия също. Добре че е бил Ленин, та са се появили тия държави. Преди това са слушкали руските императори и императрици.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сирия, Турция, Иран, Русия министрите на отбраната преди дни постигнаха съгласие за извеждане на турските войски от Сирия. Това означава: първо - изчезване на всякакви войски на опозицията които бяха прикривани от Турция и край на гражданската война, а ако няма войска на опозицията, тогава и Иран няма работа там и се изнася. И второ, армията на Асад влиза в северна Сирия, и САЩ повече не могат да разчитат на кюрдите, тоест и САЩ се изнасят. САЩ окончателно губят влиянието си в Близкия изток.
51
2
 
4
 
! Отговори
Ре Споко преди 1 година
Не всеки по тези географски ширини разбира от сарказъм. Демократичните медии с подкрепата на сорос и изпадналия в маразъм световен хегемон превърнаха света в Глобалистан.
50
7
 
9
 
! Отговори
Целия свят мрази САЩ преди 1 година
Всички мразят САЩ. Досега САЩ са бомбардирали над 300 държаваи. Разликата е, че преди всички се страхуваха от САЩ, а от 24 февруари 2022 вече не се страхуват.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин и Кадиров се срещнаха ,за да си стиковат действията,а Путин смени един генерал само умници.
48
0
 
2
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Нашите са по-яки. 30г замазват положението, но вече изнемогват.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва и ние да наритаме копейковците дето искат да ни продадат на Москва за втори път.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60, то и турци не е имало! Били са османци. Хахааааааа, глупакк!
45
4
 
14
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Не е имало руснаци при Освобождението, не разбра ли гламатаре? Само финландски, украински, руски и казаци и 5 руски генерали. Това е. А ти ако искаш им целувай патиците
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и тука генерали бол,като са се намърдали в телевизиите и в президентството и няма отърване от тях.Аз искам тях да ги сменят.
43
6
 
18
 
! Отговори
Путлер еба мамата преди 1 година
на Русия, на руснаците и на русофилите... Велик peптил!
42
5
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Северна Корея може да отнесе целия Ссср
41
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има сменя.Кажете за 200 урко и натовски цaпaрдосани в Лвов с Кинжал се оправиха в небитието .
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе, Украйна защо не признава Косово? Не признава едностранното обявяване на независимост на автономията Косово от Сърбия. Признаването на Косово е задължително условие за влизане в ЕС и НАТО, как Украйна ще влезе в ЕС и НАТО без да признае Косово, или от Брюксел и Вашингтон както винаги лъжат че ще я приемат, умирайте там от руската артилерия, пък после ще видите ЕС през крив макарон.
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Северна Корея може да отнесе половината САЩ.
38
4
 
4
 
! Отговори
Враца, баце преди 1 година
Колкото пъти мина пред щаба на възраждане, или информационно-културен център Северна Корея, там влизат, излизат или стоят отпред баш Селинджъри, ама трагични. Внимавайте какви хора искат властта. Страшно е да си помисля това простовато нещо да има властта да коли и беси. Добре, че изнасят в клетка едно сладко папагалче, дето пее много гласовито, та да излезе и нещо нормално от там.