Путин подписа - доживотен затвор за държавна измяна

Русия се защитавала от проникване на украинските и западните разузнавания
29 апр 2023 08:51, Елка Василева
275
Путин подписа - доживотен затвор за държавна измяна
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който официално увеличи максималната присъда за държавна измяна на доживотен затвор, което е част от усилията за потискане на инакомислието от началото на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът беше публикуван на уебсайта на Кремъл. Законодателите вече гласуваха за увеличаване на най-дългите присъди за държавна измяна от 20 години на доживотен затвор.

Законодателите одобриха също така увеличаване на максималната присъда за извършване на "терористичен акт" - дефиниран като деяние, което застрашава живота на хората и има за цел дестабилизирането на Русия - на 20 години, от 15 години в момента.

Лицата, признати за виновни за саботаж, също могат да отидат в затвора за 20 години, при 15 години досега, а лицата, осъдени за "международен тероризъм", могат да бъдат осъдени на доживотен затвор, при 12 години досега. В указа няма обяснение какво е "международен тероризъм".

Путин подписа новия указ в момент, когато според правозащитни групи властите увеличават усилията си да заглушат малкото останали гласове на опозицията.

Русия твърди, че подобни закони са необходими, за да се защити страната от проникване на украинските и западните разузнавателни служби.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, който дава възможност на хората, живеещи в контролираните от Москва части от Украйна, да получат руско гражданство, но пък тези, които откажат или не легализират статута си, могат да бъдат депортирани.

Указът, за който руските информационни агенции съобщиха сега, обхваща четири украински региона, които Русия едностранно обяви за свои и частично контролира: Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Киев заяви многократно, че ще си върне и четирите области и обвинява Москва, че се опитва да накара украински граждани да приемат руско гражданство.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меки китки кво го плюете бе, в Сащ е абсолютно същото
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
първия осъден трябва да е той! по голяма измяна срещу русия не е имало в цялата им история
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британският журналист Джони Милър избяга от Киев, за да избегне убийството си заради истината, която отразяваше в Украйна."Аз видях техните тела на улиците. Зеленски бомбандира своите съграждани." Интервюто тук: https://youtube/watch?v=3sGZNMuhhNk
26
14
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До 30/ НАЛИ ПУТЪНА ГИ БЕШЕ ЕВАКУИРАЛ- ИЗБЕРИ СИ ЛЪЖА И СТОЙ ЗАД НЕЯ ! НЕМОЖЕ И ТАКА И ТАКА НЕУДАЧНИКО!
25
4
 
11
 
! Отговори
Цирк дьо Кремл преди 1 година
Проблемите на русия не ме вълнуват. Да си разкарат миризливите войски от Украйна и да си се оправят.
24
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПУТЪН: АЗ ОПРЕДЕЛЯМ КАКВО Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА! ВСИЧКИ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ НАХЛУВАНЕТО МИ В УКРАЙНА ЗА ДА ПЛЯЧКОСВАМ СА ОСЪДЕНИ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!
23
17
 
13
 
! Отговори
1 преди 1 година
Вчера укронацистите извършиха масиран обстрел на Донецк, в резултат на който бяха убити 9 души в Киевски и Ворошиловски райони на Донецк, 19 бяха ранени, над 15 къщи и гражданска инфраструктура бяха повредени. Сред загиналите е и първокласничка, изгоряла с баба си в маршрутка след обстрела на фашистката гмеж.
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луганско направление.В Купянския сектор,без сериозни промени, както ВС на РФ,така и фашистката гмеж провеждат взаимно разузнаване и обстрел.На Лиманския участък ВС на РФ провеждат позиционно настъпление в района на Макеевка и дере Журавка.Бахмут и околностите.В северната част на Бахмут вагнерите поеха пълен контрол над ул.Кошевой,концентрирайки удара в/у фашистката гмеж в зап.покрайнини.В центъра на града Вагнер водят битки с гмежта на територията на мед.колеж в Бахмут.В юж.част на града вагнер прочистиха инд.техникум от гмеж, craH u *** и разшириха зоната на контр.до ул.Чайковски.
21
13
 
4
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ+БСП(БКП) преди 1 година
ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПРОТИВ ПУТИН СА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ДА ВИ Е ЯСНО! МАРШ ДОЖИВОТ В ЗАТВОРА!
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна трябваше да го подпише. И то за генералите от разузнаването и снабдяването...
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сега Копейкин сбърка , и се отметне от паричните средства , следва да го постигне закона за държавната измяна .И ще полети от 11 етаж.А Борисоф или ще върне кюлчетата , или ще падне от скала карайки ски на един крак
18
5
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Сега подготвят закон,всички чужденци на които Русия е помагала с парични средства за общата им кауза ,да се считат за Руски граждани. Така ,че този закон ще важи и за Нинова,Малинов,Копейкин /***/ и още около 1000 калпака.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешеф е на път да направи такъв указ.Но закъсне.Борисоф и неговата клика си отидоха безславно.Много има да се спори.Но Кирил и Асен го свалиха от власт Малко беше , Борисов и предишното му управление да издадат подобен указ .За държавна измяна.А кога Борисоф ще бъде съден за държавна измяна.След като построи в интерес на чужда държава ,,Руски поток"....Когато Гешеф бъде свален и пратен в затвора.
16
8
 
14
 
! Отговори
КГБ преди 1 година
Ким Чен Путин
15
9
 
18
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Жалък плъх, терорист и убиец! Малко му остава!
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дойде денят когато тези закони ще бъдат приложени върху тези които ги гласуват.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли нашия роден ,,гений Борисоф...Заедно с Гешеф какви ги плещиха.За ,,въстания и бунтове и сваляне на правителството и заговори".И до сега , Макър без тоз вече заминалия си безславно образец за култура , Борисоф, Гешеф е решил да ни разиграва с неговите детински наивни заигравки за ,,държавна измяна".Подхвана двама младежи с цел назидание.За всеки дръзнал да му е урок.Глупави и наивни в сравнение с големия Путин.Дето е овладял цялата държава и никой не смее да му намигне.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли нашия роден ,,гений Борисоф...Заедно с Гешеф какви ги плещиха.За ,,възстанови".И до сега , Макър без тоз вече заминалия си безславно образец за култура , Борисоф, Гешеф е решил да ни разиграва с неговите детински наивни заигравки за ,,държавна измяна".Подхвана двама младежи с цел назидание.За всеки дръзнал да му е урок.Глупави и наивни в сравнение с големия Путин.Дето е овладял цялата държава и никой не смее да му намигне.
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инакомислието няма нищо общо с държавната измяна. Мисли си каквото си искаш, но не продавай секретите и интересите на своя народ.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктатурата се затяга...Между другото , не е лошо да направим паралел с нашето родно отроче Гешеф.Макър и бебе в сравнение с изверга Путин, Гешеф бленува за подобен тип структура.Не е трудно да се събудим.