Каспаров: Украйна стои зад нападението с дрон срещу Кремъл

Предупреждава, че е възможно украинците да достигнат Червения площад
5 май 2023 15:26, Елка Василева
134
Каспаров: Украйна стои зад нападението с дрон срещу Кремъл
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров заяви, че според него атаката с дрон срещу Кремъл не е инсценировка, подготвена от руските разузнавателни служби, предаде ДПА.

Още по темата
В интервю за германската новинарска агенция Каспаров, който е остър критик на Кремъл, каза, че за него "не е проблем да си представи как КГБ създава фалшиви събития", за да разбуди народния гняв, но Кремъл не би бил включен в тях.

Споменавайки КГБ, Каспаров има предвид разузнавателната служба на Съветския съюз, която е предшественик на Федералната служба за сигурност на днешна Русия, пояснява ДПА.

По-вероятно е случилото се да е послание от Украйна, с което тя напомня на Русия за военния парад на 9 май и я предупреждава, че е напълно възможно за украинците да достигнат чак до Червения площад, което със сигурност ще изправи на нокти много представители на руските власти, особено военните, каза легендарният шахматист. Той уточни, че заключенията му не се основават на някаква вътрешна информация, а просто са резултат от анализ на новините.

Каспаров заяви още в интервюто, което даде в Гмюнд, Южна Германия, където получи награда за свобода на медиите, че не разбира защо Западът е доставил оръжия на Украйна с условието да не ги използва за нападения на руска територия.

"На война като на война. И ако Украйна е удряна с руски ракети от съседни (руски) региони, смятам, че тя има право да отвърне на удара", аргументира се бившият световен шампион по шах. Той обърна внимание, че за разлика от руснаците украинците се опитват да избягват цивилни жертви.

Според Каспаров в крайна сметка Украйна ще получи изтребители от Запада, така както ѝ бяха доставени танкове. "Смятам, че накрая самолетите ще пристигнат, въпреки че процесът е болезнено бавен, и затова разбирам безпокойството на украинците", добави той.
(БТА, Десислава Николова)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От както пускат реклами всичко стана сто процента непоносимо. Нито миг спокойствие.
93
12
 
20
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен, и коя му е "родината" на Каспаров? Майка еврейка, баща арменец, откъде-накъде Русия ще му е родина.
92
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
Живко от Варна тук лие
91
25
 
27
 
! Отговори
Русия - смех преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 14 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
90
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този се прави на Сорос
89
32
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нищо ново Единственият шизофренизъм и анахронизъм е поробването на 120 народа под шапката на така наречената руска империя или както сега му казват "руски свят" или "руски МИР". Където МИР означава Мракобесие Изостаналост Робство.
88
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕУСИЯ ЩЕ ОТГОВОРИ С МОЩЕН ПАРАД НА ФИЛИП КИРКОРОВ!
87
22
 
32
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 93: Каспаров живее в Литва или Латвия и, заедно с група коджа акъллиии (като него) разправя, че Русия трябвало да се разпадне пак на княжества който да воюват помежду си и всяко от тях да бъде под шефството на някоя от западните държави. Така за руснаците щял да дойде прогресът и демокрацията. По-голям шизофренизъм от това, здраве му кажи.
86
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ АКО НЕ ЖИВЕЕ В НАТОВСКА ДЪРЖАВА,ПА НА!
85
17
 
46
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Ако пишеше нещо, свързано с шахмата като спорт, си струваше да го публикуват. А иначе политическите му коментари не са нещо особено. Русофоб, нищо повече.
84
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййййй шматки, ако ви съберат накуп пак ще сте по-леки от този човек .
83
18
 
23
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Явно си некомпетентен. Гари Каспаров сам се отказа от шаха,последната му партия бе срещу Топалов и загуби. Но той е идол в шахмата и всепризнат гении....нещо като Путин в отровителството.
82
24
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както го изритаха от шаха, така и от Русия. Не е толкова сложно да не харесваш Путин. Но трябва да си много пропаднал за да вредиш на родината си по всякакъв повод. Никой не обича предателите, дори да са шахматисти.
81
15
 
23
 
! Отговори
Бате Венци преди 1 година
На този мозъка му е изпържен от опиатите.
80
12
 
28
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Много му е мъчно на Гари, че не може да стане президент. Ама след Горби руснаците са чувствителни към националното предателство.
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А шахмата е кротък спорт, но не точно
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
странни мнения като за към шахматист?
77
10
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Щатни анонимници коментират капацитета на Каспаров! Хайде по-кротко! Този човек е уникален, колкото и да се напъват да го обезличат с еетина помия !
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 82 - но ти си голям шахматист и интелектуалец, нали! Като всички последователи на Копейкин и РуZия в България! Начетен, културен и без съмнение - изчел много руска литература! Нали? Въобще, най доброто в тр/олското войнство!
75
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каспаров, мастията на САЩ. Марионетка на дистанционно управление. Абсолютно е безинтересен, защото няма нито собствени мисли нито собствени цели, понеже е на дистанционно управление. По-странното е, че вече и като шахматист е нула.