Русия действа бавно в Украйна, защото това е "операция"

Песков: Стараем се да запазваме градовете и човешкия живот
11 май 2023 07:43, Елка Василева
372
Русия действа бавно в Украйна, защото това е "операция"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия, която провежда "специална военна операция" в Украйна, се старае да запазва градовете и човешкия живот, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю, излъчено по телевизионния канал АТВ на босненската Република Сръбска в сряда и цитирано от ТАСС.

Още по темата
"Разбира се, да се съпостави военният потенциал на Украйна и Русия е много сложно. И вие ще кажете: защо руснаците действат толкова бавно? Защото руснаците не водят война", заяви Песков.

"Ние не водим война. Да водиш война - това е съвсем различно, това е пълно унищожаване на инфраструктурата, това е пълно унищожаване на градовете. Ние не правим това. Ние се опитваме да запазваме инфраструктурата и ние се опитваме да запазваме човешкия живот", обясни Песков.

Още от първия ден на пълномащабната руска инвазия в Украйна на 24 февруари руският президент Владимир Путин я определи като "специална военна операция". Изказванията на Песков са в противоречие с многобройните сведения за руски удари срещу жилищни сгради и инфраструктура в Украйна.

Говорителят на Кремъл повтори тезите, че Западът е "излъгал" Русия след разпадането на Съветския съюз с разширяването на НАТО и разполагането на натовска инфраструктура на границите на Русия.

Песков каза още, че за първата година от "специалната военна операция" Русия е постигнала редица цели, но "още е необходимо противникът да бъде изтласкан надалеч", затова и военните действия ще продължат.
(БТА, Петър Къдрев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И вие ще кажете: защо руснаците действат толкова бавно? Защото руснаците не водят война", заяви Песков. -> Ми то именно ако не е война, трябва да е моментално. Мълниеносно. Мигновено. Правиш го и изчезваш. Да, ама не.
331
4
 
0
 
! Отговори
АМАН от наркомани преди 1 година
RUSSIA НЕ ВИНОВНА>> Военой терор против наш анрод в Украйна ведут PIDIRASTI подставлени на власт в КРемлин .ру...В связи с новой указ за борба с диверсии преступники во главе с Владимир Путин в тюрме минимум 300 000 леть..Американские наркомани ползуют предатели подставлени на власт в Кремлин.ру за жестокий террор. Следят каждого в Русия с помощи спец оружия вличние карточки.
330
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действаме бавно, защото иначе ще паднем много бързо.
329
0
 
3
 
! Отговори
щуравия suck dick преди 1 година
товариш
328
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една велика страна е в състояние да трепери дали Америка няма да даде още някоя граната на Украйна.
327
0
 
8
 
! Отговори
защото е СВО преди 1 година
Великобритания днес обяви, че ще достави на Украйна крилати ракти с обсег на действия по-голям от 250 километра, които вече са на украинска територия. ЩЕ, но ВЕЧЕ СА???
326
7
 
14
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Гледайте "НАШЕСТВИЕТО НА ОXЛЮВИТE" - най новия филм за войната в Украйна!!! По сценарий на джуджето от Кремъл
325
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието ме уби, неска е четвъртък очаквах Бахмут да е превзет, ама то било операция и затуй не е , сега разбрах, хахаха
324
1
 
4
 
! Отговори
ПЕТКО преди 1 година
До БългаринЧакаш ли някои да ти свърши твоята работа няма да я свърши !Няма държава която да помага на друга безкористно!
323
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Песков му е на езика да каже - оплескахме яко нещата.
322
4
 
10
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 1 година
и на руснаците и на украинците им е все тая колко руски война ще умрат.
321
12
 
6
 
! Отговори
Дора преди 1 година
Нали на всички Ви е ясно, че ако руснаците хвърлят някоя и друга бомба върху останалите непревзети няколко квадратни километра от Бахмут, ще са го превзели за няколко часа. Случващото се е тактика, т. нар. "Бахмутская мясорубка".
320
5
 
11
 
! Отговори
хайдутин преди 1 година
действаме бавно понеже сме военопрестьпници и наркомани рече/ гибона
319
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз се чудех защо се бавят толкова в Бахмут. О.р.к.ите пазели градчето. Фотографиите показват ясно непокътнатите сгради. Благодарност на Песков, че ме осведоми.
318
4
 
5
 
! Отговори
да дойде сталин преди 1 година
Бавно,защото във властта сте се окопали хазарско ционистката мафия!Пясъчников нали ходи да целуваш ръка на Пугачова и да и кажеш колко и се радваш!Бавно-защото московските и киевски хазарски мафиоти искате да останете да грабите народите си заедно стез от фашингтон!Време народите да вземат властта и да ви пратят заедно с давоските сатани в небитието!Време е да дойде Сталин!Бавно е защото сега само *** е влезнала,следва целият.А има ли възелин?Нет?Ну харашо!
317
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков: "Ние не водим война." ***: "Ние не хвърляме бомби над Финландия, хвърляме пакети с храна". След това финландците измислили "Коктейл ***" - напитка към "храната", хвърляна от благородна Русия.
316
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските хакери са хакнали Песков.
315
8
 
27
 
! Отговори
ЛАВРОВ преди 1 година
На 24.02.2022 Украйна вероломно нападна Русия във военна операция, която трябваше да завърши до 3 дни, но ние вече година и половина се отбраняваме успешно! РУСИЯ САМАЯ МАГУЧАЯ! СЛАВА!
314
7
 
27
 
! Отговори
Защо така? преди 1 година
Малка България направи по-голям парад на 6 май от парада в Москва с един танк
313
16
 
6
 
! Отговори
Песков преди 1 година
Тишина, български комплексарчета, фенчета на WWE, порното и наркотиците. Тишина...