Поредна смяна на руски генерал в Украйна

Алексей Кузменков ще замени Михаил Мизинцев
30 апр 2023 21:02, Нели Христова
36
Поредна смяна на руски генерал в Украйна
Снимка: БГНЕС

Руската армия обяви днес, че назначава нов ръководител на военните логистични операции и това е генерал Алексей Кузменков. Той заменя на този пост генерал Михаил Мизинцев, предаде Франс прес.

Смяната идва в момент, в който Киев казва, че е приключил с подготовката за контраофанзива.

Кузменков е назначен на поста заместник-министър на отбраната, натоварен със задачата за оръжейно и техническо снабдяване на руските въоръжени сили, се казва в съобщение на руските сили. Досега той беше заместник-директор на Росгвардия (руската национална гвардия). Този пост той заемаше от 2019 г.

Мизинцев пък беше назначен за заместник-министър на отбраната, отговарящ за логистиката миналия септември и престоя на поста малко над половин година.

Бивш шеф на Центъра за контрол на националната отбрана, Мизинцев, известен като Касапина от Мариупол, е обект на западни санкции заради ролята, която изигра в обсадата на този украински град, опустошен в руските удари.

Логистиката на руските въоръжени сили се оказа често пъти проблемна по време на руската офанзива в Украйна, подета през февруари 2022 г. Тя бе подложена по-специално на изпитание с решението на руския президент Владимир Путин да мобилизира няколкостотин хиляди мъже през септември в опит да спре неуспехите на руските сили пред украинските сили и техните предоставени от Запада оръжия, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е защото СВО върви по план. Представям си как 2021 година руснаците седят в бункера на умопомрачително огромна маса и планират да завземат Бахмут на река Бахмутка в рамките на мноого месеци, с още по-мнооого жертви.
19
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен 26 Сигурно и твойте спестявания са в долари,евро или левове/който е вързан за еврото/,но иначе разтягаш локуми за отказ от долара.
18
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс 22. Процесът е необратим, банките в САЩ фалират, държавите се отказват от долара, Европа се декапитализира. Иде нов световен ред. Процесът е необратим, само дето ние спим.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коклите и либерастията да не се радва, че след всяка смяна на Украине нещо много силно гърми, а на сутринта кафевите елфи пияк кафенце със саждички и мазилка. Ако не им срутят koчинкатa, де...
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край. Рашистите вече няма начин да не обърнат хода на войната. Муахахахаа
15
1
 
15
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Руснаците имат вътрешни проблеми между висшето военно ръководство в лицето на Шойгу, Герасимов от една страна и Пригожин от друга. Последният направо ги обвини в некадърност. Както изглежда Путин не взема страна.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КО СТАА БЕ
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма смисъл. Политическата агония на вожда Путин продължава. Може да трае години. Ще остане завинаги в руската и световната история, но не като православния цар освободител на народите, а като жалкия диктатор, който всъщност е. Дали след време нова носталгия пак ще го възроди редом до образите на Ленин и Сталин или най-сетне руското общество ще прогледне? Предстои ни да разберем.
12
5
 
13
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Вожда от бункера има нужда от военна виагра а не да сменя генерали.
11
1
 
16
 
! Отговори
3434 преди 1 година
И 20 шефове на тила да сменят, складовене са окрадени отдавна, а парите изядени и изпити. Трябва да си голям балък или мазохист да се навиеш да си шеф на тила при сегашната ситуация. Има голяма вероятност да падне от осмия етаж.
10
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки руски генерал изтрепва поне сто хиляди украински фашаги ! Този е наред да подобри рекорда и да превърне на тор поне 200 000 от украинския башибозук !
9
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бззззз летят зелени мухи и хапват здраво. Да знаете след хапването идва плащането на сметките. Автомата и да помагате на братята украинци. Ама да знете, че на Големия брат му е все тая дали сте били на хранилка при него или сте "рашисти", и като знам че повечето сте меки китки минали под дъгата ще ви дойде добре малко да слезете на земята. А може и 2 метра под нея. На Големия брат му е все през оная работа!
8
7
 
6
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Айде, че Бахмут ще падне докато почнат контраофанзивата.
7
13
 
10
 
! Отговори
Бахмут преди 1 година
Руснаците използваха намалението и се окопаха по-добре и от украинците в Бахмут. Имат 3 отбранителни линии със свежи войници, оръдия и муниции. Чакат контраофанзивата.
6
12
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
От Русия пълна информация, колко им е армията, кой генерал къде е, какво казал Навални...От украинска - какво е казал пан Волдемор Зеленский. Друг в тая държава няма. Source of truth. Иначе една демокрация цари в Украйна, незаменима.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
класици... втората по сила армия на планетата не може 1 година напълно да овладее Бахмут - град по-малък от Севлиево
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мизинцев от вчера е първи заместник на главнокомандващия на вагнер , димитрий уткин
3
0
 
5
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Е,й?!
2
8
 
19
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Айде не останаха генерали, скоро само старшини и ефрейтори ще са начело на пияните мужици!
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак не сте разбрали Мизинцев отива в щаба на вагнер